Menü
Der digitale Hörgeräteakustiker, mit dem menschlichen Service.
Montags bis freitags von 09:00 - 17:30 Uhr
Chat täglich bis 22:00 Uhr
Nachrichten
Kan een hoortoestel schadelijk zijn?

Er zijn heel wat fabels over hoortoestellen, dit zorgt ervoor dat iemand die net te horen heeft gekregen dat zij een gehoorverlies hebben het te lang uitstellen om de stap naar een gehoorapparaat te maken. Door middel van onze blogs willen wij ervoor zorgen dat de stap naar een hoortoestel makkelijker en toegankelijker wordt gemaakt.

Widex Moment vs. Oticon More

Met de nieuwe generatie hoortoestellen horen we steeds vaker de term “meest natuurlijke geluid”. Maar welk toestel is hier nou echt het beste in en hoe natuurlijk klinkt dat dan? Wij zetten vandaag twee vergelijkbare merken met hun beste hoortoestellen tegenover elkaar om te zien wat de verschillen zijn.

Online Hoortoestel komt met hoortoestel voor Oost-Indische doofheid

Onderzoek van Scrivens Hearing Care toont aan dat mannen gemiddeld zeven keer per week een gesprek niet opvangen en vrouwen zes keer. In de volksmond wordt dit fenomeen Oost Indische doofheid genoemd. OnlineHoortoestel lanceert begin april het eerste hoortoestel ter wereld dat effectief blijkt te zijn bij mensen die Oost-Indisch doof zijn.

Wat is het verschil tussen hoortoestellen uit de private markt en toestellen die vergoed worden?

Als je op zoek bent naar hoortoestellen kom je al snel de termen “binnen de zorg” en de “ buiten de zorg” tegen. Maar wat betekent dat precies? En hoeveel vergoeding kan je verwachten? Dat ga ik je haarfijn uitleggen in deze blog!

Oost-Indisch doof

Heb je je kamer al opgeruimd? Is je huiswerk al af? Heb je de vaat al gewassen? Kun jij de kliko aan de weg zetten? Een aantal vragen die op de een of andere mysterieuze wijze niet te lijken binnenkomen bij sommige mensen. Maar als je dan vraagt of ze iets willen hebben, wordt er meestal wel gereageerd… We kennen dit fenomeen ook wel als Oost-Indisch doof zijn. Wat is het en zit er wetenschap achter deze tactische manier van luisteren?

Een huismerk van een keten. Wat zijn de voor- en nadelen?

Veel ketens bieden ook hoortoestellen van een eigen merk aan. Wat zijn dat voor een hoortoestellen en is het interessant om een huismerk hoortoestel aan te schaffen? In deze blog lees je onze mening hierover.

De keuze is reuze, maar welk hoortoestel moet ik nu kopen?

Als je toe bent aan een gehoorapparaat dan is de volgende stap natuurlijk een hoortoestel kopen. Je stapt naar een audicien en laat je voorlichten of je kijkt eens online om te zie wat er te koop is. Je ziet dat het aanbod erg groot is en wellicht heb je al een keuze gemaakt in wat jij wilt. Maar let op! Een hoortoestel moet altijd worden gekozen naar aanleiding van jouw situatie. Denk daarbij aan het soort gehoorverlies, jouw speciale wensen en het financiële plaatje.

Updates op je telefoon en de app van je hoortoestel: hoe ga je hier mee om?

Tegenwoordig werken de nieuwste generatie hoortoestellen steeds beter samen met je telefoon. Dit geeft een boel mooie nieuwe extra functies die je beter kunnen laten horen maar ook meer gemak geven. Denk hierbij aan de mogelijkheid zelf invloed te hebben op welke geluiden je wel en niet wilt horen, hem zelf harder en zachter zetten maar ook aan functies als stappentellers of draadloos bellen en muziek luisteren via je gehoorapparaat.

Help! Er zit een dome vast in mijn oor: wat moet ik doen?

Je haalt je hoortoestel uit je oor en ziet dat de dome niet mee is gekomen uit het oor. Paniek! Snel om je heen zoekende om te kijken of de dome misschien op de grond is gevallen levert niks op. Je weet het zeker; die is achtergebleven in mijn oor! Wat te doen in zo een situatie en de gevolgen van een achtergebleven dome lees je in deze blog.

Welke hoortoestellen zijn meer een gadget dan een hoortoestel?

Wist je dat iemand er gemiddeld 7 jaar over doet op het moment dat ze voor het eerst “klachten” hebben van hun gehoor totdat ze daadwerkelijk hun eerste hoortoestel aanschaffen? Dit komt omdat de drempel erg hoog ligt om deze stap te zetten. Er heerst een mega taboe over gehoorapparaten, mensen associëren het met oud worden en bejaard zijn. Terwijl dat helemaal niet zo is, want de meeste hoortoestelgebruikers zijn jonger dan 60 jaar!

Help! Mijn hoortoestel is kapot, met deze checklist vind jij de oplossing!

Herken je dit? Je hebt zo dadelijk een belangrijke afspraak staan of je wilt nét met je beste vriend(in) naar die leuke cabaretvoorstelling waar jullie al lang naar uitkijken, doet je hoortoestel het niet! Heel vervelend natuurlijk want je wilt geen belangrijke informatie missen en vooral de clou van de grappen niet waardoor je je onzeker gaat voelen en niet zo veel plezier beleeft aan de voorstelling als je zou willen. In deze blog lees je wat de oplossingen kunnen zijn.

