A A
23 Service punten
Menu

Baby gehoorbescherming

Ben je in verwachting van een kleine jongen of meid? Gefeliciteerd! Wat fijn dat je al nadenkt over gehoorbescherming voor je baby. Zelfs al als je zwanger bent is het mogelijk dat je baby gehoorverlies oploopt door te hard geluid. De buik heeft namelijk maar een demping van 5 decibel. Naar de club als je zwanger bent, als je er al energie voor hebt, wordt dan ook afgeraden in het laatste semester. Lange blootstelling aan hard geluid kan dan al consequenties hebben voor het gehoor van je baby.

Waar moet je op letten bij een baby?

Hard geluid is tegenwoordig overal. Met je baby naar een festival? Dat kan, mits je een goede set baby oorkappen meeneemt. En dat is het devies voor veel evenementen. Het gehoor van je baby is nog niet blootgesteld aan veel geluid, hij of zij schrikt dan ook snel en kan gehoorschade oplopen. Waar wij als volwassenen en tieners oordopjes kunnen dragen, raden we dat te allen tijde af bij baby’s! Voor baby’s zijn een ander soort gehoorbeschermers zoals een koptelefoon of oorkappen voor baby’s beter. Gehoorbeschermers voor baby’s zijn speciaal ontwikkeld op hun behoeftes. Zo zijn er baby gehoorbeschermers zonder harde stukjes, waarmee ze ook lekker kunnen slapen.

Wanneer moet je beginnen met baby gehoorbescherming?

Eigenlijk al direct na de geboorte moet je beginnen met nadenken over het beschermen van het gehoor van je baby. In het begin zal je nog niet vaak buiten de deur gaan, maar veel ouders vinden het leuk om na een tijdje hun baby mee te nemen naar beurzen, dagjes weg of zelfs het voetbalstadion. Daarnaast zullen veel ouders ook wel eens het vliegtuig pakken met hun baby. Dit moet natuurlijk allemaal kunnen, maar let er dan wel op dat je niet de baby gehoorbescherming vergeet! Een gehoorbeschermer voor je baby werkt namelijk voor meerdere doeleinden. Ten eerste beschadigt het gehoor van je baby niet. Ten tweede gaat je baby minder snel huilen, dus happy ouders en happy omstanders!

Andere zaken om rekening mee te houden

Niet alleen hard geluid of harde muziek kan zorgen voor gehoorschade bij een baby. Let in huis op het volume van de tv en de muziek. Gebruik nooit wattenstaafjes in de oren van je baby. Heeft je baby vieze oren? Was dan met een warm water, maar ga nooit met wattenstaafjes aan de slag.

En misschien wel de belangrijkste, let heel goed op met speelgoed dat geluid maakt. Wat veel ouders zich niet realiseren is dat geluidmakend speelgoed al met al te hard is voor baby’s. De cadeautjes van vrienden en familie zijn goedbedoeld, maar kunnen ervoor zorgen dat je baby gehoorschade oploopt. Let hier dan ook goed op! Gehoorbeschadiging bij een baby is zeker mogelijk en dat wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen.

Service van Online Hoortoestel

Baby gehoorbescherming kopen? Bij Online Hoortoestel kun je terecht voor een gehoorbeschermer voor baby’s. Niet alleen verkopen we hoortoestellen en accessoires, ook voor speciaal op maat gemaakte baby gehoorbescherming kun je bij ons terecht. Koop je gehoorbeschermers makkelijk online bij Online Hoortoestel, bij ons ben je aan het juiste adres voor gehoorbeschermers voor kinderen, zowel baby’s en peuters! Zo kan het hele gezin genieten van hard geluid, zonder daar schade aan over te houden! Wij hebben oog voor oren.

Heb je een vraag over onze baby gehoorbescherming? Neem dan contact op met onze klantenservice of kijk bij onze veelgestelde vragen. Met je kind naar een festival kan dus prima, maar denk wel aan de gehoorbescherming!

Toon meer Toon minder
Dit bekeek je eerder