Menu

Starkey hoortoestellen: 7 weetjes over Starkey en hun hoortoestellen

Starkey Hearing Technologies is een wereldwijd actief hoortoestel technologiebedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in Eden Prairie, Minnesota. Starkey is in grootte de derde fabrikant ter wereld en als één van de “big six” een belangrijke speler in de markt. Het bedrijf heeft haar bijzondere missie wereldwijd waargemaakt. Het in 1967 opgericht bedrijf is inmiddels de grootste hoortoestel fabrikant in Amerika. Starkey staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen, ontwikkeling en distributie van geavanceerde digitale hoor systemen. Hieronder zullen wij een aantal weetjes delen over Starkey en hun hoortoestellen.

Livio AI en Thrive App, lichamelijke en geestelijke gezondheid

Starkey is het eerste merk wiens app niet alleen helpt bij het bijstellen van uw gehoorapparaat maar biedt ook de mogelijkheid om je gezondheid van lichaam en hersenen te volgen. De meeste fitness, tracking-apparaten gebruiken de pols, maar het oor levert veel nauwkeurigere gegevens, het is zelfs de ideale plek voor betrouwbare tracking, en Livio AI is het allereerste apparaat dat hiervan profiteert.

1. Valdetectie
Een val kan voor veel senioren een levensbedreigende gebeurtenis zijn. Het is dan belangrijk dat vrienden en familie snel worden geïnformeerd. Met geïntegreerde sensoren kan ‘’valdetectie’’ vallen detecteren en waarschuwingsberichten naar geselecteerde contacten sturen.

2. Body tracking
Bewaakt de gezondheid door het dragen van hoortoestellen door zaken als sociale betrokkenheid bij te houden. Net als een fitbit of een apple watch ziet het toestel met hoeveel mensen je hebt gesproken of hoeveel je die dag hebt bewogen. Nog niet je activity goal gehaald vandaag? Dan zal hij dit ook aangeven.

3. Vind mijn telefoon en hoortoestellen
Met Thrive Assistant kunnen patiënten hun verloren of zoekgeraakte smartphone terugvinden door deze te laten overgaan. Andersom kan je ook je hoortoestellen zoeken door middel van een locatie en een tijdstempel.

4. Thrive assistant
Wij weten allemaal hoe Siri werkt op de telefoon of tablet, maar met de nieuwste Starkey toestellen kan je zonder veel moeite antwoorden op je vragen krijgen, herinneringen instellen en spraakopdrachten geven om je hoortoestellen te bedienen. Een leuke nieuwe feature is het vertalen van de buitenlandse taal en het noteren van spraak notities.

5. Zelfcontrole
Problemen met je hoortoestel? Geen nood, de app kan met de zelfcontrole achterhalen wat er met je hoortoestel is. Dit scheelt een afspraak met je audicien!

6. Starkey Livio Edge AI Custom Made, de eerste oplaadbare in het oor hoortoestellen

De Starkey Livio Edge AI Custom Made is het eerste oplaadbare in-het-oor hoortoestel op de hoorzorgmarkt. Het toestel beschikt over een oplaadbare Lithium-ion accu. Deze accu heeft een gebruiksduur van 23 uur voor alleen horen. Mocht u vaak streamen dan houdt de accu het 4 uur vol. Het opladen van deze accu is snel gebeurd, namelijk 3,5 uur. Het Custom-model beschikt net als het RIC-model over de AI-technologie en de Edge modus met valdetectie, alarmering, virtual assistant en het live vertalen van 27 talen. De Livio Edge AI Custom is ook het eerste in-het-oor hoortoestel met Bluetooth connectiviteit voor zowel iPhone als Android.

7. Starkey Hearing Aid Foundation

Als jonge man besefte William F. Austin, oprichter van Starkey Hearing Foundation, dat zijn ware roeping in het leven was om mensen te helpen horen. Al meer dan 50 jaar biedt Austin mensen in nood het geschenk om te horen, en om de filantropische inspanningen van Starkey Hearing Technologies te formaliseren, richtte hij in 1984 officieel de Starkey Hearing Foundation op. Austin heeft de organisatie gebouwd op zijn visie – So the World May Hear. Met de hulp van duizenden vrijwilligers en supporters in de afgelopen drie decennia hebben we ons bereik uitgebreid vanuit Minnesota in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

De missie van de Starkey Hearing Foundation is om mensen in nood de gave van horen te geven, zodat ze hun potentieel kunnen bereiken. In samenwerking met regeringen, niet-gouvernementele organisaties en gezondheidsleiders is ons doel om hoorzorg diensten toegankelijker te maken voor mensen over de hele wereld.

Vandaag de dag blijft Starkey de wereld rondreizen om mensen in nood te helpen, en tot nu toe hebben we in meer dan 100 landen mensen geholpen met hun gehoor.

Ook zo benieuwd naar het nieuwste model van Starkey? Neem contact op met een van onze medewerkers en wij vertellen je graag meer!