A A
23 Service punten
Menu

Soort gehoorapparaat systeem

Er zijn zeer veel verschillende merken en type hoortoestellen. In het oor, achter het oor, luidspreker in het oor en ga zo maar door. Om voor jou een duidelijk beeld te schetsen, lichten wij graag de verschillende type hoortoestellen toe. Op basis hiervan heb je een indruk van de verschillende soorten hoortoestellen en kan je kijken welk hoortoestel het beste bij jou past.

 

 

In het oor hoortoestel

In het oor hoortoestellen (IHO’s) worden op maat gemaakt. De audicien maakt een afdruk van jouw gehoorgang, welke vervolgens naar de hoortoestel fabrikant wordt opgestuurd.

Elk merk hoortoestellen heeft in-het-oor hoortoestellen. Het toestel bevindt zich in het oor en is dus nauwelijks zichtbaar voor de buitenwereld.

Wanneer er genoeg ruimte in jouw gehoorgang is, kan er een op maat gemaakt hoortoestel worden gemaakt die diep je oor in kan. Dit worden Complete In the Canal (CIC) hoortoestellen genoemd. Hier zit een trekkoordje aan waarmee het apparaat eenvoudig uit het oor gehaald kan worden.

Achter het oor hoortoestellen

Achter het oor hoortoestellen (AHO) zijn hoortoestellen waarbij je het systeem achter je oor draagt, met een verbindstukje naar je gehoorgang. Aan dit verbindstukje zit een (op maat gemaakt) oorstukje. Om het perfecte hoorstukje te maken, maakt de audicien een oorafdruk.

De receiver in het oor hoortoestellen (RIC toestellen/LIHO (luidspreker in het oor)

De RIC hoortoestellen zijn hoortoestellen die deels achter je oor zitten. Bij de RIC hoortoestellen wordt niet gebruik gemaakt van een verbindingsslang, maar van een elektronisch draadje.

Om geluid naar je gehoorgang te brengen, is het van belang dat het hoortoestel het geluid opvangt. Dit geluid wordt vervolgens door middel van het elektronische draadje getransporteerd naar je gehoorgang.

Lyric

De Lyric is een 100% onzichtbaar hoortoestel. Het onzichtbare hoortoestel zit diep in je gehoorgang. Zo blijft je oorschelp vrij om geluiden op te vangen. Deze geluiden worden vervolgens zuiver doorgegeven aan de microfoon van dit onzichtbare hoortoestel.

De Lyric kan worden geplaatst door een van onze Lyric specialisten, óf kan zelf geplaatst worden. Bekijk hier hoe de Lyric zelf geplaatst kan worden!

De Lyric is het enige hoortoestel dat tegen vocht kan. Zo kan je ermee douchen en mag je er zelfs mee zwemmen.

Advies nodig?

Neem contact op met een van onze audiciens! Wij zijn ook elke dag tot 22:00 uur bereikbaar via de chat.