Menu
Bel ons 035-3039100
Nieuws
Wat kan ik doen met mijn hoortoestel en mijn smartphone? Waarom zou ik hem koppelen?

Wat is dat toch dat je zoveel mensen ziet met koptelefoons (draadloze) oortjes buiten? Op de fiets, in de auto, bij het joggen en zelfs gewoon als iemand rustig op straat loopt….Mensen zijn gek op communiceren. Ze luisteren naar hun favoriete muziek of podcast, bellen met hun vrienden of ze hebben de navigatie aan die hun de weg wijst naar de plek waar zijn moeten.

Welk hoortoestel merk is beter: Oticon of Starkey?

In Nederland zijn er 26 merken die geleverd kunnen worden en elk merk heeft zo zijn voor- en  nadelen. Niet elke audicien levert elk merk, dit heeft te maken met afspraken die zij hebben gemaakt  met de leveranciers of de persoonlijke voorkeur van de audiciens. Bij Online Hoortoestel en  bij de meeste zelfstandige audiciens ben je niet gebonden aan een beperkt aanbod en kan je uit bijna  alle merken hoortoestellen kiezen. In dit blog gaan wij twee merken vergelijken, het Deense merk  Oticon en het Amerikaanse merk Starkey.

Welk hoortoestel heb ik nodig?

Je moet aan een hoortoestel, dat kan best even schrikken zijn voor sommige mensen. Dat komt omdat het beeld nog bestaat dat hoortoestellen eruit zien alsof je een koelkast achter je oor hebt hangen. Gelukkig is dat verleden tijd! In deze blog ga ik uitleggen wat voor soort hooroplossingen er zijn en voor welk gehoorverlies welk type geschikt is.

Wanneer heb je een hoortoestel nodig?

In deze blog gaan we jou uitleggen wanneer het nodig is je gehoor te laten testen. Het is soms lastig te bepalen of je in situaties minder hoort omdat je een gehoorverlies hebt of dat je iemand niet kunt horen door andere oorzaken.

Wat is een droog box en waarom heb ik dat nodig voor mijn hoortoestel?

Help! Mijn hoortoestel doet het niet meer! Komt altijd op een ongelukkig moment natuurlijk. Wanneer je net die belangrijke bespreking hebt, het zondag is en je audiciens winkel gesloten en natuurlijk wanneer je net lekker op vakantie bent. Kleine probleempjes kun je makkelijk zelf verhelpen maar sommige problemen zijn wat lastiger én vaak te voorkomen! Hoe dan? Lees dan vooral verder!

Is iedereens gehoorverlies hetzelfde?

Het antwoord op bovenstaande vraag is “nee!”. We hebben te maken met verschillende soorten gehoorverlies. Maar om te weten met wat voor soort gehoorverlies wij te maken hebben is het misschien verstandig te weten hoe ons prachtige gehoorsysteem in elkaar zit.

Klant Manuel deelt zijn ervaring met Online Hoortoestel

Online Hoortoestellen heeft een heleboel enthousiaste klanten. Onze audiciens vinden het ook erg belangrijk dat de klant met een perfect ingesteld hoortoestel voorruit kan. Sommige audiciens hebben daardoor een oprechte band gecreëerd met de klant waardoor de ervaring voor de klant als erg prettig wordt ervaren. Ben je benieuwd naar één van deze ervaringen van een echte klant? Lees dan verder.

10 feiten over hoortoestellen

Benieuwd naar de 10 feiten over hoortoestellen? Lees verder en ontdek ze alle 10. Misschien zitten er een paar tussen waar jij nog niks van af wist!

Onderdelen van een hoortoestel, hoe heet alles?

Je komt net terug van het eerste bezoek bij je audicien en zij heeft gelijk allemaal vak jargon op je los geslagen over hoortoestellen, uhm… filters?, toon bochten ? liho hoortoestellen? Je hebt geen idee! In deze blog laten we je de verschillende  onderdelen van de hoortoestellen zien en wat de onderdelen precies inhouden.

Wat kan je allemaal met een TV accessoire van een hoortoestel?

Televisie is voor veel mensen een goede graadmeter hoe het gesteld is met het gehoor. Dit is ook de meest voorkomende klacht bij een beginnend gehoorverlies dat de televisie steeds harder moet, vaak tot grote ergernis van de omgeving. Als het gehoorverlies nog niet voldoende is voor een hoortoestel maar er wel al klachten zijn dan kan iemand gebruik maken van een draadloze hoofdtelefoon of kin beugel.

Wat is het verschil tussen de Signia Silk 7 Nx en de Signia Silk 7 X?

Als je denkt dat een hoortoestel heel groot moet zijn, een onnatuurlijk geluid laat horen, vooral erg  lelijk en zichtbaar is en vooral lastig als je een bril draagt die je honderd keer per dag (ja, tel het maar  eens!) in de weg zit van je geliefde leesbril….dan zou je de Signia Silk 7 X eens moeten beluisteren en bekijken!

