Menu
Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30
Chat elke dag tot 22:00
Nieuws
Een tafel microfoon. Wat is dat en wat heb je eraan?

Wanneer je gezellig samen bent met vrienden, of in een vergadering met collega’s, is het belangrijk dat je iedereen om je heen goed verstaat en niet belemmerd wordt door een slecht gehoor. Een Tafel Microfoon kan daarbij helpen. Maar wat is dat eigenlijk?

4 dingen die je thuis kunt doen om jouw gehoor gezond te houden

Bijna iedereen voelt de effecten van de Corona-pandemie, waarbij sociale afstand de norm is geworden. Deze sociale isolatie kan bijzonder uitdagend zijn voor mensen die hoortoestellen gebruiken of die gehoorverlies hebben.
De zorg voor onze gehoorgezondheid is op dit moment belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat mensen in contact kunnen blijven met elkaar én belangrijke informatie tot zich kunnen nemen.
Hoe kunnen we goed voor onze oren blijven zorgen in een 1,5 meter samenleving? Hier zijn vier dingen die je kunt doen om prioriteit te geven aan uw gehoorgezondheid tijdens de Corona-pandemie.

Waarom een hedendaags hoortoestel jouw ideale reispartner is in het buitenland

Moderne hoortoestellen zoals de Starkey Livio AI zijn veel meer dan een hoortoestel met een geweldige geluidskwaliteit. Doordat het aan je telefoon wordt gekoppeld via Bluetooth kun je –óók op vakantie- gebruikmaken van allerlei handige functionaliteiten. Misschien stel je een verre reis nu nog even uit, maar bereid je vast voor op de volgende reis door te lezen wat je de volgende keer kunt thuislaten en wat je juist wel moet inpakken. Want wat dacht je van een vertaalfunctie, stappenteller en het streamen van muziek via je hoortoestel? Zet daarom zeker dit geweldige hoortoestel op je inpaklijst als je op reis gaat (en schrap de woordenboeken, stappenteller en koptelefoon, hahaha).

Een hoortoestel dat met je meedenkt: wat heb je eraan?

Zelfsturende auto’s, chatbots… en de Starkey Livio EDGE AI. Allemaal voorbeelden van Artificial Intelligence; apparaten of software die met je meedenken. Het allernieuwste hoorapparaat van Starkey mag zeker niet ontbreken in dit rijtje, want zoals de zelfsturende auto zijn passagier overal zorgeloos naartoe brengt, zo zorgt het allernieuwste hoorapparaat van Starkey dat je in elke situatie optimaal hoort. Het enige dat je hoeft te doen is even tikken op je hoortoestel en het gaat aan de slag als een soort kleine robot achter je oor. Ik vind het geweldig om dit high-tech apparaatje uit te proberen.

Een hoortoestel met bluetooth, hoe handig is dat eigenlijk?

Een hoortoestel met bluetooth, hoe handig is dat eigenlijk?

Vroeger was een hoortoestel alleen maar bedoeld om ervoor te zorgen dat je beter kan verstaan. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn fabrikanten druk bezig geweest om erover te zorgen dat een hoortoestel een gadget aan het worden is! Maar hoe handig is dat eigenlijk?

Waarom klinkt mijn hoortoestel onnatuurlijk?

Als mensen voor het eerst een hoortoestel gaan ervaren dan is vaak de eerste gewaarwording : Hé, ik hoor mijzelf , wat klinkt mijn eigen stem vreemd of wat klinkt dit onnatuurlijk!Zij hebben hier allemaal gelijk in. Als wij je gehoor gaan “verbeteren” dan veranderen wij de situatie waar u misschien al jaren al aan gewend bent. Vaak ontstaat een gehoorverlies zeer geleidelijk en heb je daar weinig of geen erg in. Pas na een meting en de ervaring met een hoortoestel, ontdek je wat je al die tijd gemist hebt. De hersenen moeten zich hier weer helemaal op instellen en hebben hier wat tijd voor nodig. Het menselijk brein is zo razend knap dat dit al vrij snel het geval is.

Een hoortoestel aanpassing , hoe gaat dat in zijn werk?

Een hoortoestel aanpassing , hoe gaat dat in zijn werk?

Als er een keuze is gemaakt welk hoortoestel het beste bij jouw wensen en gehoorverlies past is de volgende stap de uiteindelijke aanpassing of wel het instellen van de hoortoestellen op jouw gehoorverlies en wensen. Wat kan je verwachten tijdens een afspraak?

Helemaal geen omkijken naar je hoortoestel? Kies Lyric

Helemaal geen omkijken naar je hoortoestel, kies dan voor Lyric!

Er is een hoorapparaat waar je helemaal geen omkijken naar hebt qua batterijen en onderhoud, dat is de Lyric. De Lyric is eigenlijk een soort contactlens maar dan voor je oor.

