Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak_Naida_M-SP_P8
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak_Naida_M-SP_P8
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP
Phonak Naida M90-SP

Phonak Naida M90-SP

Wil je snel korting op dit product?
Met hoortoestellen: 1e afstelling en fijnafstelling inbegrepen
2 jaar garantie
Gratis audiologische chatservice 7 dagen per week tot 22.00 uur
Laagste prijs garantie

Kies kleur:

We helpen je graag
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
1
Bestel en betaal jouw hoortoestel eenvoudig online
2
Upload jouw audiogram na de bestelling
Na de bestelling kan je het audiogram uploaden of naar onze audicien emailen: info@hoortoestel.nl. Heb je geen audiogram? Geen probleem! Wij doen op afstand een hoortest en stellen daarna gelijk op afstand uw toestellen in! Instructies ontvang je daarover per email.
3
De audicien stelt jouw hoortoestel 100% op afstand in en stuurt ze binnen enkele dagen naar je toe.
9/10 Gebaseerd op 928 reviews
Aanbevolen combinaties
Phonak Naida M90-SP + Phonak TV Connector 1.1
1.249,00
+
134,95
1383,95
Omschrijving
Specificaties
Plus- en minpunten
Reviews
Omschrijving

Phonak Naida Marvel

De Phonak Naida Marvel is hét hoortoestel voor middelzwaar en zwaar slechthorenden en  voor liefhebbers van innovatie en ultiem dagelijks gemak. De Naida Marvel maakt gebruik van alle technologische snufjes die je maar kan bedenken. Het hoortoestel heeft een bijzondere hoge geluidkwaliteit en levert direct bij de eerste instelling al een goed geluidsresultaat. Hierdoor kost het wennen aan dit hoortoestel minder inspanning. De Marvel kan streamen met alle bluetooth apparaten, waaronder alle bekende smartphones. De geluidskwaliteit bij het streamen is ook bijzonder hoog. De Phonak Marvel heeft 2 apps die het gemak voor de drager nog makkelijker maken.Met de myCall-to-text app lees je met ondertiteling wat degene die je aan de telefoon hebt zegt. Op vakantie komen deze gehoorapparaten van Phonak Marvel ook goed van pas. Als iemand in een andere taal met je spreekt, dan vertaalt het hoortoestel dit en laat in jouw taal, direct in je hoortoestel horen we er gezegd wordt( dit wordt verwacht in de loop van 2020). Jouw smartphone is meteen je nieuwe afstandsbediening, hiermee kan je veel instellingen aanpassen in het hoortoestel !

Specificaties
Kenmerken
Oplaadbaar
Het gehoorapparaat is op te laden d.m.v. een oplaadstation. Losse oplaadbare batterijen gaan gemiddeld 1 jaar mee en worden los verkocht. Let op: er zit standaard geen oplaadstation of accu bij een oplaadbaar hoortoestel.

Releasejaar
Dit is het jaar waarop dit toestel in Nederland op de markt kwam.

2020

Lawaaionderdrukking
Lawaaionderdrukking zorgt ervoor dat ongewenste geluiden minder versterkt worden. Onze audiciens beoordelen deze functie met 1 t/m 5 sterren zodat je ook kunt zien hoe goed deze functie op dit hoortoestel werkt.

Type batterij
In ieder hoortoestel gaat een batterij, tenzij het een oplaadbaar hoortoestel is. Hoe groter een batterij is, hoe langer de levensduur van een batterij. In ieder hoortoestel kan één formaat batterij. Van klein naar groot heb ik de batterij 10, 312, 13 en 675.

13

Type hoortoestel
Een AHO is een hoortoestel dat Achter Het Oor zit. Een IHO is een gehoorapparaat dat doorgaans (vrijwel) onzichtbaar is omdat deze In Het Oor zit. Een RIC is een hoorapparaat dat ook achter het oor wordt geplaatst. Deze zijn kleiner omdat het luidsprekertje direct in de gehoorgang wordt geplaats in plaats van in de behuizing.