Vergeet DIT niet: anders gaat je hoortoestel kapot! Tips & tricks voor het onderhoud van jouw hoortoestel!

Er is niets vervelender dan er op zaterdagavond er achter komen dat je hoortoestel het niet meer doet net voordat je naar een gezellige verjaardag onderweg bent. Er zijn gelukkig genoeg tools om dit probleem op te lossen. Maar wat kan je er nou aan doen om te voorkomen dat het hoortoestel kapot gaat? En wat is nou echt schadelijk voor een hoortoestel? Voorkomen is immers beter dan genezen….

Onmogelijke keuze? Phonak Marvel vs. Phonak Paradise: de 10 mooiste verschillen!

Het Zwitserse Phonak is één van de meest vooraanstaande hoortoestel fabrikanten op de wereld. Zij zijn continu bezig met het verbeteren en aanpassen van de technieken in hun hoortoestellen. Zo introduceerde zij in november 2018 de Marvel. Het toestel met de nieuwste technologieën  en de mogelijkheid om rechtstreeks te koppelen met smart telefoon, tablet, TV.

Starkey Livio Edge Ai 2400: 4 weetjes die iedereen moet weten over dit hoortoestel

De Starkey Livio AI 2400 is revolutionair dankzij de vele sensoren in combinatie met Artificial Intelligence (AI). Maar wat betekent nou de AI eigenlijk. Door de AI kunnen deze hoortoestellen taken uitvoeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie vereist is.

Internationale zoom meetings moeilijk te verstaan? Volg elk buitenlands gesprek met deze gadget!

Stel je eens voor; je zit weer eens in een zoom meeting met internationale klanten. Andere talen zijn niet echt je ding terwijl het wel heel belangrijk is dat je goed kan verstaan wat er allemaal wordt besproken. Daar is tegenwoordig wat voor: De Starkey Livio Edge AI 2400!

Kan een hoortoestel schadelijk zijn?

Er zijn heel wat fabels over hoortoestellen, dit zorgt ervoor dat iemand die net te horen heeft gekregen dat zij een gehoorverlies hebben het te lang uitstellen om de stap naar een gehoorapparaat te maken. Door middel van onze blogs willen wij ervoor zorgen dat de stap naar een hoortoestel makkelijker en toegankelijker wordt gemaakt.

Widex Moment vs. Oticon More

Met de nieuwe generatie hoortoestellen horen we steeds vaker de term “meest natuurlijke geluid”. Maar welk toestel is hier nou echt het beste in en hoe natuurlijk klinkt dat dan? Wij zetten vandaag twee vergelijkbare merken met hun beste hoortoestellen tegenover elkaar om te zien wat de verschillen zijn.

Online Hoortoestel komt met hoortoestel voor Oost-Indische doofheid

Onderzoek van Scrivens Hearing Care toont aan dat mannen gemiddeld zeven keer per week een gesprek niet opvangen en vrouwen zes keer. In de volksmond wordt dit fenomeen Oost Indische doofheid genoemd. OnlineHoortoestel lanceert begin april het eerste hoortoestel ter wereld dat effectief blijkt te zijn bij mensen die Oost-Indisch doof zijn.

Wat is het verschil tussen hoortoestellen uit de private markt en toestellen die vergoed worden?

Als je op zoek bent naar hoortoestellen kom je al snel de termen “binnen de zorg” en de “ buiten de zorg” tegen. Maar wat betekent dat precies? En hoeveel vergoeding kan je verwachten? Dat ga ik je haarfijn uitleggen in deze blog!

Oost-Indisch doof

Heb je je kamer al opgeruimd? Is je huiswerk al af? Heb je de vaat al gewassen? Kun jij de kliko aan de weg zetten? Een aantal vragen die op de een of andere mysterieuze wijze niet te lijken binnenkomen bij sommige mensen. Maar als je dan vraagt of ze iets willen hebben, wordt er meestal wel gereageerd… We kennen dit fenomeen ook wel als Oost-Indisch doof zijn. Wat is het en zit er wetenschap achter deze tactische manier van luisteren?

Een huismerk van een keten. Wat zijn de voor- en nadelen?

Veel ketens bieden ook hoortoestellen van een eigen merk aan. Wat zijn dat voor een hoortoestellen en is het interessant om een huismerk hoortoestel aan te schaffen?

De keuze is reuze, maar welk hoortoestel moet ik nu kopen?

Als je toe bent aan een gehoorapparaat dan is de volgende stap natuurlijk een hoortoestel kopen. Je stapt naar een audicien en laat je voorlichten of je kijkt eens online om te zie wat er te koop is. Je ziet dat het aanbod erg groot is en wellicht heb je al een keuze gemaakt in wat jij wilt. Maar let op! Een hoortoestel moet altijd worden gekozen naar aanleiding van jouw situatie. Denk daarbij aan het soort gehoorverlies, jouw speciale wensen en het financiële plaatje.

