Menu

Kan een hoortoestel schadelijk zijn?

Er zijn heel wat fabels over hoortoestellen, dit zorgt ervoor dat iemand die net te horen heeft gekregen dat zij een gehoorverlies hebben het te lang uitstellen om de stap naar een gehoorapparaat te maken. Door middel van onze blogs willen wij ervoor zorgen dat de stap naar een hoortoestel makkelijker en toegankelijker wordt gemaakt. Een goed gehoor zorgt ervoor dat je in contact blijft staan met je omgeving en als je een gehoorapparaat te lang uitstelt dan doe je jezelf echt te kort. Een goed werkend hoortoestel kan echt bijdragen aan de kwaliteit van leven!

Alles wat dus binnenkwam via het analoge gehoorapparaat werd dus even hard versterkt en hierdoor kon een slechthorende een lawaaibeschadiging oplopen. De analoge hoortoestellen zijn er gelukkig niet meer er wordt alleen nog maar gebruik gemaakt van digitale gehoorapparaten. De digitale hoortoestellen maken wel degelijk onderscheid tussen zachte, middelharde en harde geluiden. Als er nu een ambulance aankomt met loeiende sirenes dan gaat het hoortoestel de sirene meer dempen zodat het gehoor niet wordt blootgesteld aan te veel decibellen. De zachte geluiden worden meer versterkt dan de luide geluiden, dit zorgt ervoor dat er meer comfort in het geluid zit maar ook dat er geen gehoorschade kan ontstaan door het dragen van het hoortoestel.

Chat met ons!

Wacht dus zeker niet te lang om aan een hoortoestel te beginnen, want het kan je zoveel positiefs brengen. Mocht je vragen hebben of advies nodig hebben staan onze audiciens via de chatfunctie 7 dagen per week van 09:00 – 22:00 voor je klaar!