Achter het oor (AHO)

Overige kenmerken
Kanalen
Het aantal kanalen waarmee het gehoorapparaat kan worden ingesteld. Hoe meer kanalen hoe nauwkeuriger het apparaat kan worden afgesteld, des te beter kan je ongewenst geluid kunnen wegfilteren.

20

Banden
Banden zijn de frequentie gebieden waarin het hoortoestel zijn bewerkingen kan doen. Des te meer banden des te beter en nauwkeuriger het hoortoestel de bewerkingen kan uitvoeren.

20

Max handmatige programma's

3

NVAB nr.

9999

Techniek
Dit is de naam van de chip die in het hoortoestel gebruikt wordt.

Phonak, Marvel

Te koppelen aan iPhone?
Het gehoorapparaat is te koppelen aan je iPhone telefoon zonder tussenkomst van accessoires.

Te koppelen aan Android?
Het gehoorapparaat is te koppelen aan jouw Android telefoon zonder tussenkomst van accessoires.

Bluetooth
Het gehoorapparaat bevat bluetooth waardoor het aan bijna elke mobiele telefoon met bluetooth direct te koppelen is.

Zoek mijn hoortoestel
Van deze hoortoestellen wordt via de app bijgehouden waar ze voor het laatst geregistreerd zijn. Dit geeft de mogelijkheid ze terug te vinden zodra je ze kwijtgeraakt bent. Deze functie werkt alleen zodra je toestaat dat dit gebeurt.

iOS apps te koppelen icm accessoires
In combinatie met de accessoires kan je je hoortoestel bijstellen via de iOS app op je telefoon.

Android apps te koppelen icm accessoires
In combinatie met de accessoires kan je je hoortoestel bijstellen via de Android app op je telefoon.

Losse volumeschakelaar
Een schakelaar die op het hoortoestel zit om zelf het volume te regelen.

Drukknop (programma/volume)
Een knop op het hoortoestel om eventueel de verschillende ingestelde programmas's te selecteren en/of in sommige gevallen te gebruiken als volume regelaar.

Ringleiding/Luisterspoel
Een ringleiding kan gebruikt worden in diverse openbare ruimtes waaronder theaters, kerkgebouwen en crematoria. Let op: Hier moet een apart programma voor worden ingeschakeld. Op een ringleiding wordt in de bovengenoemde situaties de microfoon van de spreker aangesloten of de muziek of andere audio aangesloten zodat dit rechtstreeks naar je hoortoestel gestuurd wordt.

Vocht-/stofbestendig
De stof- en vochtbestendigheid wordt in IP aangeduid. Het eerste cijfer geeft de beschermingsgraad tegen stof aan. Bij nul is het niet beschermd tegen stof en 6 is de maximale score: stofdicht. Het tweede nummer heeft te maken met de vochtbestendigheid. Een nul betekent totaal niet vochtbestendigd en 8 is de maximale score: perswaterdicht, continue onderdompeling kan het toestel hebben. Het langduring in water houden kan niet.

IP68

Kindvriendelijk
Bij deze hoortoestellen bestaat de mogelijk om kindvriendelijke batterijlades, knoppen en/of leuke kinderkleuren toe te voegen.

Solo apparatuur compatible dmv accessoire
Deze hoortoestellen hebben de mogelijkheid om aangesloten te worden op externe microfoons. Dit kan gebruikt worden in vergaderingen, op school, in rumoer, bij presentaties en andere belangrijke gelegenheden.

Indicatie lampje batterij
Dit is een lampje op het hoortoestel waarmee gezien kan worden of het hoortoestel aan of uit staat en in welk programma het hoortoestel gezet is. Dit is met name handig voor mensen die dat zelf niet goed kunnen aangeven.

Datalogging
Deze hoortoestellen kunnen bijhouden hoe vaak, hoe lang en in welke type situaties de hoortoestellen gebruikt zijn. Dat kan handig zijn voor de audicien om het hoortoestel beter te kunnen afstellen.