Updates op je telefoon en de app van je hoortoestel: hoe ga je hier mee om?

Tegenwoordig werken de nieuwste generatie hoortoestellen steeds beter samen met je telefoon. Dit geeft een boel mooie nieuwe extra functies die je beter kunnen laten horen maar ook meer gemak geven. Denk hierbij aan de mogelijkheid zelf invloed te hebben op welke geluiden je wel en niet wilt horen, hem zelf harder en zachter zetten maar ook aan functies als stappentellers of draadloos bellen en muziek luisteren via je gehoorapparaat.

Help! Er zit een dome vast in mijn oor: wat moet ik doen?

Je haalt je hoortoestel uit je oor en ziet dat de dome niet mee is gekomen uit het oor. Paniek! Snel om je heen zoekende om te kijken of de dome misschien op de grond is gevallen levert niks op. Je weet het zeker; die is achtergebleven in mijn oor! Wat te doen in zo een situatie en de gevolgen van een achtergebleven dome lees je in deze blog.

Welke hoortoestellen zijn meer een gadget dan een hoortoestel?

Wist je dat iemand er gemiddeld 7 jaar over doet op het moment dat ze voor het eerst “klachten” hebben van hun gehoor totdat ze daadwerkelijk hun eerste hoortoestel aanschaffen? Dit komt omdat de drempel erg hoog ligt om deze stap te zetten. Er heerst een mega taboe over gehoorapparaten, mensen associëren het met oud worden en bejaard zijn. Terwijl dat helemaal niet zo is, want de meeste hoortoestelgebruikers zijn jonger dan 60 jaar!

Help! Mijn hoortoestel is kapot, met deze checklist vind jij de oplossing!

Herken je dit? Je hebt zo dadelijk een belangrijke afspraak staan of je wilt nét met je beste vriend(in) naar die leuke cabaretvoorstelling waar jullie al lang naar uitkijken, doet je hoortoestel het niet! Heel vervelend natuurlijk want je wilt geen belangrijke informatie missen en vooral de clou van de grappen niet waardoor je je onzeker gaat voelen en niet zo veel plezier beleeft aan de voorstelling als je zou willen. In deze blog lees je wat de oplossingen kunnen zijn.

Top 5 hoortoestel gadgets van 2021

Naast het dragen van een hoortoestel kan het zo zijn dat alleen het dragen van een hoortoestel niet voldoende is om volledig te kunnen genieten van geluid. Bij sommige handelingen is het fijn als je extra ondersteuning krijgt. Denk aan situaties zoals: het beter verstaan van de tv, het volgen van mensen in een rumoerige ruimte, het beter verstaan van telefoongesprekken etc. Hieronder geven wij een aantal tips over de gehoor accessoires van 2021.

Signia Silk 7x: 3 redenen waarom dit jouw nieuwe hoortoestel wordt

Een klein hoortoestel, diep in de gehoorgang geborgen. Nu denk je vast, maar is het hoortoestel dan echt onzichtbaar. Niet helemaal, hij is bijna onzichtbaar. Het enige wat je kunt zien als ik naar de zijkant van jouw oor kijk, is een beige of een zwart kleurig klepje ook wel de faceplate genoemd waar de batterij in zit om jouw hoortoestel te laten functioneren. Het hoortoestel zelf dat gedeeltelijk in de gehoorgang verdwijnt is rood en blauw. Rood geeft aan dat het hoortoestel voor jouw rechteroor is en blauw voor jouw linker oor. Zodra beide hoortoestellen in jouw oren zitten zie je van deze kleuren niets meer.

De top 10 hoortoestellen van 2021

Wat zijn er een hoop hoortoestellen op de markt, zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan heb ik hier DE top 10 hoortoestellen van 2021 voor jou en waarom deze hoortoestellen in de top 10 thuis horen.  Deze top 10 hoortoestellen is in willekeurige volgorde.

Waarom iedereen in 2021 zijn hoortoestel online koopt

Loop je al een tijdje met gehoorproblemen rond, maar houd iets je tegen om de traditionele audicien winkel te betreden? Of zijn uw toestellen toe aan vervanging, maar vind je het vervelend om weer helemaal een proef door te lopen van 4 weken? Geen nood, wij kunnen je helpen zonder veel gedoe. Hieronder een paar redenen waarom iedereen in 2021 zijn hoortoestel online zou moeten kopen.

Op afstand hoortoestellen kopen bij Online Hoortoestel, hoe werkt dit?

Iedereen weet hoe hij of zij haar of zijn favoriete product koopt op het Internet, maar hoe zit het eigenlijk met het aanschaffen van nieuwe hoortoestellen? In deze korte blog zullen wij alles uitleggen.

