Free shipping on orders over €‎75 worldwide!
0,00
0

Onmogelijke keuze? Phonak Marvel vs. Phonak Paradise: de 10 mooiste verschillen!

Het Zwitserse Phonak is één van de meest vooraanstaande hoortoestel fabrikanten op de wereld. Zij zijn continu bezig met het verbeteren en aanpassen van de technieken in hun hoortoestellen. Zo introduceerde zij in november 2018 de Marvel. Het toestel met de nieuwste technologieën en de mogelijkheid om rechtstreeks te koppelen met smart telefoon, tablet, TV. Dit alles te regelen met een app waarin je ook zelf voorkeuren en programma’s kunt maken. Zo wordt telefoneren, muziek luisteren en een filmpje kijken een totaal nieuwe beleving en heb je veel meer controle over datgene wat jij wilt dat je hoorapparaat doet. Als kers op de taart zijn er ook enkele modellen verkrijgbaar in een oplaadbare versie waardoor je geen gerommel meer hebt met batterijtjes.

In augustus 2020 kwam er een opvolger, de Phonak Paradise. Naast alle functionaliteiten die de Marvel al heeft komt deze met nog meer opties en verbeteringen. De Phonak Marvel blijft zeker leverbaar en daar zal dan ook een andere prijs tegenover staan. Maar de Paradise is een waardig opvolger.

Maar hoe maak je de keuze welke voor jou het beste is?

Laat de volgende 7 fijne verschillen meewegen in jouw wensen en keuze.

1. De manier van geluidsbewerking

Phonak heeft een hoop knappe koppen in dienst die een rekenformule (algoritme) ontwikkelde en die berekend heeft hoe de computer in het hoortoestel moet omgaan met jouw gehoorverlies. Deze rekenformule in de Marvel is anders dan in de Paradise.

De Paradise reageert sneller op de variatie in luidheden van geluiden dan de Marvel en geeft meer comfort in lawaai en bij harde geluiden. Galmen wordt ook meer weggenomen. De Marvel geeft wat meer versterking voor de lichte en gemiddelde gehoorverliezen.

2. Automatic operation

De automatische werking in de Paradise is verbetert. De grote verschillen zijn; De ruisonderdrukking in de Paradise is verbeterd tav de Marvel waardoor er nog een beter verstaan van de spraak door het hoortoestel verkregen wordt. De spraak wordt nog meer naar voren gehaald. Door een bewegingssensor in de Paradise herkent het hoorapparaat bv wanneer je aan het lopen bent en kan zo de spraak van een “medewandelaar” van links beter naar voren halen.

3. 3. De behuizing

Zo op het eerste oog zijn er weinig verschillen tussen de Marvel en de Paradise, maar als je nader bekijkt zie je verschillen;De knopjes op het ruggetje van de hoortoestellen zijn smaller, de knopjes zijn wat meer gevormd en de onderkant van de Paradise is iets ronder.

4. Bluetooth verbinding

Waarbij je met de Marvel maar 1 telefoon kon verbinden, kun je nu met de Paradise twee smart telefoons of actieve “bluetooth classic” verbinden hebben.

5-Een vernieuwde app

De myPhonak app op je telefoon heeft met de Paradise er nog meer functies bij gekregen;Naast de werking als een afstandsbediening is er een vernieuw hoor dagboek bij gekomen. Deze houd bij in welke mate je het hoortoestel gebruikt. De audicien kan taken versturen om het het toestel nog beter in te stellen. De gebruiker kan bepaalde situaties beoordelen en naar de audicien versturen. Je kunt de mate van het richten op de spraak wijzigen en de ruis zal worden verminderd.

6. 6. Tap control

In de hogere technologie niveaus (de oplaadbare Paradise 70 en 90) is tap control beschikbaar. Zo kun je door te tikken op het hoortoestel bv de telefoon opnemen/ophangen of de spraakassistent in werking stellen. (Siri of Google assistent). (Siri or Google Assistant). Ook kun je tijdens het muziek luisteren of een filmpje kijken het geluid pauzeren door middel van het zachtjes tikken.

7. Speech Enhancer (Spraak verbeteraar)

Deze functie zit alleen in de Phonak Paradise toestellen. Deze zorgt er voor dat bij zachte spraak (fluisteren) er meer versterking wordt gegeven.

Dus?

Eigenlijk is de nieuwere Paradise ten aanzien van de Marvel op veel gebieden verbeterd. De prijs zal dan ook iets hoger liggen. Dat neemt niet weg dat de Marvel ook een prima hoorapparaat voor jou kan zijn. Zowel de Marvel als de Paradise zijn in verschillende vormen verkrijgbaar.De voor de wat lichtere gehoorverliezen tot de ernstige gehoorverliezen. En elk toestel op een ander technologie niveau. Je kunt het vergelijken met “wat heeft een auto onder de motorkap?”

Voor zowel de Marvel als de Paradise geldt; Fantastische prestaties en volledige connectiviteit. Zowel met batterijen als in een oplaadbare vorm. Heb je interesse en wil je weten wat voor jou het beste hoorapparaat is? Laat je voorlichten door ons!

eng logo
Copyright © 2022 Online-hearingaids.com
chevron-down