Ruis-/tinnitusmaskeerder
Deze functie kan ruisgeluid aanbieden waardoor tinnitusklachten mogelijk verlicht kunnen worden.

Geschikt voor muziek
Hoortoestellen kunnen zich aanpassen aan muziek en ervoor zorgen dat muziek warmer en prettiger klinkt. Onze audiciens beoordelen deze functie met 1 t/m 5 sterren zodat je ook kunt zien hoe goed deze functie op dit hoortoestel werkt.

Frequentie verschuiving
Frequentie verschuiving verschuift frequenties die niet of slecht hoorbaar zijn naar (veelal) lagere frequenties waardoor ze weer wel te horen zijn. Als de functie niet in het toestel zit, dan staat hier een kruisje.

Feedback onderdrukker
De feedbackonderdrukker zorgt ervoor dat het fluiten van het hoortoestel onderdrukt wordt. Onze audiciens beoordelen deze functie met 1 t/m 5 sterren zodat je ook kunt zien hoe goed deze functie op dit hoortoestel werkt. Als de functie niet in het toestel zit, dan staat hier een kruisje.

Onderdrukken van impulsgeluiden
Onderdrukt plotselinge ongewenste geluiden zoals het neerzetten van een kopje of het rinkelen van een sleutelbos. Onze audiciens beoordelen deze functie met 1 t/m 5 sterren zodat je ook kunt zien hoe goed deze functie op dit hoortoestel werkt. Als de functie niet in het toestel zit, dan staat hier een kruisje.

Windruisonderdrukking
Detecteert windruis en onderdrukt het geluid. Onze audiciens beoordelen deze functie met 1 t/m 5 sterren zodat je ook kunt zien hoe goed deze functie op dit hoortoestel werkt. Als de functie niet in het toestel zit, dan staat hier een kruisje.

Echoreductie
Deze functie onderdrukt galm en echo.

Omgevingsadaptatie (automatisch programma)
Met omgevingsadaptatie wordt de omgeving gescand en past het hoortoestel zich hier op aan. Onze audiciens beoordelen deze functie met 1 t/m 5 sterren zodat je ook kunt zien hoe goed deze functie op dit hoortoestel werkt. Als de functie niet in het toestel zit, dan staat hier een kruisje.

Binaurale communicatie
De toestellen passen zich aan elkaar aan en wisselen informatie uit. Als het linker toestel bijvoorbeeld signaliseert dat de lawaai-onderdrukking aan moet, dan gaat het rechtertoestel ook aan.

Binaurale synchronisatie
Beiden toestellen communiceren met elkaar, zet je je rechter toestel harder, dan gaat links ook automatisch harder bijvoorbeeld.

Spraakherkenning
Het toestel herkent spraakgeluiden en richt zich daar met name op. Onze audiciens beoordelen deze functie met 1 t/m 5 sterren zodat je ook kunt zien hoe goed deze functie op dit hoortoestel werkt. Als de functie niet in het toestel zit, dan staat hier een kruisje.

Locatieherkenning
Het hoortoestel herkent in welke geluidssituatie je je bevindt en zal zich daaraan aanpassen.

Compatibel met CROS / BICROS-toestel

Op afstand aanpasbaar
De audicien kan dit hoortoestel op afstand aanpassen aan je wensen. Je hoeft voor een aanpassing van de instellingen niet naar een audicienswinkel.

Software/firmware update op afstand
Bij sommige nieuwe hoortoestellen kunnen software updates worden uitgevoerd dmv een app op je smartphone. Hierdoor hoef je voor een bijstelling niet meer naar de audicien te gaan op locatie.

Microfoon in alle richtingen instelbaar
De microfoon kan je desgewenst instellen in de richting die je wilt , dit kan automatisch gaan, door een extra programma in te stellen of via een app. Zelf de micorfoon instellen kan fijn zijn omdat je dan zelf kan bepalen of de/het persoon/geluid links, rechts, achter of voor je versterkt wordt.