Starkey hoortoestellen: 7 weetjes over Starkey en hun hoortoestellen

Starkey is het eerste merk wiens app niet alleen helpt bij het bijstellen van uw gehoorapparaat maar biedt ook de mogelijkheid om je gezondheid van lichaam en hersenen te volgen. De meeste fitness, tracking-apparaten gebruiken de pols, maar het oor levert veel nauwkeurigere gegevens, het is zelfs de ideale plek voor betrouwbare tracking, en Livio AI is het allereerste apparaat dat hiervan profiteert.

Je hoortoestel kijkt mee, audicien geeft een kijkje in de toekomst

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar waarin de technologie zich wederom blijft ontwikkelen. Welke vernieuwingen staan er in 2021 op ons te wachten? Eén van onze audiciens fantaseert over wat een hoortoestel in 2021 allemaal kan…

Phonak Audeo Paradise vs Starkey Livio AI. Een vergelijk

Direct streaming

De afgelopen jaren hebben de fabrikanten Phonak en Starkey enorme stappen gezet om hun producten naar een hoger niveau te tillen. Naast dat het gehoorapparaat gebruikt wordt voor het verhelpen van het gehoorverlies, veranderen de hoortoestellen steeds meer in een gadget. In bijna alle hoortoestellen van Phonak en Starkey zit (direct) streaming, dit betekent dat je de hoortoestellen kan koppelen met de smartphone.

Hoe lang gaat een oplaadbaar hoortoestel mee (en de accu?)

In de eerste oplaadbare hoortoestellen die jaren geleden op de markt kwamen zat een accu die je zelf kon vervangen. Met dit oplaadsysteem waren er heel veel problemen doordat de accu niet goed beschermd was tegen vocht en vuil. Dit zorgde ervoor dat de accu vroegtijdig uitviel en je de accu vaak binnen een half jaar al moest vervangen.

Hoe vaak gaat een hoortoestel kapot?

De audiciens van Onlinehoortoestel.nl krijgen regelmatig deze vraag gesteld: Hoe vaak gaat een hoortoestel kapot? Dat is heel erg afhankelijk van hoe er wordt omgegaan met het gehoorapparaat en in welke omstandigheden het hoortoestel wordt gebruikt.

Hoortoestel Batterijen kopen? Ontdek alle ins & out

Klanten stellen ons dagelijks de vraag welke batterijen ze het beste kunnen bestellen voor hun hoortoestel. Het is natuurlijk van belang dat je de juiste hoortoestelbatterijen besteld zodat je het beste resultaat haalt uit je hoortoestellen! Gelukkig biedt dit artikel dé oplossing. Ontdek in 5 minuten welke batterijen in jouw hoortoestel moet en haal het optimale uit jouw hoor oplossing!

Natuurlijk en onnatuurlijk: hoor zelf het verschil

Vaak worden hoortoestellen als onnatuurlijk ervaren. Gebruikers vinden het geluid blikkerig. Hoe kan dat? En vooral: wat bestaat er al om dat op te lossen? En hoe klinkt dat dan?

Mondkapje dragen met hoortoestel: zo doe je dat

Dankzij Corona dragen veel mensen een mondkapje. Het dragen van een mondkapje is wennen. Voor de één wat meer dan voor de ander. Zo hebben brildragers bij het dragen van een mondkapje last van het beslaan van glazen. Minder bekend zijn de uitdagingen voor hoortoesteldragers! Veel slechthorenden hebben vragen over het dragen van een mondkapje. Wij leggen uit….

Tip: extra goed verstaan bij spatschermen en mondkapjes

Mondkapjes en spatschermen zijn tegenwoordig overal aanwezig. Helaas wordt spraakverstaan daardoor lastiger. De hoge spraakfrequenties worden gedempt. Ook het afstand houden bevortdert het spraakverstaan niet. Spraakverstaan toch verbeteren? Gebruik een microfoon-pen!

Een tafel microfoon. Wat is dat en wat heb je eraan?

Wanneer je gezellig samen bent met vrienden, of in een vergadering met collega’s, is het belangrijk dat je iedereen om je heen goed verstaat en niet belemmerd wordt door een slecht gehoor. Een Tafel Microfoon kan daarbij helpen. Maar wat is dat eigenlijk?

4 dingen die je thuis kunt doen om jouw gehoor gezond te houden

Bijna iedereen voelt de effecten van de Corona-pandemie, waarbij sociale afstand de norm is geworden. Deze sociale isolatie kan bijzonder uitdagend zijn voor mensen die hoortoestellen gebruiken of die gehoorverlies hebben.
De zorg voor onze gehoorgezondheid is op dit moment belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat mensen in contact kunnen blijven met elkaar én belangrijke informatie tot zich kunnen nemen.
Hoe kunnen we goed voor onze oren blijven zorgen in een 1,5 meter samenleving? Hier zijn vier dingen die je kunt doen om prioriteit te geven aan uw gehoorgezondheid tijdens de Corona-pandemie.