Top 5 hoortoestel gadgets van 2021

Naast het dragen van een hoortoestel kan het zo zijn dat alleen het dragen van een hoortoestel niet voldoende is om volledig te kunnen genieten van geluid. Bij sommige handelingen is het fijn als je extra ondersteuning krijgt. Denk aan situaties zoals: het beter verstaan van de tv, het volgen van mensen in een rumoerige ruimte, het beter verstaan van telefoongesprekken etc. Hieronder geven wij een aantal tips over de gehoor accessoires van 2021.

Signia Silk 7x: 3 redenen waarom dit jouw nieuwe hoortoestel wordt

Een klein hoortoestel, diep in de gehoorgang geborgen. Nu denk je vast, maar is het hoortoestel dan echt onzichtbaar. Niet helemaal, hij is bijna onzichtbaar. Het enige wat je kunt zien als ik naar de zijkant van jouw oor kijk, is een beige of een zwart kleurig klepje ook wel de faceplate genoemd waar de batterij in zit om jouw hoortoestel te laten functioneren. Het hoortoestel zelf dat gedeeltelijk in de gehoorgang verdwijnt is rood en blauw. Rood geeft aan dat het hoortoestel voor jouw rechteroor is en blauw voor jouw linker oor. Zodra beide hoortoestellen in jouw oren zitten zie je van deze kleuren niets meer.

De top 10 hoortoestellen van 2021

Wat zijn er een hoop hoortoestellen op de markt, zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan heb ik hier DE top 10 hoortoestellen van 2021 voor jou en waarom deze hoortoestellen in de top 10 thuis horen.  Deze top 10 hoortoestellen is in willekeurige volgorde.

Waarom iedereen in 2021 zijn hoortoestel online koopt

Loop je al een tijdje met gehoorproblemen rond, maar houd iets je tegen om de traditionele audicien winkel te betreden? Of zijn uw toestellen toe aan vervanging, maar vind je het vervelend om weer helemaal een proef door te lopen van 4 weken? Geen nood, wij kunnen je helpen zonder veel gedoe. Hieronder een paar redenen waarom iedereen in 2021 zijn hoortoestel online zou moeten kopen.

Op afstand hoortoestellen kopen bij Online Hoortoestel, hoe werkt dit?

Iedereen weet hoe hij of zij haar of zijn favoriete product koopt op het Internet, maar hoe zit het eigenlijk met het aanschaffen van nieuwe hoortoestellen? In deze korte blog zullen wij alles uitleggen.

Starkey hoortoestellen: 7 weetjes over Starkey en hun hoortoestellen

Starkey is het eerste merk wiens app niet alleen helpt bij het bijstellen van uw gehoorapparaat maar biedt ook de mogelijkheid om je gezondheid van lichaam en hersenen te volgen. De meeste fitness, tracking-apparaten gebruiken de pols, maar het oor levert veel nauwkeurigere gegevens, het is zelfs de ideale plek voor betrouwbare tracking, en Livio AI is het allereerste apparaat dat hiervan profiteert.

Je hoortoestel kijkt mee, audicien geeft een kijkje in de toekomst

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar waarin de technologie zich wederom blijft ontwikkelen. Welke vernieuwingen staan er in 2021 op ons te wachten? Eén van onze audiciens fantaseert over wat een hoortoestel in 2021 allemaal kan…

Phonak Audeo Paradise vs Starkey Livio AI. Een vergelijk

Direct streaming

De afgelopen jaren hebben de fabrikanten Phonak en Starkey enorme stappen gezet om hun producten naar een hoger niveau te tillen. Naast dat het gehoorapparaat gebruikt wordt voor het verhelpen van het gehoorverlies, veranderen de hoortoestellen steeds meer in een gadget. In bijna alle hoortoestellen van Phonak en Starkey zit (direct) streaming, dit betekent dat je de hoortoestellen kan koppelen met de smartphone.

Hoe lang gaat een oplaadbaar hoortoestel mee (en de accu?)

In de eerste oplaadbare hoortoestellen die jaren geleden op de markt kwamen zat een accu die je zelf kon vervangen. Met dit oplaadsysteem waren er heel veel problemen doordat de accu niet goed beschermd was tegen vocht en vuil. Dit zorgde ervoor dat de accu vroegtijdig uitviel en je de accu vaak binnen een half jaar al moest vervangen.

Hoe vaak gaat een hoortoestel kapot?

De audiciens van Onlinehoortoestel.nl krijgen regelmatig deze vraag gesteld: Hoe vaak gaat een hoortoestel kapot? Dat is heel erg afhankelijk van hoe er wordt omgegaan met het gehoorapparaat en in welke omstandigheden het hoortoestel wordt gebruikt.

Hoortoestel Batterijen kopen? Ontdek alle ins & out

Klanten stellen ons dagelijks de vraag welke batterijen ze het beste kunnen bestellen voor hun hoortoestel. Het is natuurlijk van belang dat je de juiste hoortoestelbatterijen besteld zodat je het beste resultaat haalt uit je hoortoestellen! Gelukkig biedt dit artikel dé oplossing. Ontdek in 5 minuten welke batterijen in jouw hoortoestel moet en haal het optimale uit jouw hoor oplossing!

Natuurlijk en onnatuurlijk: hoor zelf het verschil

Vaak worden hoortoestellen als onnatuurlijk ervaren. Gebruikers vinden het geluid blikkerig. Hoe kan dat? En vooral: wat bestaat er al om dat op te lossen? En hoe klinkt dat dan?

Mondkapje dragen met hoortoestel: zo doe je dat

Dankzij Corona dragen veel mensen een mondkapje. Het dragen van een mondkapje is wennen. Voor de één wat meer dan voor de ander. Zo hebben brildragers bij het dragen van een mondkapje last van het beslaan van glazen. Minder bekend zijn de uitdagingen voor hoortoesteldragers! Veel slechthorenden hebben vragen over het dragen van een mondkapje. Wij leggen uit….