Gemaakt voor iPhone

Mogelijkheid hoortoestel op later tijdstip de software geavanceerder te maken

Gehoorverlies
Je hebt 4 soorten gehoorverlies: licht, matig, middelzwaar en zwaar. Vraag een audicien welk type gehoorverlies jij hebt om een betere keuze te maken voor een hoortoestel. Wij checken overigens altijd voordat we het toestel voor je bestellen of het geschikt is voor jouw gehoorverlies.

Middelzwaar, Zwaar, Zeer zwaar tot doof

Binaurale streaming
Als een hoortoestel binauraal kan streamen dan kan je het geluid van apparaten die je gekoppeld hebt aan het hoortoestel (bijvoorbeeld de tv, muziek-installatie of telefoon) in beide oren horen. Heeft het hoortoestel deze functie niet dan hoor je dit soort geluiden maar in 1 van de 2 hoortoestellen.

Snel laden
Een hoortoestel dat snel laadt is binnen 20 seconden volledig opgeladen.

Hartslagmeter
Het toestel meet de hartslag in rust en actie en kan op basis daarvan via de app aangeven hoe de conditie van de gebruiker is.

Personal assistant
Door een tik op het hoortoestel kan je vragen stellen aan het hoortoestel. Deze worden dan direct in je oor beantwoord.

Stappenteller
Het hoortoestel telt de stappen van de gebruiker en kan advies geven op het gebied van beweging.

Valdetectie
Het hoortoestel herkent het als de gebruiker is gevallen en stuurt een waarschuwingssignaal naar contactpersonen uit de telefoon van de gebruiker.

Vertaalfunctie
Het hoortoestel kan live vertalen wat de spreker tegenover de hoortoestel-gebruiker vertelt. De vertaling hoort de gebruiker direct in zijn oor. De gebruiker kan in zijn eigen taal terug spreken. Dit wordt middels ondertiteling op de smartphone direct voor de gesprekspartner vertaald.

Voice command

Boost

Toon meer Toon minder
Plus- en minpunten
+
Directe connectiviteit met de mobiele telefoon (Android als Ihpone)
+
Uitstekende geluidskwaliteit geluidsstreaming
+
Op afstand instelbaar
-
Kan maar met één bluetooth apparaat verbinding maken
-
Geen uitgebreide app waar een vertaalfunctie of een valdetectie in zit
Reviews
>>> Samenvatting / Conclusie Voor mij was deze review van de Phonak Naida Marvel eigenlijk een wedstrijdje met de Oticon Opn S
owisscha
|
24 juli 2020
|

>>> Samenvatting / Conclusie
Voor mij was deze review van de Phonak Naida Marvel eigenlijk een wedstrijdje met de Oticon Opn S.
En het was een spannende.
Beide toestellen zijn heel goed.
De winnaar hangt af van wat je belangrijker vindt.
Heb je net als ik een iPhone en een Apple Watch dan scoort de Oticon extra punten.
Met een Android smartphone scoort de Phonak meer punten.
Echt hands free bellen, dus zonder aparte streamer en met je mobiel in je broekzak of tas lukt alleen met de Phonak.
Spraakverstaan en muziekbeleving zijn heel persoonlijk. Dus conclusies op dat vlak kunnen voor iemand anders heel anders zijn.
Zelf vind ik spraakverstaan net iets beter gaan met de Oticons, maar muziek stukken beter klinken met de Phonaks.
Kortom, als ik wat minder vergaderingen zou hebben en wat meer tijd had om naar muziek te luisteren zou ook deze review in een bestelling eindigen.