TOP 4 onzichtbare hoortoestellen

Veel mensen willen, ondanks slecht gehoor, niet aan een gehoorapparaat beginnen. Ze vinden het té opvallend en schamen zich ervoor dat ze een gehoorapparaat moeten dragen. Wellicht is het om een representatieve functie  die je hebt of dat je het gewoon niet mooi vindt. Bij de keuze van een hoortoestel is het formaat van het toestel wellicht één van de belangrijkste  zaken die uiteindelijk bepalen welke het voor jou gaat worden. Immers, hoe kleiner hoe minder zichtbaar en dus mooier.

4 redenen dat jouw hoortoestel niet goed werkt

Niets is zo vervelend als jouw hoortoestel niet goed werkt, het kan voor veel irritaties zorgen bij jezelf maar ook voor je omgeving. Met dit artikel willen wij jouw op weg helpen om ervoor te zorgen dat jouw hoortoestel het (weer) uitstekend doet en dat je in de toekomst het optimale eruit kan halen!

Vier signalen dat jouw hoortoestel toe is aan vervanging

Ken je dat gevoel dat je vermoedt dat jouw hoortoestellen eigenlijk niet meer voldoen? Wanneer bepaal je nou dat je op zoek moet gaan naar nieuwe hoortoestellen? Dit zijn de 4 signalen dat jouw hoortoestel aan vervanging toe is.

7 fabels over hoortoestellen 2/2

Heb jij wel is iets over hoortoestellen gehoord wat uiteindelijk helemaal niet klopt? Lees in deze blog wat nou echt de fabels zijn! Fabels kunnen je keuze voor een hoortoestel veranderen of kunnen ervoor zorgen dat je uiteindelijk geen hoortoestel aanschaft! Maar hoe vervelend is het nou als je met gehoorschade rondloopt? Lees daarom hier onder de fabels over hoortoestellen, zodat je kan precies weet wat niet waar is en kan zoeken naar een perfect hoortoestel!

Hoortest én instelling 100% op afstand

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: hoortoestellen waarbij de slechthorende met een audicien samen een hoortest op afstand doet. Nadat het gehoorverlies door de hoortoestellen zelf in kaart is gebracht, worden de hoortoestellen op afstand ingesteld door de audicien. Zodoende worden slechthorenden volwaardig en professioneel geholpen zonder dat deze, soms kwetsbare, doelgroep de straat op hoeft. ,,We leveren niet in op kwaliteit. Zowel de hoortest als de instelling zijn van dezelfde kwaliteit als in de traditionele hoorwinkels, die nu grotendeels gesloten zijn.”, aldus Guido Makker, audicien Onlinehoortoestel.nl.

7 vragen die je kunt stellen aan de audicien

Als jij binnenkort een hoortoestel wilt gaan kopen, is dat natuurlijk best wel spannend. Ook logisch dat jij veel vraagtekens hebt omtrent hoortoestellen, en misschien voel je je er ook wel een beetje onzeker over. Lees hieronder verder welke vragen je het beste kan stellen bij de audicien!

7 fabels over hoortoestellen 1/2

Heb jij wel is iets over hoortoestellen gehoord wat uiteindelijk helemaal niet klopt? Lees in deze blog wat nou echt de fabels zijn! Fabels kunnen je keuze voor een hoortoestel veranderen of kunnen ervoor zorgen dat je uiteindelijk geen hoortoestel aanschaft! Maar hoe vervelend is het nou als je met gehoorschade rondloopt? Lees daarom hier de fabels, zodat je kan zoeken met alle feiten die je weet naar een perfect hoortoestel voor je oren!

Op afstand en bij u thuis helpen!

Met het Corona virus op de loer en het advies om zo veel mogelijk binnen te blijven is het voor iemand die slecht hoort heel erg moeilijk om een toestel te kiezen en bij de audicien aan te laten passen.

Gelukkig hebben wij de oplossing met nieuwste geavanceerde op afstand afstelbare hoortoestellen! Juist nu is een goed gehoor van belang om een isolement te voorkomen en om de nieuwsberichten goed te kunnen verstaan. Soms is het mogelijk om bijstellen van uw huidige toestel ook op afstand te doen. Laat u hierover door ons informeren.Ik laat je in dit artikel weten hoe je bijna niet meer naar de audicien hoeft door de op afstand afstelbare hoor oplossingen.

Ik zal uitleggen hoe dit allemaal werkt en proberen om de belangrijkste vragen uit te leggen. Na het lezen kun je het juiste apparaat kiezen en jarenlang zonder problemen genieten van een goed gehoor! Lees snel verder en laat je verassen door de mogelijkheden. Je zal versteld staan en geen spijt krijgen! Bekijk daarnaast alle op afstand afstelbare hoortoestellen hier.

De 4 gevaren van het kiezen van een verkeerd hoortoestel.

Iedereen kent het gevoel wel:  Is dit wel het beste hoortoestel voor mij?  Waar moet ik eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een hoortoestel en welke past het beste bij mijn levensstijl?

Allemaal logische gedachtes! Het is waarschijnlijk ook een nieuwe wereld waarin je terecht komt met oneindig veel mogelijkheden. Daarbij komt nog dat je exrta alert moet zijn omdat het zo maar eens kan zijn dat je het verkeerde hoortoestel gaat dragen! Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Het is daarom echt heel erg belangrijk dat jij straks de gelukkige eigenaar bent van het beste hoorapparaat. Vandaar dat wij jou vertellen welke gevaren er op de loer liggen als je jezelf niet goed laat informeren over de mogelijkheden.

