0,00
0

livio kan nog meer

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: een draagbaar apparaat dat achter en in het oor wordt gedragen. De Starkey Livio is een draagbare gadget met hoortechnologie. Het apparaat is aangepast aan het specifieke gehoorverlies van de drager en houdt de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker bij. Daarnaast helpt de Livio ook bij het innemen van medicatie en herinnert de drager aan afspraken met de dokter.

Een hoortoestel dat gezondheidsadvies geeft De Starkey Livio AI is een revolutionair, veelzijdig hoortoestel. Het is het eerste hoortoestel ooit dat de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker monitort. Het hoortoestel heeft 3D-biosensoren en kunstmatige intelligentie en heeft functies zoals valdetectie en medicatieherinneringen. Starkey noemt het "Healthable™ Hearing Technology". Het hoortoestel meet de fysieke en mentale activiteit van de gebruiker en kent daar punten aan toe.

Bijvoorbeeld, het apparaat geeft advies over dagelijkse lichaamsbeweging en geeft inzicht of de hersenen van de gebruiker optimaal gestimuleerd worden. De stappenteller geeft inzicht in het aantal stappen en kan eenvoudig gekoppeld worden met andere apps. De hartslagmetingfunctie bewaakt de hartslag en het herstel van de hartslag na inspanning, bijvoorbeeld. Het "Healthable" kan ook gesproken herinneringen gebruiken. Hierdoor hoort de drager een gesproken boodschap in zijn oor die hem bijvoorbeeld herinnert aan een afspraak met de dokter of aan het innemen van medicatie.

Een hoortoestel dat meer kan dan alleen horen Naast de gezondheidsfuncties heeft de Starkey Livio AI nog een paar andere innovaties. Met de functie voor live vertaling hoort de gebruiker 27 vreemde talen in het Nederlands en kan hij via de app antwoorden. Mocht de gebruiker toch vallen, dan wordt dit gedetecteerd door het hoortoestel en klinkt automatisch een alarm naar een familielid of vriend met vooraf geprogrammeerde telefoonnummers in de smartphone.

De virtuele assistent in het apparaat kan direct vragen beantwoorden in het hoortoestel. Draadloos telefoneren is mogelijk en de apparaten zijn eenvoudig te bedienen met de app of zelfs door even op het oor te tikken, discreet. De oplaadbare versie met lithium-ion zorgt ervoor dat de gebruiker nooit meer batterijen hoeft te vervangen. Ten slotte kan de gehoorzorgprofessional deze hoortoestellen volledig op afstand via internet instellen en programmeren. Handig wanneer de gebruiker niet in de buurt van een winkel is of op vakantie is. De gebruiker kan de apparaten draadloos gebruiken voor audio en ze dus ook als oordopjes gebruiken. Het apparaat is geschikt voor zowel iOS als Android.

Ambities van Starkey

Starkey wil met hoortoestellen op de audiologiemarkt hetzelfde bereiken als wat de iPhone van Apple heeft gedaan voor de mobiele telefoonindustrie. Voordat de iPhone werd geïntroduceerd, kon een telefoon alleen bellen of eenvoudige berichten verzenden. Daarom werd zo'n telefoon slechts door ongeveer 25% van de mensen gebruikt. Nadat Apple 12 jaar geleden de eerste iPhone 2G-smartphone als een volledig nieuw multifunctioneel product introduceerde, is het aantal mensen dat een mobiele telefoon bezit revolutionair gestegen: maar liefst 93% van de Nederlanders heeft er nu een. Wat de Amerikaanse fabrikant wil bereiken, is zo'n revolutie op het gebied van hoortoestellen. Daarom noemt Starkey Livio AI een "Healthable", een apparaat dat veel voor je doet: natuurlijk goed horen (inclusief muziek) en verstaan, maar ook proactieve ondersteuning bieden voor een gezonder en comfortabeler leven.

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down