Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30
Chat elke dag tot 22:00
Afspraken mogelijk buiten deze tijden

Vergoeding zorgverzekeraar

De merken hoortoestellen die we bij Onlinehoortoestel.nl aanbieden, zijn allemaal zeer geavanceerde hoortoestellen. Wij proberen de prijs zo laag mogelijk voor je te houden. Wij werken op dit moment niet samen met verzekeraars. Toch betekent dat niet dat je in geen enkel geval recht hebt op vergoeding!

Zorgverzekeraars beperken de slechthorende in hun keuze omdat zij de kosten laag willen houden. Vandaar dat een verzekeraar alleen 1 keer per 5 jaar een vergoeding uitkeert. Ook als je gehoorverlies veel groter is geworden en je echt een nieuw gehoorapparaat zou moeten hebben. Bovendien bepaalt de zorgverzekeraar vaak welk hoortoestel voor jou het meest geschikt is, maar dit zou je natuurlijk liever zelf willen bepalen.

Ontvang jij van je verzekering een vergoeding voor je hoortoestel? Vergeet dan niet dat de kosten hiervan eerst van het eigen risico worden afgetrokken. Een hoortoestel kost je daarom sowieso 385 euro en dan heb je dus niet perse het gehoorapparaat dat jij wenst. Wel of geen vergoeding willen heeft dus consequenties voor de kwaliteit van het hoortoestel dat je draagt.

 

Wanneer kan je toch vergoeding krijgen?

  • Om te beginnen zou je van de belastingdienst geld terug kunnen krijgen als je zorgkosten hebt gemaakt. Via onze belastingtool kan je uitrekenen hoeveel je mogelijk terug kan krijgen van de belastingdienst.
  • Als je een natura-polis hebt dan krijg je op vrijwel alle hoortoestellen die je op deze website ziet, geen vergoeding van je verzekeraar. Als je een restitutie-polis hebt dan is er wel een kans dat je recht hebt op een vergoeding van de verzekeraar. Neem daarvoor contact op met je verzekeraar. De zorgverzekeraar kan je exact vertellen hoeveel vergoeding je voor welk hoortoestel kan aanvragen. Ben je ook nog aanvullend verzekerd, dan zal je vergoeding nog iets hoger zijn.
  • Moeten wij de vergoeding voor je aanvragen? Dan kan! Wij berekenen daar 49 euro voor. Of je de vergoeding ook gaat ontvangen is echter wel afhankelijk van hoe je verzekerd bent.