0,00
0

Hoe vaak gaat een hoortoestel kapot?

De audiciens van Onlinehoortoestel.nl krijgen regelmatig deze vraag gesteld: Hoe vaak gaat een hoortoestel kapot? Dat is heel erg afhankelijk van hoe er wordt omgegaan met het gehoorapparaat en in welke omstandigheden het hoortoestel wordt gebruikt.

Waar gaat een gehoorapparaat stuk van?
De nummer één oorzaak dat een hoortoestel defect gaat is vocht en/of vuil wat in de techniek is gekomen. Het is heel belangrijk dat het hoortoestel goed wordt gereinigd en gedroogd. Hier kan je meer informatie vinden over de artikelen die je nodig hebt om jouw hoortoestel schoon en werkend te houden. Op de instructie-video’s kan je zien hoe je de jouw hoortoestel kan schoon maken.

Wat gaat er dan kapot aan een hoortoestel?
Ondanks dat je het hoortoestel heel goed reinigt kan het toch zijn dat het gehoorapparaat een keer kapot gaat. Het gehoorapparaat is een apparaat wat intensief en dagelijks wordt gebruikt. Het komt wel eens voor dat de microfoons of versterker na een paar jaar toch vervangen moet worden omdat het slijt vanwege het gebruik. Dit kan je merken doordat het geluid minder helder klinkt en dat een bijstelling van de audicien weinig verschil maakt.

Hoe vaak kan een hoortoestel stuk gaan?
Je kan ervan uit gaan dat een hoortoestel gemiddeld 2x per 5 jaar moet worden opgestuurd voor reparatie. Onze tip is om bij een nieuw hoortoestel de garantie te verlengen van 2 naar 5 jaar voor €99,00 per hoortoestel. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig voor extra kosten komt te staan als het hoortoestel moet worden gerepareerd. Een reparatie kost namelijk 149 euro. Het bijbestellen van extra garantie kan alleen als als je bij ons ook jouw hoortoestel gekocht hebt

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down