Menu

Hoe lang gaat een oplaadbaar hoortoestel mee (en de accu?)

Hoe lang gaat een oplaadbaar hoortoestel mee en de accu antwoord hoortoestel kopen

 

‘Vroeger’
In de eerste oplaadbare hoortoestellen die jaren geleden op de markt kwamen zat een accu die je zelf kon vervangen. Met dit oplaadsysteem waren er heel veel problemen doordat de accu niet goed beschermd was tegen vocht en vuil. Dit zorgde ervoor dat de accu vroegtijdig uitviel en je de accu vaak binnen een half jaar al moest vervangen.

‘Nu’
Met de huidige oplaadbare gehoorapparaten zit de accu ingebouwd in een gesloten behuizing. Door deze verbetering is de accu veel minder gevoelig voor vocht en vuil. Het vroegtijdig vervangen van een accu is zelden nog nodig en zit bij de garantie in.

Hoelang houdt de accu het vol?

De accu kan na één oplaadsessie 24 uur mee, tenzij je gebruik maakt van streaming (bluetooth). Als je gebruik maakt van streaming dan gaat de accu ongeveer 15 uur mee. Sowieso een hele dag dus. Wij raden je aan als je het hoortoestel niet gebruikt om het in de oplader te plaatsen zodat je zeker weet dat je de volgende dag weer volop kan genieten van alle functies die in het gehoorapparaat zitten.

Let op: de opladers van tegenwoordig zijn slimme laders. Dat betekent dat een oplader stopt met laden als het hoortoestel volledige geladen is. Hierdoor kan dus geen schade ontstaan aan de accu.

Garantie op de accu

Doordat een oplaadbaar hoortoestel bijna een volledig gesloten behuizing heeft is het minder reparatiegevoelig. De meeste gehoorapparaten die opgestuurd worden voor reparatie, zijn kapot gegaan vanwege vocht en vuil wat zich is gaan nestelen in de techniek. De hoortoestellen gaan tussen de 3 á 5 jaar mee, afhankelijk van in wat voor omstandigheden het hoortoestel wordt gebruikt. Hoe meer het hoortoestel wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld aan stof, transpiratievocht en luchtvochtigheid hoe groter de kans is dat het gehoorapparaat eerder vervangen moet worden. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste producten gebruikt om het hoortoestel te reinigen en om een oplader te gebruiken waar een droogfunctie in zit. En natuurlijk raden we je aan om te zorgen dat je 5 jaar garantie hebt op de hoortoestellen. Bij ons kost de extra garantie 99 euro per hoortoestel.

Jouw favorieten