Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30
Chat elke dag tot 22:00
Afspraken mogelijk buiten deze tijden

Hoe werkt het aanvragen van vergoeding?

In bepaalde gevallen vergoedt de verzekeraar (een deel) van (een deel van) jouw hoortoestel.

Wij vragen samen met jou de vergoeding aan bij de verzekeraar. Hiervoor hebben we nodig:

1. Een ingevulde vragenlijst (Amsterdamse vragenlijst). Hier te downloaden. Vul de lijst in en stuur deze naar info@onlinehoortoestel.nl
2. Een recent audiogram (maximaal 6 maanden oud). Stuur deze eveneens naar info@onlinehoortoestel.nl. Heb je geen audiogram, maak dan een afspraak met ons, dan maken wij deze voor je. Je betaalt voor de hoortest met audiogram 49 euro. Dit bedrag krijg je terug zodra je een hoortoestel bij ons bestelt.
3. Een offerte van het gehoorapparaat. Laat ons daarom weten welk hoortoestel je op het oog hebt.

Als we bovenstaande compleet hebben, dan vragen wij de vergoeding voor jou aan.
Jij ontvangt thuis doorgaans binnen 2 weken bericht van de verzekeraar over hoeveel vergoeding jij kunt verwachten.
Als dat antwoord naar wens is, bestel je online het hoortoestel.
Je ontvangt van ons vervolgens (naast een ingesteld hoortoestel natuurlijk) een factuur. Deze factuur kan je indienen bij je zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar keert doorgaans binnen 2 tot 4 weken de vergoeding uit.

Op hoeveel vergoeding kan je rekenen?

De merken hoortoestellen die we bij Onlinehoortoestel.nl aanbieden, zijn allemaal zeer geavanceerde hoortoestellen. Wij proberen de prijs zo laag mogelijk voor je te houden.

Een aantal zorgverzekeraars beperken de slechthorende in hun hoortoestel keuze omdat zij de kosten laag willen houden. Vandaar dat een verzekeraar slechts 1 keer per 5 jaar een vergoeding uitkeert. Bovendien kiezen de meeste zorgverzekeraars er voor om de meest geavanceerde hoortoestellen niet te vergoeden.

Ontvang jij van je verzekering een vergoeding voor je hoortoestel? Vergeet dan niet dat de kosten hiervan eerst van het eigen risico worden afgetrokken. Een hoortoestel kost je daarom sowieso 385 euro en dan heb je dus niet perse het gehoorapparaat dat jij wenst. Wel of geen vergoeding willen heeft in veel gevallen dus consequenties voor de kwaliteit van het hoortoestel dat je draagt.

Geen vergoeding maar toch geld terug krijgen?

Krijg je van de zorgverzekeraar geen vergoeding dan zou je van de belastingdienst geld terug kunnen krijgen als je zorgkosten hebt gemaakt. Via onze belastingtool kan je uitrekenen hoeveel je mogelijk terug kan krijgen van de belastingdienst voor je hoortoestellen.

Dit bekeek je eerder