Menu
Nieuws
Welk starkey hoortoestel past het beste bij mij?

Om te kijken welk toestel van het merk Starkey het beste bij jouw gehoorprobleem past, is het belangrijk om te kijken welke verbeteringen het hoortoestel voor jou in het dagelijks leven moet opleveren.

4 signalen dat je een hoortoestel nodig hebt..

4 signalen die aangeven dat jij aan een hoortoestel toe bent.

De nieuwe generatie hoortoestellen?

Tegenwoordig zie je veel jongeren rondlopen met draadloze oortjes. Dat is waarschijnlijk ook opgevallen bij een aantal grote hoortoestelfabrikanten, want recentelijk zijn er een aantal hoortoestellen op de markt gekomen waar je bijna van zou zeggen dat het geen hoortoestellen zijn, maar earbuds. In deze blog lichten we er een paar uit en gaan we in op de voor- en nadelen van deze earbuds.

“Ho, Ho…. Heh?!”

De feestdagen komen er weer aan! En dat betekent natuurlijk dat iedereen weer gezellig samenkomt; diners, lunches, oudejaarsborrels… we kennen het allemaal, maar als slechthorende kan het juist zijn dat je hier enorm tegenop kijkt. In deze blog gaan wij daarom in op de 3 beste hoortoestellen als het gaat om rumoerige omgevingen.

Waarom het slim is om nog dit jaar een hoortoestel te kopen!

IJsjes worden vooral in de zomer verkocht, wanneer men behoefte heeft aan verkoeling. De sportscholen lopen vlak voor de zomer weer vol, zodat iedereen met een afgetraind lichaam het strand op kan. En hoortoestellen? Deze worden voornamelijk aan het eind van het jaar besteld. Waarom is dit? En waarom is het verstandig om nog dit jaar een hoortoestel te kopen? Dat vertellen wij je in deze blog.

Wat is Child Welfare Organisation Nepal?

Wat is Child Welfare Organisation Nepal en waarom besteden wij hier de laatste tijd zoveel aandacht aan? Dat lichten wij aan de hand van deze blog toe.

Een familie met een missie: ‘goed horen voor iedereen’

In 2023 reizen medewerkers van Onlinehoortoestel.nl af naar Nepal. Samen met lokale actievelingen organiseren zij daar een hoorweek. ‘We gaan niet zomaar naar Nepal. Het idee is het resultaat van de missie die wij al 45 jaar hebben’.

Nieuwe Phonak modellen Lumity, Fit en meer…

Nog niet eerder introduceerde Phonak zoveel nieuwe producten in één jaar tijd, en nog wel tijdens haar 75-jarig bestaan. Als kroon op dit jubileumjaar lanceert Phonak de Lumity-serie, haar nieuwste top lijn die de zeer succesvolle Paradise-serie opvolgt.

Het gevaar van vallen

Deze blog gaat in op de gevaren van vallen en hoe audiciens een belangrijke rol spelen in het informeren van slechthorende over de risico’s van vallen bij slechthorendheid.

Wat zijn speakers, filters en domes?

In deze blog gaan we je zo goed mogelijk uitleggen wat nou precies filters, speakers en domes zijn. Deze drie termen zul je vast wel een keer gehoord hebben als je RIC-toestellen draagt.

Wat moet je weten over batterijen voor je hoortoestellen en oplaadbare accu’s voor je hoortoestellen?

Voordat er hoortoestellen waren met geïntegreerde oplaadbare accu’s, gebruikten wij hoortoestellen met batterijen. De hoortoestel batterijen die tegenwoordig gebruikt worden zijn zink-lucht batterijen.

Welke accessoires zijn er voor Widex hoortoestellen?

Met de DEX communicatie-accessoires van Widex hebben hoortoestelgebruikers toegang tot een wereld aan geluid. Deze accessoires maken het eenvoudiger om snel contact te maken met afstandsbedieningen,  TV,  persoonlijke audiosystemen, tablets en dergelijke. Of het nu gaat om muziek, een telefoongesprek, TV of een afstandsbediening, er is een DEX voor vrijwel elke situatie.

Top 3 beste hoortoestellen voor muziek luisteren en bluetooth

Telefoneren en muziek streamen via je hoortoestellen. Dit is tegenwoordig mogelijk dankzij een hoortoestel dat direct en indirect beschikt over bluetooth. Dankzij deze mogelijkheid maak je van je hoortoestel een draadloze headset.

Welke hoortoestellen verkoopt Phonak allemaal en wat zijn de verschillen?

De hoortoestellen van Phonak zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. De 3 meest voorkomende hoortoestellen zijn: Achter-het-oor hoortoestel (AHO), Receiver-in-Canal hoortoestel (RIC) en het In het oor hoortoestel (IHO)

Ik heb een gehoorverlies wat nu?

Je omgeving klaagt al maanden, misschien al jaren dat jij je oren eens moet laten testen.. herkenbaar? Je bent niet de enige. Volgens de psychologie van de slechthorenden duurt het gemiddeld 7 jaar voordat iemand met een gehoorverlies dit erkent en een hoortest laat doen. De audicien zal beginnen met een uitgebreide hoortest en zal jouw gehoorverlies in kaart brengen. Maar wat als je daadwerkelijk een gehoorverlies hebt?

Welk hoortoestel is het beste voor mij?

Ben je toe aan je eerste hoortoestel, dan heb je natuurlijk geen idee en denk je waarschijnlijk aan een heel groot opvallend gehoorapparaat. Maar dat is vaak helemaal niet nodig. Je audicien kan je er een heleboel over vertellen, over het beste hoortoestel, en welke geschikt is voor jou. Maar goed, wil je niet heel bleu je eerste kennismakingsgesprek aangaan en je alvast verdiepen In de mogelijkheden, lees dan gauw verder.

Welke stappen moet ik nemen als ik een hoortoestel nodig heb?

Stel: je bent net bij een audicien geweest, die je heeft verteld dat het verstandig is om een hoortoestel te gaan dragen. En of je het nu wel of niet had verwacht…je moet het even laten bezinken, logisch. Bedenk dat je er natuurlijk ook niets mee kunt doen, maar daarmee ontzeg je jezelf wel een hoop mooie geluiden en boeiende gesprekken. Ook de mensen met wie je dagelijks contact hebt zullen blij zijn dat je iets aan je gehoor probleem gaat doen. En ook dit: wat je niet traint, gaat achteruit, oftewel stilstaan is achteruitgaan. Je brein moet dus gestimuleerd blijven. Dit doe je alleen door de geluiden aan te bieden middels een hoortoestel.

Hoe kies ik een hoortoestel?

De wereld van hoortoestellen kan behoorlijk onoverzichtelijk zijn. Er zijn namelijk meer dan 26 verschillende merken, meerdere types en modellen. Maar hoe weet je nou welk hoortoestel het beste bij jou past? Niets is zo vervelend als je niet de goede keuze maakt en je daardoor niet het uiterste uit jouw gehoorapparaat kan halen. Met deze blog willen wij jou tips & tricks geven zodat je de juiste keuze kan maken en je niet meer wordt belemmert door gehoorverlies!