Menu

4 redenen dat jouw hoortoestel niet goed werkt

Niets is zo vervelend als jouw hoortoestel niet goed werkt, het kan voor veel irritaties zorgen bij jezelf maar ook voor je omgeving. Met dit artikel willen wij jouw op weg helpen om ervoor te zorgen dat jouw hoortoestel het (weer) uitstekend doet en dat je in de toekomst het optimale eruit kan halen!


1. Hoortoestel zit verstopt met vuil/oorsmeer

Dit is eigenlijk de nummer 1 oorzaak als jouw hoortoestel niet goed werkt. Of je nou veel last hebt van oorsmeer of niet, het is erg belangrijk dat je het hoortoestel zo goed mogelijk vrijhoudt van oorsmeer. Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaakartikelen in huis hebt om jouw hoortoestel te reinigingen. Als je een in het oor hoortoestel hebt of een luidspreker in het oor hoortoestel is het ook erg belangrijk dat je op tijd de filters vervangt, hierdoor voorkom je dat het vuil niet in het hoortoestel gaat zitten. Als je het filter niet op tijd vervangt kan het hoortoestel van binnen vervuilt raken. Als dit gebeurd gaat het hoortoestel kapot en moet het worden opgestuurd naar de fabrikant, hierdoor ben je het hoortoestel eventjes kwijt en dat wil je natuurlijk niet! Zorg ervoor dat je altijd voldoende filters op voorraad hebt, zodat je dit kan voorkomen. Als je een achter het oor hoortoestel draagt met een oorstukje dan kan je het oorstukje eenvoudig reinigingen. Je kan het oorstukje los halen van het hoortoestel en in een bakje met een bruistablet leggen, hierdoor bruist het oorsmeer uit het oorstukje.

Hieronder een overzicht welke reinigingsset je kan bestellen voor jouw type hoortoestel:

In het oor hoortoestel

Luidspreker in het oor hoortoestel

Achter het oor hoortoestel

2. Er zit vocht in het hoortoestel
Als er vocht in het hoortoestel zit dan kan dit problemen geven; geeft te weinig versterking, krakend geluid of verbruikt meer batterij. Het is belangrijk om een droogbox aan te schaffen en deze dagelijks te gebruiken, hierdoor voorkom je dat er vocht in het hoortoestel komt. Er zijn verschillende soorten droogboxen, klik hier (URL plakken blog ‘hoe bepaal je welke droogbox je nodig hebt’) om een overzicht te zien welke droogbox het beste is voor jou!

 

Het gehoor is achteruit gegaan
Het kan natuurlijk ook zijn dat er geen mankementen zijn aan het hoortoestel maar dat het gehoor achteruit is gegaan. Om het optimale uit jouw hoortoestel te behalen is het van belang dat de instellingen goed staan. Als het hoortoestel schoon is, dagelijks in de droogbox gaat en de oren vrij zijn van oorsmeer maar het spraak verstaan nog niet optimaal is, maak dan een afspraak voor een nieuwe hoortest.