Hier onder een veel uitgebreider verslag van mijn ervaringen:

>>> 2020 04 01
Gisteren het (wegens Corona vertraagde) PostNL pakketje ontvangen.
Vandaag uitgepakt.
Verrassing: geen RIC, maar old school oorstukjes nodig. Gelukkig heb ik die van mijn oude toestellen met nog redelijk flexibele slangetjes.
De toestellen zijn al ingesteld op mijn gehoorverlies, maar op het begeleidend briefje staat dat er nog geen feedback-test gedaan is.
Dat kan ook alleen met mijn eigen oorstukjes in mijn eigen oren.
Toch even uitproberen.
Zelf hoor ik het nauwelijks, maar volgens mijn vrouw piept vooral het rechter toestel behoorlijk hard. Het oorstukje wat dieper in mijn oor drukken helpt tijdelijk.

Het koppelen met de iPhone is wat omslachtiger dan met de (Made for iPhone) Oticons die ik het afgelopen half jaar in heb.
Eerst in de Phonak App koppelen en daarna alsnog in de iPhone instellingen.
Tot twee keer toe moet ik de toestellen uit en aan zetten voordat ze echt gekoppeld zijn.
Maar dan lukt het om Spotify even aan te zetten. En wat een heerlijk vol warm geluid is dat!
De Oticons hebben wel een muziek stand, maar die haalt het niet bij wat er standaard uit deze Phonaks komt.
Nog geen idee hoe goed spraakverstaan gaat. En testen in een rumoerige omgeving wordt lastig in deze tijden van corona.
Maar het begin is veelbelovend.

>>> 2020 04 11
Afgelopen week aan de slag geweest met de Phonak Target software (Het computer programma dat de audicien gebruikt om de hoortoestellen goed in te stellen)

Het is gelukt om de software op mijn MacBook te updaten.
Maar belangrijker: de Naida Marvels te koppelen en de feedback test uit te voeren.
Ik dacht dat de TV Link II zou werken met deze toestellen, maar helaas: ik heb een nieuwere versie van de TV streamer nodig.

Dan het koppelen met de laptop. Niet onbelangrijk in deze corona tijden met al die online vergaderingen.
Groot verschil met de ‘made for iPhone’ Oticons: De Phonaks kunnen rechtstreeks gekoppeld worden. Dus zonder de streamer (Connect Clip) die de Oticons wél nodig heeft.
Maar… de koppeling lukt alleen als eerst de Bluetooth verbinding met de iPhone verbroken wordt.
En andersom: ik kan pas weer met de iPhone verbinden en bellen als ik eerst de verbinding met de laptop verbreek.
En het gaat niet altijd even vlekkeloos.
Het op de iPhone verbreken van de Bluetooth verbinding lukt wel altijd, maar het verbinden op de laptop (MacBook Pro 2016) lukt lang niet altijd meteen de eerste keer. Geregeld doe ik de toestellen dan maar weer even uit en aan. Waarna ze overigens eerst automatisch met de iPhone verbinden en ik dus nog een keer de verbinding moet verbreken.

>>> 2020 04 16
Vandaag de TV link per post ontvangen.
Stukken kleiner dan alle andere TV link apparaten in huis (dit is de vierde :-)
Groot verschil en voordeel tov die van Oticon: het geluid loopt beter gelijk met het beeld. Zeer prettig.

Jammer dat ik nergens in de App kan zien hoe vol de batterijen nog zijn. De Oticons doen dat wel.

>>> 2020 04 18
Gisteravond de TV link aan laten staan.
Vanmorgen bij het in doen van de apparaten hoor ik opeens de radio in mijn oren.
Misschien toch maar instellen dat ik niet automatisch op de TV link overschakel zodra dat signaal gedetecteerd wordt.
De geluid instellingen via de App wijzigen is niet heel intuïtief: je maakt in feite een nieuwe instelling aan die je een eigen naam kan geven. 
Positief is dat je heel veel aan kan passen en dat dan kan opslaan.
Jammer dat dat niet in de streaming stand kan. Ik zou bijvoorbeeld graag aparte standen hebben voor ‘Bluetooth vergaderen’ en ‘Bluetooth muziek luisteren’

>>> 2020 04 22
Vandaag kondigt Phonak aan dat ze per direct aanpassingen op afstand gaan ondersteunen!

