0,00
0

Een tafel microfoon. Wat is dat en wat heb je eraan?

Wanneer je gezellig samen bent met vrienden, of in een vergadering met collega’s, is het belangrijk dat je iedereen om je heen goed verstaat en niet belemmerd wordt door een slecht gehoor.

Met een goed hoortoestel (zoals de Livio, Livio Edge AI en Livio AI) kun je in de meeste omgevingen goed horen en verstaan. Toch bestaan er hoorsituaties die zelfs met deze geavanceerde toestellen nog ‘een uitdaging’ zijn. Dan gaat het vooral over bijeenkomsten met meerdere gesprekspartners of wanneer er veel achtergrondruis is. Je kunt denken aan: een etentje in het restaurant, thuis met vrienden, een vergadering met collega’s, of in de auto met het gezin. Allemaal situaties waarbij geluid van verschillende kanten komt, en het lastig is om te focussen op de stemmen die er voor jou toe doen.

Starkey 2.4 GHz Table Microphone: dé hooroplossing in gezelschap

Leg dit kleine, ronde schijfje in het midden op tafel en het ‘vangt’ de stemmen van je gesprekspartners op, en speelt ze (via een Bluetooth verbinding) af in je hoortoestel. De TableMic is voorzien van 8 microfoontjes rondom, waardoor hij geluiden kan opvangen vanuit elke richting. Je kunt kiezen om het apparaatje automatisch te laten reageren op de richting waar het geluid vandaan komt, maar je kunt hem ook vastzetten op een of twee gesprekspartners. Ook kun je de microfoon omhangen bij iemand, met het bijgeleverde koordje. Daardoor kun je de spreker, ook wanneer die op afstand is, goed verstaan. En tot slot kun je het accessoire gebruiken als TV-streamer, om de tv beter te kunnen horen. Ik ben het meest enthousiast over het gebruik van de Table Microphone in gezelschap, omdat je echt meer mee krijgt van het gesprek en er daardoor ook actief aan kunt deelnemen.

Compact en onopvallend

Toen ik de TableMic kreeg, hoopte ik dat hij niet al te groot was, want eerlijk is eerlijk: je wilt dat een hoorhulpmiddel compact en onopvallend is. Toen ik het doosje opende was ik positief verrast: slechts 7cm groot is het schijfje. En het ontwerp ziet er strak uit. Geen onnodige poespas. Ik ben erg tevreden over de uitstraling. Met het bijbehorende rubber beschermhoesje én het tasje is hij ook nog eens goed beschermd en netjes op te bergen. Dat is ook belangrijk, omdat het een gebruiksvoorwerp is dat je overal mee naartoe neemt.

Makkelijk in gebruik

De gebruiksaanwijzing leek mij erg beknopt voor zo’n geavanceerd apparaatje, maar het bleek alle uitleg te bevatten die ik nodig had Het accessoire is juist erg makkelijk te bedienen, dus meer informatie had ik niet nodig. Ik kon er meteen mee uit de voeten. Weinig knopjes, precies zoals ik het fijn vind.

Altijd in mijn tas

Ik ben dus heel tevreden over de Starkey 2.4 GHz Table Microphone. Het helpt mij in lastige hoorsituaties om meer mee te krijgen van wat er wordt gezegd, waardoor ik mij weer onderdeel voel van het gesprek. De TableMic is makkelijk en snel in gebruik; even aanzetten, op tafel leggen en hij doet het. Ik neem hem overal mee naartoe. Een echte aanrader!

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down