Ontdek in dit artikel in no-time welke problemen er kunnen onstaan bij een verkeerd hoortoestel en ook uitleg waar dit door komt met talloze voorbeelden .

Hoortoestel? 7 must have accessoires en gadgets!

Vind jij het ook altijd zo vervelend dat je te laat komt bij een afspraak omdat je de wekker niet hoort? Of dat je de pakketbezorger niet hebt horen aanbellen? Dit kan frustrerend zijn. Gelukkig biedt deze blog de oplossing! Als je een hoortoestel hebt, maar je niet weet wat de 7 must have accessoires en gadgets zijn, kan het dat je jouw hoortoestel niet optimaal gebruikt. Ontdek daarom in deze blog de 7 must have gadgets die jouw leven veel makkelijker gaan maken. Laat je verrassen door de beste en handigste accessoires en gadgets zodat je je hoortoestel optimaal gebruikt en nooit meer de wekker of de deurbel hoeft te missen!

Waarom verder kijken dan de hoortoestellen met vergoeding?

Vorig jaar kwam ik voor het eerst bij de audicien voor een hoortoestel. Ik had er geen ervaring mee en had mij van tevoren ook niet verdiept in hoortoestellen. Ik vertrouwde blind op wat mij werd geadviseerd. Mijn audicien vertelde me niet dat ik de mogelijkheid had om meerdere toestellen te proberen voordat ik een definitieve keuze maakte. Hij zei ook niet dat er 2 typen hoortoestellen zijn: de ‘simpele’ hoortoestellen die vergoed worden door de zorgverzekering en de geavanceerde private toestellen. Omdat het mijn eerste hoortoestel was, nam ik genoegen met het eerste het beste dat ik kreeg aangemeten. Ik was allang blij dat ik weer iets hoorde met mijn rechteroor

Corona en hoortoestellen

Corona en hoortoestellen? Wat moet je weten tijdens deze Coronavirus-pandemie? Wij geven tips en uitleg. Hopelijk kunnen we je hiermee helpen én gerust stellen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar via de chat.

Van leek naar hoorspecialist in één week

Ik ben Minka en ik ben 17 jaar oud. Dit jaar moest ik van mijn opleiding stage lopen bij een bedrijf. Ik had geen idee wat ik precies wilde doen. Wel weet ik dat ik werken met social media en marketing heel leuk vind. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij onlinehoortoestel.nl. Eerst wist ik niet wat er interessant zou zijn aan hoortoestellen, want wie wil er nou een hoortoestel? Maar toen ik op gesprek kwam was ik meteen verbaasd over wat je er allemaal mee kan.

Week van het Oorsuizen: Al honderden tinnitus patiënten baat bij Lyric

Van 4 t/m 10 februari is het ‘Week van het Oorsuizen’. Tijdens deze week vragen Stichting Hoormij en Lyriccentrum extra aandacht voor tinnitus, ofwel oorsuizen. Oorsuizen is een belangrijk topic: zelfs 20% van de jongeren heeft al last van oorsuizen. Er worden komende week diverse vormen van behandelingen, tips over omgaan met tinnitus en ervaringsverhalen gedeeld.
Lyriccentrum heeft de afgelopen jaren honderden tinnitus patiënten geholpen met het enige 100% onzichtbare hoortoestel dat dag én nacht gedragen wordt. Door dit naar buiten te brengen hoopt Lyriccentrum de Lyric als mogelijke oplossing voor tinnitus breder bekend te maken.

Een hoortoestel op jongere leeftijd? 7 tips!

Toen ik op mijn 34e een hoortoestel ging aanschaffen viel het mij op dat ‘de branche’ vooral is gericht op de oudere doelgroep. Dat is ook logisch, want van de bijna 1,3 miljoen matig- tot slechthorenden (onderzoek door SIRM, juli 2019) is circa 80% ouder dan 67 jaar. Alleen als jongere hoortoesteldragers hebben wij wél soms andere interesses, behoeften en problemen waar we tegenaan lopen. Daarom ging ik zelf op onderzoek uit. Hier volgen 7 tips, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen.

Toen ik opeens doof was aan één oor…

Toen ik opeens doof was aan één oor…

“Nee mevrouw, ik vrees dat we te laat zijn en dat het blijvend is” Ik hoopte even dat ik het niet goed had verstaan, maar deze keer had ik het helaas wél goed gehoord. Dat kwam hard aan! Na vele bezoekjes aan de huisarts en bijna smeken om doorverwijzing zat ik eindelijk bij de KNO-arts. Ik dacht dat die vast wel een truc had om mijn gehoor terug te toveren -even wat doorprikken of een medicijn voorschrijven en mijn gehoor zou weer normaal zijn- maar nee, niets was minder waar. Hij had me eerder moeten zien, zei hij. Nu was er geen behandeling meer mogelijk, ik was blijvend doof aan mijn rechteroor, sudden deafness noemde hij het. Op mijn 34e…