Super cool!

>>> 2020 05 02
Afgelopen twee weken heb ik continu de Phonaks gedragen.

Verbinden via Bluetooth
Bluetooth werkt goed zolang je niet van apparaat wisselt. De vele videoconferenties en telefoongesprekken doe ik nu allemaal met de iPhone. Om mee te kijken op iemands scherm log ik dubbel in: zowel met de iPhone als met de laptop. Wel goed oppassen dat microfoon en geluid van de laptop uit staan anders gaat het rondzingen.
Bellen zonder de iPhone in de buurt van mijn mond te hoeven houden is heel fijn. Echt ‘hands free’. Dit in tegenstelling tot de ‘Made for iPhone’ toestellen van Oticon.

Verbinden: TV kijken
De Phonaks hebben een wat slimmere manier van verbinden met de ‘TV link’. Drie opties: meteen verbinden zodra de Phonaks een signaal van de TV link ontvangen.
Een toon horen zodra er signaal ontvangen wordt en verbinden als je binnen 15 seconden op één van de knoppen op je hoortoestel drukt.
Handmatig de Phonak in de TV stand zetten.
Ik begon met de eerste stand, maar had te vaak dat ik even naar boven of naar buiten was gelopen en bij terugkomst ongewenst het TV geluid in mijn oren tetterde.
Nu dus op de half automatische stand.

Verbinden en bedienen
Zowel de Oticons als de Phonaks kan je bedienen met een App op je telefoon. En bij beide oplossingen moet je iedere keer weer een paar seconden wachten voordat de (Bluetooth LE) verbinding weer tot stand gebracht is. Tel daar bij op dat je je telefoon eerst moet pakken en de App moet vinden en starten en je komt tot de conclusie dat je zo min mogelijk wijzigingen in je instellingen wil doen.
Oticon maakt het ietsje makkelijker met een Apple Watch App. Ten eerste hoef je die niet uit je zak te halen en ten tweede kan je een icoontje op het scherm van je horloge zetten waarmee je heel snel de App op je horloge opent.

Buiten
Vandaag buiten gelopen met eerst de Phonaks in en halverwege gewisseld naar Oticons.
Ik versta mijn vrouw net iets beter met de Oticons. Maar dat is wel precies het verschil tussen steeds ‘wat zeg je’ zeggen en al over straat lopend een gesprek kunnen voeren.

>>> 2020 05 10
Een lange auto-rit als bijrijder geeft mooi de gelegenheid om dingen uit te proberen.
Eerst bellen. Er wordt geen verschil gehoord in mijn stem aan de andere kant als ik wissel tussen Oticon en Phonak. Best opvallend omdat de Oticons de microfoons van de iPhone gebruiken en de Phonaks de microfoons van de hoortoestellen.
Het grote verschil blijft dus het echt ‘hands free’ kunnen bellen met de Phonaks.

Geluid in de auto (op de snelweg)
De Phonaks geven meer lawaai van het autorijden door.
Totdat ik in de instellingen ga schuiven.
Als ik de ruisreductie naar rechts schuif wordt het opeens opvallend rustig.
Eerst dacht ik dat het volume gewoon verlaagd werd, maar dan merk ik dat ik de radio die zachtjes aan staat nog even goed hoor. En ik kan mijn vrouw nog even goed verstaan. Die instelling heb ik dus meteen opgeslagen met de naam ‘Max lawaai onderdrukking’
Erg prettig.

Remote fitting werkt!
Deze mooie nieuwe mogelijkheid verdient een eigen blogpost. Maar duidelijk is wel dat dit de toekomst is.

Een beoordeling toevoegen
:
We gaan je e-mailadres niet publiceren.

Hoortoestellen- Wat is inbegrepen in onze prijzen?

Kostenlose des ersten Einstellung
Gratis 2 jaar fabrieksgarantie
Gratis filters
Gratis domes en luidsprekers (indien van toepassing)
Gratis batterijen (indien van toepassing)