Waarom een hedendaags hoortoestel jouw ideale reispartner is in het buitenland

Moderne hoortoestellen zoals de Starkey Livio AI zijn veel meer dan een hoortoestel met een geweldige geluidskwaliteit. Doordat het aan je telefoon wordt gekoppeld via Bluetooth kun je –óók op vakantie- gebruikmaken van allerlei handige functionaliteiten. Misschien stel je een verre reis nu nog even uit, maar bereid je vast voor op de volgende reis door te lezen wat je de volgende keer kunt thuislaten en wat je juist wel moet inpakken. Want wat dacht je van een vertaalfunctie, stappenteller en het streamen van muziek via je hoortoestel? Zet daarom zeker dit geweldige hoortoestel op je inpaklijst als je op reis gaat (en schrap de woordenboeken, stappenteller en koptelefoon, hahaha).

Een hoortoestel dat met je meedenkt: wat heb je eraan?

Zelfsturende auto’s, chatbots… en de Starkey Livio EDGE AI. Allemaal voorbeelden van Artificial Intelligence; apparaten of software die met je meedenken. Het allernieuwste hoorapparaat van Starkey mag zeker niet ontbreken in dit rijtje, want zoals de zelfsturende auto zijn passagier overal zorgeloos naartoe brengt, zo zorgt het allernieuwste hoorapparaat van Starkey dat je in elke situatie optimaal hoort. Het enige dat je hoeft te doen is even tikken op je hoortoestel en het gaat aan de slag als een soort kleine robot achter je oor. Ik vind het geweldig om dit high-tech apparaatje uit te proberen.

Een hoortoestel met bluetooth, hoe handig is dat eigenlijk?

Een hoortoestel met bluetooth, hoe handig is dat eigenlijk?

Vroeger was een hoortoestel alleen maar bedoeld om ervoor te zorgen dat je beter kan verstaan. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn fabrikanten druk bezig geweest om erover te zorgen dat een hoortoestel een gadget aan het worden is! Maar hoe handig is dat eigenlijk?

Waarom klinkt mijn hoortoestel onnatuurlijk?

Als mensen voor het eerst een hoortoestel gaan ervaren dan is vaak de eerste gewaarwording : Hé, ik hoor mijzelf , wat klinkt mijn eigen stem vreemd of wat klinkt dit onnatuurlijk!Zij hebben hier allemaal gelijk in. Als wij je gehoor gaan “verbeteren” dan veranderen wij de situatie waar u misschien al jaren al aan gewend bent. Vaak ontstaat een gehoorverlies zeer geleidelijk en heb je daar weinig of geen erg in. Pas na een meting en de ervaring met een hoortoestel, ontdek je wat je al die tijd gemist hebt. De hersenen moeten zich hier weer helemaal op instellen en hebben hier wat tijd voor nodig. Het menselijk brein is zo razend knap dat dit al vrij snel het geval is.

Een hoortoestel aanpassing , hoe gaat dat in zijn werk?

Een hoortoestel aanpassing , hoe gaat dat in zijn werk?

Als er een keuze is gemaakt welk hoortoestel het beste bij jouw wensen en gehoorverlies past is de volgende stap de uiteindelijke aanpassing of wel het instellen van de hoortoestellen op jouw gehoorverlies en wensen. Wat kan je verwachten tijdens een afspraak?

Helemaal geen omkijken naar je hoortoestel? Kies Lyric

Helemaal geen omkijken naar je hoortoestel, kies dan voor Lyric!

Er is een hoorapparaat waar je helemaal geen omkijken naar hebt qua batterijen en onderhoud, dat is de Lyric. De Lyric is eigenlijk een soort contactlens maar dan voor je oor.

TOP 4 onzichtbare hoortoestellen

Veel mensen willen, ondanks slecht gehoor, niet aan een gehoorapparaat beginnen. Ze vinden het té opvallend en schamen zich ervoor dat ze een gehoorapparaat moeten dragen. Wellicht is het om een representatieve functie  die je hebt of dat je het gewoon niet mooi vindt. Bij de keuze van een hoortoestel is het formaat van het toestel wellicht één van de belangrijkste  zaken die uiteindelijk bepalen welke het voor jou gaat worden. Immers, hoe kleiner hoe minder zichtbaar en dus mooier.

4 redenen dat jouw hoortoestel niet goed werkt

Niets is zo vervelend als jouw hoortoestel niet goed werkt, het kan voor veel irritaties zorgen bij jezelf maar ook voor je omgeving. Met dit artikel willen wij jouw op weg helpen om ervoor te zorgen dat jouw hoortoestel het (weer) uitstekend doet en dat je in de toekomst het optimale eruit kan halen!

Vier signalen dat jouw hoortoestel toe is aan vervanging

Ken je dat gevoel dat je vermoedt dat jouw hoortoestellen eigenlijk niet meer voldoen? Wanneer bepaal je nou dat je op zoek moet gaan naar nieuwe hoortoestellen? Dit zijn de 4 signalen dat jouw hoortoestel aan vervanging toe is.

