Menu
Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30
Chat elke dag tot 22:00
Afspraken mogelijk buiten deze tijden
Nieuws
Week van het Oorsuizen: Al honderden tinnitus patiënten baat bij Lyric

Van 4 t/m 10 februari is het ‘Week van het Oorsuizen’. Tijdens deze week vragen Stichting Hoormij en Lyriccentrum extra aandacht voor tinnitus, ofwel oorsuizen. Oorsuizen is een belangrijk topic: zelfs 20% van de jongeren heeft al last van oorsuizen. Er worden komende week diverse vormen van behandelingen, tips over omgaan met tinnitus en ervaringsverhalen gedeeld.
Lyriccentrum heeft de afgelopen jaren honderden tinnitus patiënten geholpen met het enige 100% onzichtbare hoortoestel dat dag én nacht gedragen wordt. Door dit naar buiten te brengen hoopt Lyriccentrum de Lyric als mogelijke oplossing voor tinnitus breder bekend te maken.

Een hoortoestel op jongere leeftijd? 7 tips!

Toen ik op mijn 34e een hoortoestel ging aanschaffen viel het mij op dat ‘de branche’ vooral is gericht op de oudere doelgroep. Dat is ook logisch, want van de bijna 1,3 miljoen matig- tot slechthorenden (onderzoek door SIRM, juli 2019) is circa 80% ouder dan 67 jaar. Alleen als jongere hoortoesteldragers hebben wij wél soms andere interesses, behoeften en problemen waar we tegenaan lopen. Daarom ging ik zelf op onderzoek uit. Hier volgen 7 tips, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen.

Toen ik opeens doof was aan één oor…

Toen ik opeens doof was aan één oor…

“Nee mevrouw, ik vrees dat we te laat zijn en dat het blijvend is” Ik hoopte even dat ik het niet goed had verstaan, maar deze keer had ik het helaas wél goed gehoord. Dat kwam hard aan! Na vele bezoekjes aan de huisarts en bijna smeken om doorverwijzing zat ik eindelijk bij de KNO-arts. Ik dacht dat die vast wel een truc had om mijn gehoor terug te toveren -even wat doorprikken of een medicijn voorschrijven en mijn gehoor zou weer normaal zijn- maar nee, niets was minder waar. Hij had me eerder moeten zien, zei hij. Nu was er geen behandeling meer mogelijk, ik was blijvend doof aan mijn rechteroor, sudden deafness noemde hij het. Op mijn 34e…

Ontwikkelingen van hoortoestellen

Hoortoestellen worden door middel van kunstmatige intelligentie steeds geavanceerder. Zelfs zo geavanceerd dat een hoortoestel een wearable wordt. Want zelfs als je oren goed zijn, wil je wellicht een apparaat dragen dat in meerdere talen vertaalt, je vitale functies bewaakt en je conditie bijhoudt. Een hoortoestel wordt een persoonlijke assistent dat je hartslag, bloeddruk en glucose meet. Het oor is de nieuwe pols. Wat kunnen we nog meer verwachten van de ontwikkelingen van hoortoestellen?

Rachelle bezoekt de Starkey fabriek in Amerika

Rachelle is door OnlineHoortoestel.nl naar de fabriek van Starkey in Amerika gestuurd. Ze haalt daar haar eigen set Livio hoortoestellen op en gaat deze vervolgens direct uitproberen. Op vakantie draagt Rachelle haar gehoorapparaten van Starkey ook. In deze vlog laat ze zien hoe ze de Livio gehoorapparaten ervaart.

Online Hoortoestel in gesprek met klinisch-fysicus audioloog Jan de Laat

Jan de Laat over hoortoestellen van de toekomst. “Een hoortoestel met bloeddrukmeter of temperatuurmeter? Ik verwacht dit binnen 5 jaar.”

OnlineHoortoestel ging met Jan de Laat, klinisch-fysicus audioloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum, in gesprek over de toekomst van hoortoestellen en de hoortoestellen-wereld.

