Menu
Nieuws
Ik heb een gehoorverlies wat nu?

Je omgeving klaagt al maanden, misschien al jaren dat jij je oren eens moet laten testen.. herkenbaar? Je bent niet de enige. Volgens de psychologie van de slechthorenden duurt het gemiddeld 7 jaar voordat iemand met een gehoorverlies dit erkent en een hoortest laat doen. De audicien zal beginnen met een uitgebreide hoortest en zal jouw gehoorverlies in kaart brengen. Maar wat als je daadwerkelijk een gehoorverlies hebt?

Welk hoortoestel is het beste voor mij?

Ben je toe aan je eerste hoortoestel, dan heb je natuurlijk geen idee en denk je waarschijnlijk aan een heel groot opvallend gehoorapparaat. Maar dat is vaak helemaal niet nodig. Je audicien kan je er een heleboel over vertellen, over het beste hoortoestel, en welke geschikt is voor jou. Maar goed, wil je niet heel bleu je eerste kennismakingsgesprek aangaan en je alvast verdiepen In de mogelijkheden, lees dan gauw verder.

Waarom het slim is om eind van het jaar een hoortoestel te kopen én kan het nu nog?

Ijsjes worden vooral in de zomer verkocht, als het warm is en men behoefte heeft aan verkoeling. De sportscholen lopen vlak voor de zomer weer vol zodat iedereen met een afgetraind lichaam op het strand kan gaan liggen. Ook met hoortoestellen zien we een piek in verkopen: in december. Waarom is dat en waarom is het verstandig om aan het eind van het jaar een hoortoestel bestellen?

Welke stappen moet ik nemen als ik een hoortoestel nodig heb?

Stel: je bent net bij een audicien geweest, die je heeft verteld dat het verstandig is om een hoortoestel te gaan dragen. En of je het nu wel of niet had verwacht…je moet het even laten bezinken, logisch. Bedenk dat je er natuurlijk ook niets mee kunt doen, maar daarmee ontzeg je jezelf wel een hoop mooie geluiden en boeiende gesprekken. Ook de mensen met wie je dagelijks contact hebt zullen blij zijn dat je iets aan je gehoor probleem gaat doen. En ook dit: wat je niet traint, gaat achteruit, oftewel stilstaan is achteruitgaan. Je brein moet dus gestimuleerd blijven. Dit doe je alleen door de geluiden aan te bieden middels een hoortoestel.

Hoe kies ik een hoortoestel?

De wereld van hoortoestellen kan behoorlijk onoverzichtelijk zijn. Er zijn namelijk meer dan 26 verschillende merken, meerdere types en modellen. Maar hoe weet je nou welk hoortoestel het beste bij jou past? Niets is zo vervelend als je niet de goede keuze maakt en je daardoor niet het uiterste uit jouw gehoorapparaat kan halen. Met deze blog willen wij jou tips & tricks geven zodat je de juiste keuze kan maken en je niet meer wordt belemmert door gehoorverlies!

Welk hoortoestel merk is het beste en wat zijn de verschillen?

Je doet ongeveer 3-5 jaar met een hoortoestel en je wilt ook zeker weten dat je er al die jaren veel plezier van hebt. Het is daarom van belang om je van te voren goed te oriënteren welk merk of soort gehoorapparaat bij jou past. Vandaar dat wij hopen dat deze blog ervoor kan zorgen dat het kiezen van het juiste hoortoestel wat makkelijker wordt gemaakt.

Wat is het verschil tussen de hoortoestellen Phonak en Starkey?

Zoveel verschillende merken in hoortoestellen land, maar wat zijn nou de grote verschillen tussen de merken? Zijn er wel überhaupt verschillen? Wij zullen jou de verschillen tussen de 2 grote merken Phonak en Starkey vertellen.

Is gehoorverlies gekoppeld aan leeftijd?

Als je aan de meeste mensen vraagt: ‘aan welke leeftijd denk je als je aan het woord slechthorend of hoortoestel denkt’, dan zullen ze waarschijnlijk zeggen +70 jaar. Wij associëren gehoorverlies met ouder worden of “bejaard” zijn, maar dit is zeker niet het geval. De grootste doelgroep die een gehoorapparaat dragen is onder de < 65 jaar.