7 fabels over hoortoestellen 2/2

Heb jij wel is iets over hoortoestellen gehoord wat uiteindelijk helemaal niet klopt? Lees in deze blog wat nou echt de fabels zijn! Fabels kunnen je keuze voor een hoortoestel veranderen of kunnen ervoor zorgen dat je uiteindelijk geen hoortoestel aanschaft! Maar hoe vervelend is het nou als je met gehoorschade rondloopt? Lees daarom hier onder de fabels over hoortoestellen, zodat je kan precies weet wat niet waar is en kan zoeken naar een perfect hoortoestel!

Hoortest én instelling 100% op afstand

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: hoortoestellen waarbij de slechthorende met een audicien samen een hoortest op afstand doet. Nadat het gehoorverlies door de hoortoestellen zelf in kaart is gebracht, worden de hoortoestellen op afstand ingesteld door de audicien. Zodoende worden slechthorenden volwaardig en professioneel geholpen zonder dat deze, soms kwetsbare, doelgroep de straat op hoeft. ,,We leveren niet in op kwaliteit. Zowel de hoortest als de instelling zijn van dezelfde kwaliteit als in de traditionele hoorwinkels, die nu grotendeels gesloten zijn.”, aldus Guido Makker, audicien Onlinehoortoestel.nl.

7 vragen die je kunt stellen aan de audicien

Als jij binnenkort een hoortoestel wilt gaan kopen, is dat natuurlijk best wel spannend. Ook logisch dat jij veel vraagtekens hebt omtrent hoortoestellen, en misschien voel je je er ook wel een beetje onzeker over. Lees hieronder verder welke vragen je het beste kan stellen bij de audicien!

7 fabels over hoortoestellen 1/2

Heb jij wel is iets over hoortoestellen gehoord wat uiteindelijk helemaal niet klopt? Lees in deze blog wat nou echt de fabels zijn! Fabels kunnen je keuze voor een hoortoestel veranderen of kunnen ervoor zorgen dat je uiteindelijk geen hoortoestel aanschaft! Maar hoe vervelend is het nou als je met gehoorschade rondloopt? Lees daarom hier de fabels, zodat je kan zoeken met alle feiten die je weet naar een perfect hoortoestel voor je oren!

Op afstand en bij u thuis helpen!

Met het Corona virus op de loer en het advies om zo veel mogelijk binnen te blijven is het voor iemand die slecht hoort heel erg moeilijk om een toestel te kiezen en bij de audicien aan te laten passen.

Gelukkig hebben wij de oplossing met nieuwste geavanceerde op afstand afstelbare hoortoestellen! Juist nu is een goed gehoor van belang om een isolement te voorkomen en om de nieuwsberichten goed te kunnen verstaan. Soms is het mogelijk om bijstellen van uw huidige toestel ook op afstand te doen. Laat u hierover door ons informeren.Ik laat je in dit artikel weten hoe je bijna niet meer naar de audicien hoeft door de op afstand afstelbare hoor oplossingen.

Ik zal uitleggen hoe dit allemaal werkt en proberen om de belangrijkste vragen uit te leggen. Na het lezen kun je het juiste apparaat kiezen en jarenlang zonder problemen genieten van een goed gehoor! Lees snel verder en laat je verassen door de mogelijkheden. Je zal versteld staan en geen spijt krijgen! Bekijk daarnaast alle op afstand afstelbare hoortoestellen hier.

De 4 gevaren van het kiezen van een verkeerd hoortoestel.

Iedereen kent het gevoel wel:  Is dit wel het beste hoortoestel voor mij?  Waar moet ik eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een hoortoestel en welke past het beste bij mijn levensstijl?

Allemaal logische gedachtes! Het is waarschijnlijk ook een nieuwe wereld waarin je terecht komt met oneindig veel mogelijkheden. Daarbij komt nog dat je exrta alert moet zijn omdat het zo maar eens kan zijn dat je het verkeerde hoortoestel gaat dragen! Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Het is daarom echt heel erg belangrijk dat jij straks de gelukkige eigenaar bent van het beste hoorapparaat. Vandaar dat wij jou vertellen welke gevaren er op de loer liggen als je jezelf niet goed laat informeren over de mogelijkheden.

Ontdek in dit artikel in no-time welke problemen er kunnen onstaan bij een verkeerd hoortoestel en ook uitleg waar dit door komt met talloze voorbeelden .

Hoortoestel? 7 must have accessoires en gadgets!

