Menu

Een hoortoestel met bluetooth, hoe handig is dat eigenlijk?

Vroeger was een hoortoestel alleen maar bedoeld om ervoor te zorgen dat je beter kan verstaan. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn fabrikanten druk bezig geweest om erover te zorgen dat een hoortoestel een gadget aan het worden is! Maar hoe handig is dat eigenlijk?

Lees in dit blog over:

  • telefoneren met je hoortoestel
  • geluid streamen
  • tv luisteren
  • de verbeterpunten

TV direct op je hoortoestel

Ondanks dat je gehoorapparaten draagt kan de televisie soms moeilijk blijven om goed te verstaan. Dit heeft te maken met de geluidskwaliteit van de programma’s maar ook op welke afstand je van de televisie zit. Als je een gehoorapparaat met Bluetooth hebt kan je doormiddel van een TV-accessoires direct het geluid op je hoortoestel ontvangen. De microfoons van het gehoorapparaat zijn nog wel actief, hierdoor ben je niet volledig afgesloten van de omgeving. Met dit systeem kan je lekker ontspannen televisie kijken.

Verbeterpunten!

De gehoorapparaten met Bluetooth functies worden steeds beter maar er is nog steeds ruimte voor verbetering! Want hoe ideaal het ook is dat je direct verbinding kan maken met je telefoon/tablet zijn er ook nog minpuntjes aan verbonden. Want wat lastig is dat je bij de meeste merken maar één Bluetooth koppeling kan maken, dat betekent dat je het ene apparaat eerst moet ontkoppelen voordat je een ander apparaat kan koppelen. Voor de fabrikanten; Neem de volgende stap en zorg dat een hoortoestel op hetzelfde moment aan diverse apparaten gekoppeld kan zijn zodat je bijvoorbeeld in de auto muziek luistert, maar dat de navigatie-stem er overheen gaat als er even een aanwijzing is. Dat ie daarna weer automatisch doorgaat met muziek streamen maar dat als je gebeld wordt, het apparaat weer zelf even de muziek uitdoet en voorrang geeft aan de beller.

Gratis Consult met Audicien

Wil jij een hoortoestel met Bluetooth maar twijfel jij welke dit moet zijn? Maak een gratis videochat afspraak met de audicien om te ontdekken welke het beste is voor jou.