A A
23 Service punten
Menu

Gehoorbescherming voor kinderen

Veel ouders zijn niet actief bezig met gehoorbescherming voor hun kinderen. Natuurlijk zullen de meeste ouders eraan denken om oorkappen of een koptelefoon te gebruiken op muziek concerten en festivals, maar er zijn meer dagen waarop kinderen gehoorbescherming nodig hebben. Daarnaast zijn er steeds meer jongeren met gehoorschade doordat we al op jonge leeftijd worden blootgesteld aan veel en hard geluid. Denk maar eens aan de onbegrensde oortjes, koptelefoons, muziekspelers en meer.

De oren van een kind

Tegenwoordig zijn overal harde geluiden te vinden. Van vliegen tot kinderdisco’s, hard geluid is overal. Het gehoor van kinderen is nog in ontwikkeling en het gehoor van kinderen is erg kwetsbaar. Je moet dus vanaf het begin goed beschermd worden tegen geluid. Gehoorschade wordt al veroorzaakt door anderhalve minuut blootgesteld worden aan 110 decibel. Gehoorbescherming is dan ook super belangrijk en hoort bij iedere ouder op het lijstje te staan bij de geboorte van je baby. Goede gehoorbescherming voor kinderen kan bestaan uit het dragen van oordopjes bij feestjes, maar ook bij evenementen zoals Oud en Nieuw. Zo voorkom je piepen en suizen bij je kinderen, waardoor je gehoorschade op jonge leeftijd voorkomt. Het is daarbij essentieel om je kinderen te leren dat het dragen van oordoppen belangrijk is om geen gehoorschade op te lopen.

Verschillende soorten gehoorbescherming voor je kind

Je kunt kindergehoorbescherming gebruiken voor verschillende doelen gebruiken. Ten eerste natuurlijk om het gehoor van je kind te beschermen tegen hard geluid. Daarnaast zijn oordoppen voor zwemmen ook heel handig. Kinder gehoorbeschermers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Natuurlijk heeft een kind van 2 een andere soort gehoorbescherming nodig dan tiener.

Oordoppen voor tijdens het zwemmen

Heeft je kind vaak last van een oorontsteking en is hij of zij bezig met het behalen van een schooldiploma? Grote kans dat de oorontsteking ontstaat door het zwemmen. Daarnaast kan zwemmen in vies water, een plas of zee, ook ervoor zorgen dat een oorontsteking ontstaat. Oordopjes dragen tijdens het zwemmen is dan ook een goede optie voor veel kinderen. Met goede kinder gehoorbescherming voorkom je oorontstekingen en schade aan de trommelvliezen.

Gehoorbescherming voor het vliegen

Oordopjes in het vliegtuig maken de vlucht voor kinderen een stuk makkelijker. Volwassenen hebben vaak al last van het drukverschil, maar jonge kinderen nog meer. Gehoorbescherming is dan ook speciaal ontwikkeld om het drukverschil te stabiliseren én om het geluid van een vliegtuig te verminderen. Oordopjes en oorkappen maken iedere vlucht voor kinderen en ouders een stuk comfortabeler.

Gehoorbescherming voor bepaalde momenten

Op sommige momenten is het belangrijk dat kinderen zich niet af laten leiden door omgevingsgeluid. Te denken valt aan een CITO toets, schriftelijke overhoringen en andere toetsmomenten. Daarnaast kan het fijn zijn voor kinderen met autisme als ze niet worden afgeleid door achtergrondgeluid. Kinder gehoorbeschermers komen dan goed van pas. Het gehoor van kinderen is dan niet zo zeer belangrijk als wel het afschermen van overig geluid waardoor een kind zijn of haar concentratie kwijt kan raken. Het laten dragen van speciaal ontwikkelde gehoorbescherming maakt het dan ook makkelijk om te concentreren.

Service van Online Hoortoestel

Kinder gehoorbescherming kopen kan bij Online Hoortoestel. Heb je vragen over de gehoorbescherming voor kinderen die we verkopen? Neem dan contact met ons op of kijk bij onze veelgestelde vragen. Wij hebben oog voor oren. Door kinderen gehoorbescherming te laten dragen behoudt je hun perfecte gehoor langer en voorkom je gehoorklachten op jonge leeftijd.

Naast de categorie gehoorbescherming kind verkopen we ook gehoorbescherming voor baby’s en peuters, net als hoortoestel accessoires zoals schoonmaakdoekjes.

Toon meer Toon minder
Dit bekeek je eerder