Menu

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: een wearable dat achter en in het oor gedragen wordt. De Starkey Livio is een wearable met hoortechnologie. De gadget wordt ingesteld op het specifieke gehoorverlies van de drager én houdt de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker bij. Bovendien helpt de Livio ook bij het innemen van medicatie en herinnert de drager aan afspraken met de arts.

Een hoortoestel dat gezondheidsadvies geeft
De Starkey livio AI is een revolutionair, multipurpose hoortoestel. Het is het eerste hoortoestel ooit dat de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker kan volgen. Het hoortoestel beschikt hiervoor over 3D biosensoren en kunstmatige intelligentie en heeft functies als valdetectie en medicatie reminders. Starkey noemt het “Healthable™ Hearing Technology”. Het hoortoestel meet de fysieke én mentale activiteit van de gebruiker en kent daar punten aan toe.

Zo adviseert het toestel bijvoorbeeld over dagelijkse beweging en geeft inzicht of het brein van de gebruiker optimaal wordt gestimuleerd. Door de stappenteller worden het aantal stappen inzichtelijk en dit is eenvoudig te koppelen met andere apps. Met de functie hartslagmeting wordt de hartslag en hartslagherstel na bijvoorbeeld een inspanning gemonitord.
De healtable kan ook worden ingezet om gesproken herinneringen in te zetten. Hierdoor hoort de drager in zijn oor een gesproken boodschap die hem helpt herinneren aan bijvoorbeeld een afspraak met huisarts. Datzelfde geldt voor inname van medicatie of het herinneren aan het aanvragen van een herhaalrecept.

Een hoortoestel dat meer kan dan goed laten horen
Naast de gezondheidskenmerken heeft de Starkey Livio AI nog enkele innovaties. Met de Live Vertaalfunctie hoort de gebruiker 27 vreemde talen in het Nederlands en kan via de app terugspreken.
Mocht de gebruiker toch een keer ten val komen, dan wordt dit door het hoortoestel gedetecteerd en met in de smartphone voorgeprogrammeerde telefoonnummers automatisch alarm geslagen naar een familielid of vriend.

De virtuele Assistent in het toestel kan elke vraag direct in het hoortoestel beantwoorden.
Draadloos telefoneren is mogelijk en de toestellen zijn eenvoudig te bedienen met de app of zelfs door kort en onopvallend te tikken op het oor. De Lithium-ion oplaadbare versie zorgt ervoor dat de gebruiker nooit meer batterijen hoeft te vervangen. Tot slot kan de audicien deze hoortoestellen op afstand via het internet volledig instellen en programmeren. Handig wanneer de gebruiker niet in de buurt van een winkel is of op vakantie is.
De gebruiker kan met de toestellen draadloos audio en zo dus ook als oordopjes gebruikt worden. Het toestel kan zowel met iOS als met Android overweg.

Ambities Starkey
Starkey wil in de audiologie markt hetzelfde bereiken met hoortoestellen wat Apple’s iPhone voor de mobiele telefonie industrie heeft gedaan. Voordat de iPhone er was, kon men met een telefoon slechts bellen of eenvoudige berichten versturen. Zo’n telefoon werd daarom maar door zo’n 25% van de mensen gebruikt. Nadat Apple 12 jaar geleden de eerste iPhone 2G smartphone introduceerde als compleet nieuw multifunctioneel product, is het aantal mensen dat een mobiele telefoon bezit revolutionair gestegen: maar liefst 93% van Nederlanders heeft er een.
Wat de Amerikaanse fabrikant wil realiseren is zo’n zelfde revolutie op het gebied van hoortoestellen. Daarom noemt Starkey Livio AI een “Healthable”, een apparaat dat veel voor u doet: vanzelfsprekend goed horen (óók van muziek) en verstaan, maar daarnaast ook proactieve ondersteuning om gezonder en comfortabeler te leven.