Hoortoestel Livio in Dokters van Morgen

Dinsdag 29 oktober om 21:25 besteedt het tv programma Dokters van Morgen aandacht aan de Livio van Starkey. Dit hoortoestel is een innovatie en een gadget. Kim Feenstra en de doktoren bespreken o.a. dit hoortoestel en laten zien dat een gehoorapparaat tegenwoordig heel praktisch kan zijn. Ook als je wel goed hoort.

Livio kan nóg meer!

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: een wearable dat achter en in het oor gedragen wordt. De Starkey Livio is een wearable met hoortechnologie. De gadget wordt ingesteld op het specifieke gehoorverlies van de drager én houdt de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker bij. Bovendien helpt de Livio ook bij het innemen van medicatie en herinnert de drager aan afspraken met de arts.

Recensie Blogger Onno probeert de Oticon OPN S

Eerst even een korte introductie: Ik ben wat audiciens noemen een zeer ervaren hoortoestel drager: vanaf mijn twaalfde heb ik leren leven met hoortoestellen. Omdat ik én mijn carrière als consultant nog flink wat jaren wil voortzetten én van muziek hou, ben ik constant op zoek naar manieren om beter te horen. En in de afgelopen ruim drie decennia heb ik gelukkig al heel wat verbeteringen in hoortoestellen mee mogen maken. De afgelopen weken heb ik de Oticon OPN S getest zodat je kan lezen hoe ik als slechthorende deze high end toestellen heb ervaren.

OnlineHoortoestel test de Starkey Livio tijdens het sporten

OnlineHoortoestel test het nieuwe hoortoestel van Starkey uit. De Starkey Livio kan meer dan alleen zorgen dat je beter hoort. Een deel van die extra functies tonen we in deze korte video.

Gratis TV Play bij de Widex Evoke in mei

De hele maand mei krijg je bij een bestelling van de Widex Evoke een gratis TV Play. Met de Widex TV Play kan je op twee oren het geluid van je tv direct in je hoortoestel horen.

Aan welke kwaliteitseisen moet een hoortoestel voldoen?

Een hoortoestel draag je vele uren per dag met je mee. Daarom moet een gehoorapparaat tegen een stootje kunnen. Waar let het hoortoestellen-merk Oticon op als zij een gehoorapparaat maken?

Livio: het eerste gehoorapparaat dat zorgt voor een betere gezondheid

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: een hoortoestel dat de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker kan volgen.

Signia brengt stijlvol hoortoestel op de markt

Hoortoestellen kunnen ook mooi zijn. Dat bewijst Signia (Siemens) met deze bijzonder stijlvol ontworpen gehoorapparaten.

OnlineHoortoestel.nl opent 2 nieuwe servicepunten

OnlineHoortoestel.nl opent 2 nieuwe servicepunten in Nederland. We beschikken nu over één hoorcentrum en 5 servicepunten.

BTW tarief hoortoestellen omhoog: pak nú nog je kans!

Per 1 januari 2019 neemt het lage BTW tarief van 6% toe naar 9%. Dat betekent dat ook hoortoestellen per 1 januari duurder gaan worden.

OnlineHoortoestel.nl naar de EUHA

Afgelopen week waren wij naar de EUHA in Duitsland. De EUHA is dé beurs waar fabrikanten de nieuwste technieken en innovaties over hoortoestellen toelichten en presenteren. Welke nieuwe producten hebben wij daar gezien en komen binnenkort onze kant op?

Widex komt met Widex Evoke EC (brandstofcel, fuel cell, e-cell of energy cell)

Het vervangen van batterijtjes is voor veel slechthorenden een kriem. De batterijtjes worden steeds kleiner omdat hoortoestellen steeds kleiner worden. En dus ben je behoorlijk aan het priegelen bij het wekelijks vervangen van de hoorbatterijen. Niet fijn.