Vind jij het ook altijd zo vervelend dat je te laat komt bij een afspraak omdat je de wekker niet hoort? Of dat je de pakketbezorger niet hebt horen aanbellen? Dit kan frustrerend zijn. Gelukkig biedt deze blog de oplossing! Als je een hoortoestel hebt, maar je niet weet wat de 7 must have accessoires en gadgets zijn, kan het dat je jouw hoortoestel niet optimaal gebruikt. Ontdek daarom in deze blog de 7 must have gadgets die jouw leven veel makkelijker gaan maken. Laat je verrassen door de beste en handigste accessoires en gadgets zodat je je hoortoestel optimaal gebruikt en nooit meer de wekker of de deurbel hoeft te missen!

Waarom verder kijken dan de hoortoestellen met vergoeding?

Vorig jaar kwam ik voor het eerst bij de audicien voor een hoortoestel. Ik had er geen ervaring mee en had mij van tevoren ook niet verdiept in hoortoestellen. Ik vertrouwde blind op wat mij werd geadviseerd. Mijn audicien vertelde me niet dat ik de mogelijkheid had om meerdere toestellen te proberen voordat ik een definitieve keuze maakte. Hij zei ook niet dat er 2 typen hoortoestellen zijn: de ‘simpele’ hoortoestellen die vergoed worden door de zorgverzekering en de geavanceerde private toestellen. Omdat het mijn eerste hoortoestel was, nam ik genoegen met het eerste het beste dat ik kreeg aangemeten. Ik was allang blij dat ik weer iets hoorde met mijn rechteroor

Corona en hoortoestellen

Corona en hoortoestellen? Wat moet je weten tijdens deze Coronavirus-pandemie? Wij geven tips en uitleg. Hopelijk kunnen we je hiermee helpen én gerust stellen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar via de chat.

Van leek naar hoorspecialist in één week

Ik ben Minka en ik ben 17 jaar oud. Dit jaar moest ik van mijn opleiding stage lopen bij een bedrijf. Ik had geen idee wat ik precies wilde doen. Wel weet ik dat ik werken met social media en marketing heel leuk vind. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij onlinehoortoestel.nl. Eerst wist ik niet wat er interessant zou zijn aan hoortoestellen, want wie wil er nou een hoortoestel? Maar toen ik op gesprek kwam was ik meteen verbaasd over wat je er allemaal mee kan.

Week van het Oorsuizen: Al honderden tinnitus patiënten baat bij Lyric

Van 4 t/m 10 februari is het ‘Week van het Oorsuizen’. Tijdens deze week vragen Stichting Hoormij en Lyriccentrum extra aandacht voor tinnitus, ofwel oorsuizen. Oorsuizen is een belangrijk topic: zelfs 20% van de jongeren heeft al last van oorsuizen. Er worden komende week diverse vormen van behandelingen, tips over omgaan met tinnitus en ervaringsverhalen gedeeld.
Lyriccentrum heeft de afgelopen jaren honderden tinnitus patiënten geholpen met het enige 100% onzichtbare hoortoestel dat dag én nacht gedragen wordt. Door dit naar buiten te brengen hoopt Lyriccentrum de Lyric als mogelijke oplossing voor tinnitus breder bekend te maken.

Een hoortoestel op jongere leeftijd? 7 tips!

Toen ik op mijn 34e een hoortoestel ging aanschaffen viel het mij op dat ‘de branche’ vooral is gericht op de oudere doelgroep. Dat is ook logisch, want van de bijna 1,3 miljoen matig- tot slechthorenden (onderzoek door SIRM, juli 2019) is circa 80% ouder dan 67 jaar. Alleen als jongere hoortoesteldragers hebben wij wél soms andere interesses, behoeften en problemen waar we tegenaan lopen. Daarom ging ik zelf op onderzoek uit. Hier volgen 7 tips, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen.

Toen ik opeens doof was aan één oor…

Toen ik opeens doof was aan één oor…

“Nee mevrouw, ik vrees dat we te laat zijn en dat het blijvend is” Ik hoopte even dat ik het niet goed had verstaan, maar deze keer had ik het helaas wél goed gehoord. Dat kwam hard aan! Na vele bezoekjes aan de huisarts en bijna smeken om doorverwijzing zat ik eindelijk bij de KNO-arts. Ik dacht dat die vast wel een truc had om mijn gehoor terug te toveren -even wat doorprikken of een medicijn voorschrijven en mijn gehoor zou weer normaal zijn- maar nee, niets was minder waar. Hij had me eerder moeten zien, zei hij. Nu was er geen behandeling meer mogelijk, ik was blijvend doof aan mijn rechteroor, sudden deafness noemde hij het. Op mijn 34e…

Ontwikkelingen van hoortoestellen

Hoortoestellen worden door middel van kunstmatige intelligentie steeds geavanceerder. Zelfs zo geavanceerd dat een hoortoestel een wearable wordt. Want zelfs als je oren goed zijn, wil je wellicht een apparaat dragen dat in meerdere talen vertaalt, je vitale functies bewaakt en je conditie bijhoudt. Een hoortoestel wordt een persoonlijke assistent dat je hartslag, bloeddruk en glucose meet. Het oor is de nieuwe pols. Wat kunnen we nog meer verwachten van de ontwikkelingen van hoortoestellen?

