0,00
0

Een hoortoestel met bluetooth, hoe handig is dat eigenlijk?

Vroeger was een hoortoestel alleen maar bedoeld om ervoor te zorgen dat je beter kan verstaan. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn fabrikanten druk bezig geweest om erover te zorgen dat een hoortoestel een gadget aan het worden is! Maar hoe handig is dat eigenlijk?

Lees in deze blog over:

  • telefoneren met je hoortoestel
  • geluid streamen
  • tv luisteren
  • de verbeterpunten

 

Telefoneren met je hoortoestel

Het mooie van gehoorapparaten met Bluetooth is dat je ook kan telefoneren met je hoortoestel. Het telefoongesprek wordt versterkt via de hoortoestellen en je hoort het gesprek via beide hoortoestellen. Doordat je het gesprek op beide oren hoort kan je moeiteloos het telefoongesprek volgen. Bij sommige hoortoestelmerken heb je de luxe dat je niet eens je telefoon in de buurt van je mond hoeft te houden om terug te spreken. Hierbij maakt het gehoorapparaat gebruik van de microfoons van het hoortoestel zelf, zodat je echt handsfree kan bellen!

Probieren Sie das Phonak Marvel mit Bluetooth

Geluid streamen met je hoortoestel

Veel hoortoestelgebruikers lopen er tegen aan dat als je muziek wilt luisteren dat je dan de gehoorapparaten uit moet doen zodat je de earphones kan plaatsen. Maar hierdoor ben je meer afgesloten van je omgeving en is de kans groot dat je de hoortoestellen verliest. GELUKKIG, is dit eindelijk verleden tijd! Doordat de hoortoestellen tegenwoordig ook kunnen streamen kan je muziek/podcast/filmpjes beluisteren via je gehoorapparaten. Hierdoor hoor je ook nog de omgeving zodat je niet bent afgesloten van de omgeving. Het allergrootste voordeel is dat je altijd je earphones in je oren hebt zitten, hierdoor kan je overal zorgeloos genieten van muziek zonder dat iemand het doorheeft!

Als je gebruik maakt van de navigatie op de telefoon hoor je de aanwijzingen in het hoortoestel. In de auto is veel omgevingsgeluid, hierdoor is het soms lastig om de aanwijzingen goed te horen. Doordat het geluid direct in de gehoorapparaten binnenkomt kan je de aanwijzing goed volgen en is de kans klein dat je nog verkeerd rijd.

TV direct op je hoortoestel

Ondanks dat je gehoorapparaten draagt kan de televisie soms moeilijk blijven om goed te verstaan. Dit heeft te maken met de geluidskwaliteit van de programma’s maar ook op welke afstand je van de televisie zit. Als je een gehoorapparaat met Bluetooth hebt kan je doormiddel van een TV-accessoires direct het geluid op je hoortoestel ontvangen. De microfoons van het gehoorapparaat zijn nog wel actief, hierdoor ben je niet volledig afgesloten van de omgeving. Met dit systeem kan je lekker ontspannen televisie kijken.

De beste gehoorapparaten 2021

Verbeterpunten!

De gehoorapparaten met Bluetooth functies worden steeds beter maar er is nog steeds ruimte voor verbetering! Want hoe ideaal het ook is dat je direct verbinding kan maken met je telefoon/tablet zijn er ook nog minpuntjes aan verbonden. Want wat lastig is dat je bij de meeste merken maar één Bluetooth koppeling kan maken, dat betekent dat je het ene apparaat eerst moet ontkoppelen voordat je een ander apparaat kan koppelen. Voor de fabrikanten; Neem de volgende stap en zorg dat een hoortoestel op hetzelfde moment aan diverse apparaten gekoppeld kan zijn zodat je bijvoorbeeld in de auto muziek luistert, maar dat de navigatie-stem er overheen gaat als er even een aanwijzing is. Dat ie daarna weer automatisch doorgaat met muziek streamen maar dat als je gebeld wordt, het apparaat weer zelf even de muziek uitdoet en voorrang geeft aan de beller.

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down