 

Problemen met je hoortoestel?

Wanneer je een hoortoestel draagt komen er nogal wat zaken bij kijken waar je tegenaan kunt lopen. Het ligt natuurlijk aan het soort hoorapparaat wat je draagt.  In dit blog ga ik een aantal problemen doornemen en wat eraan te doen is. Het gaat dan vooral over hoortoestellen wat je achter je oor draagt met een slangetje/ of luidspreker in je oor!

Wat kan ik doen met mijn hoortoestel en mijn smartphone? Waarom zou ik hem koppelen?

Wat is dat toch dat je zoveel mensen ziet met koptelefoons (draadloze) oortjes buiten? Op de fiets, in de auto, bij het joggen en zelfs gewoon als iemand rustig op straat loopt….Mensen zijn gek op communiceren. Ze luisteren naar hun favoriete muziek of podcast, bellen met hun vrienden of ze hebben de navigatie aan die hun de weg wijst naar de plek waar zijn moeten.

Welk hoortoestel merk is beter: Oticon of Starkey?

In Nederland zijn er 26 merken die geleverd kunnen worden en elk merk heeft zo zijn voor- en  nadelen. Niet elke audicien levert elk merk, dit heeft te maken met afspraken die zij hebben gemaakt  met de leveranciers of de persoonlijke voorkeur van de audiciens. Bij Online Hoortoestel en  bij de meeste zelfstandige audiciens ben je niet gebonden aan een beperkt aanbod en kan je uit bijna  alle merken hoortoestellen kiezen.

Welk hoortoestel heb ik nodig?

Je moet aan een hoortoestel, dat kan best even schrikken zijn voor sommige mensen. Dat komt omdat het beeld nog bestaat dat hoortoestellen eruit zien alsof je een koelkast achter je oor hebt hangen. Gelukkig is dat verleden tijd! In deze blog ga ik uitleggen wat voor soort hooroplossingen er zijn en voor welk gehoorverlies welk type geschikt is.

Wanneer heb je een hoortoestel nodig?

In deze blog gaan we jou uitleggen wanneer het nodig is je gehoor te laten testen. Het is soms lastig te bepalen of je in situaties minder hoort omdat je een gehoorverlies hebt of dat je iemand niet kunt horen door andere oorzaken.

Wat is een droog box en waarom heb ik dat nodig voor mijn hoortoestel?

Help! Mijn hoortoestel doet het niet meer! Komt altijd op een ongelukkig moment natuurlijk. Wanneer je net die belangrijke bespreking hebt, het zondag is en je audiciens winkel gesloten en natuurlijk wanneer je net lekker op vakantie bent. Kleine probleempjes kun je makkelijk zelf verhelpen maar sommige problemen zijn wat lastiger én vaak te voorkomen!

Is iedereens gehoorverlies hetzelfde?

Het antwoord op bovenstaande vraag is “nee!”. We hebben te maken met verschillende soorten gehoorverlies. Maar om te weten met wat voor soort gehoorverlies wij te maken hebben is het misschien verstandig te weten hoe ons prachtige gehoorsysteem in elkaar zit.

Klant Manuel deelt zijn ervaring met Online Hoortoestel

Online Hoortoestellen heeft een heleboel enthousiaste klanten. Onze audiciens vinden het ook erg belangrijk dat de klant met een perfect ingesteld hoortoestel voorruit kan. Sommige audiciens hebben daardoor een oprechte band gecreëerd met de klant waardoor de ervaring voor de klant als erg prettig wordt ervaren. Ben je benieuwd naar één van deze ervaringen van een echte klant? Lees dan verder.

10 feiten over hoortoestellen

Benieuwd naar de 10 feiten over hoortoestellen? Lees verder en ontdek ze alle 10. Misschien zitten er een paar tussen waar jij nog niks van af wist!

Onderdelen van een hoortoestel, hoe heet alles?

Je komt net terug van het eerste bezoek bij je audicien en zij heeft gelijk allemaal vak jargon op je los geslagen over hoortoestellen, uhm… filters?, toon bochten ? liho hoortoestellen? Je hebt geen idee! In deze blog laten we je de verschillende  onderdelen van de hoortoestellen zien en wat de onderdelen precies inhouden.