Rachelle bezoekt de Starkey fabriek in Amerika

Rachelle is door OnlineHoortoestel.nl naar de fabriek van Starkey in Amerika gestuurd. Ze haalt daar haar eigen set Livio hoortoestellen op en gaat deze vervolgens direct uitproberen. Op vakantie draagt Rachelle haar gehoorapparaten van Starkey ook. In deze vlog laat ze zien hoe ze de Livio gehoorapparaten ervaart.

Online Hoortoestel in gesprek met klinisch-fysicus audioloog Jan de Laat

Jan de Laat over hoortoestellen van de toekomst. “Een hoortoestel met bloeddrukmeter of temperatuurmeter? Ik verwacht dit binnen 5 jaar.”

OnlineHoortoestel ging met Jan de Laat, klinisch-fysicus audioloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum, in gesprek over de toekomst van hoortoestellen en de hoortoestellen-wereld.

Hoortoestel Livio in Dokters van Morgen

Dinsdag 29 oktober om 21:25 besteedt het tv programma Dokters van Morgen aandacht aan de Livio van Starkey. Dit hoortoestel is een innovatie en een gadget. Kim Feenstra en de doktoren bespreken o.a. dit hoortoestel en laten zien dat een gehoorapparaat tegenwoordig heel praktisch kan zijn. Ook als je wel goed hoort.

Livio kan nóg meer!

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: een wearable dat achter en in het oor gedragen wordt. De Starkey Livio is een wearable met hoortechnologie. De gadget wordt ingesteld op het specifieke gehoorverlies van de drager én houdt de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker bij. Bovendien helpt de Livio ook bij het innemen van medicatie en herinnert de drager aan afspraken met de arts.

Recensie Blogger Onno probeert de Oticon OPN S

Eerst even een korte introductie: Ik ben wat audiciens noemen een zeer ervaren hoortoestel drager: vanaf mijn twaalfde heb ik leren leven met hoortoestellen. Omdat ik én mijn carrière als consultant nog flink wat jaren wil voortzetten én van muziek hou, ben ik constant op zoek naar manieren om beter te horen. En in de afgelopen ruim drie decennia heb ik gelukkig al heel wat verbeteringen in hoortoestellen mee mogen maken. De afgelopen weken heb ik de Oticon OPN S getest zodat je kan lezen hoe ik als slechthorende deze high end toestellen heb ervaren.

OnlineHoortoestel test de Starkey Livio tijdens het sporten

OnlineHoortoestel test het nieuwe hoortoestel van Starkey uit. De Starkey Livio kan meer dan alleen zorgen dat je beter hoort. Een deel van die extra functies tonen we in deze korte video.

Gratis TV Play bij de Widex Evoke in mei

De hele maand mei krijg je bij een bestelling van de Widex Evoke een gratis TV Play. Met de Widex TV Play kan je op twee oren het geluid van je tv direct in je hoortoestel horen.

Aan welke kwaliteitseisen moet een hoortoestel voldoen?

Een hoortoestel draag je vele uren per dag met je mee. Daarom moet een gehoorapparaat tegen een stootje kunnen. Waar let het hoortoestellen-merk Oticon op als zij een gehoorapparaat maken?

Livio: het eerste gehoorapparaat dat zorgt voor een betere gezondheid

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: een hoortoestel dat de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker kan volgen.

Signia brengt stijlvol hoortoestel op de markt

Hoortoestellen kunnen ook mooi zijn. Dat bewijst Signia (Siemens) met deze bijzonder stijlvol ontworpen gehoorapparaten.

OnlineHoortoestel.nl opent 2 nieuwe servicepunten

OnlineHoortoestel.nl opent 2 nieuwe servicepunten in Nederland. We beschikken nu over één hoorcentrum en 5 servicepunten.

BTW tarief hoortoestellen omhoog: pak nú nog je kans!

Per 1 januari 2019 neemt het lage BTW tarief van 6% toe naar 9%. Dat betekent dat ook hoortoestellen per 1 januari duurder gaan worden.

OnlineHoortoestel.nl naar de EUHA

Afgelopen week waren wij naar de EUHA in Duitsland. De EUHA is dé beurs waar fabrikanten de nieuwste technieken en innovaties over hoortoestellen toelichten en presenteren. Welke nieuwe producten hebben wij daar gezien en komen binnenkort onze kant op?

Widex komt met Widex Evoke EC (brandstofcel, fuel cell, e-cell of energy cell)

Het vervangen van batterijtjes is voor veel slechthorenden een kriem. De batterijtjes worden steeds kleiner omdat hoortoestellen steeds kleiner worden. En dus ben je behoorlijk aan het priegelen bij het wekelijks vervangen van de hoorbatterijen. Niet fijn.