0,00
0

Waartegen kunt u uw hoortoestel verzekeren? De verschillende hoortoestelverzekeringen uitgelegd..

Als je elke dag een hoortoestel draagt, is dat natuurlijk heel belangrijk voor je. Er kan echter veel met u – of uw hoortoestel – gebeuren. Wie weet maakt u een ongelukkige val met schade, wordt uw apparaat gestolen of gaat het gewoon kapot. Daarom kan het handig zijn om een hoortoestelverzekering af te sluiten. Zo vervang je je hoortoestel zo snel mogelijk.

Hoewel hoortoestellen fabrieksgarantie hebben, zijn ze niet standaard verzekerd tegen verlies of diefstal. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen waar u speciaal voor uw hoortoestel een verzekering kunt afsluiten. Hieronder geven we meer informatie over de fabrieksgarantie, waar je je hoortoestellen voor kunt verzekeren en de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Hoortoestelverzekering voor een defect hoortoestel: standaard 2 jaar

Een hoortoestel heeft standaard twee jaar fabrieksgarantie, bij Online Hoortoestel verleng je de garantieperiode van twee naar vijf jaar voor € 99,00 per hoortoestel. Mocht het hoortoestel defect zijn, dan wordt eerst onderzocht of dit is veroorzaakt door normaal gebruik of door onoordeelkundig gebruik. Als het hoortoestel defect blijkt te zijn door onjuist gebruik, valt dit niet onder de garantie en worden er kosten in rekening gebracht.

Wat moet ik doen als mijn hoortoestel defect is?

Is uw hoortoestel kapot? Doorloop de checklist die we online hebben staan. Daar vindt u ook instructies voor het opsturen van uw hoortoestellen voor reparatie.

Belangrijk: Probeer het hoortoestel niet te repareren zonder overleg met de audicien, want als u dat doet, en het gaat fout is, valt de reparatie niet onder de garantie. Ook uw hoortoestelverzekering dekt dit niet. Laat het dus over aan de professionals!

Als u een hoortoestelverzekering heeft afgesloten en er zijn kosten verbonden aan de reparatie, dan kunt u deze kosten declareren bij de verzekeringsmaatschappij.

Hoortoestel verzekering voor een verloren toestel

Als u een hoortoestel heeft verloren en hiervoor verzekerd bent, kunt u de vervangingskosten declareren bij de verzekeringsmaatschappij. De meeste verzekeraars hanteren geen afschrijvingsregeling, wat betekent dat zij vergoeden op basis van vervanging. Dus zelfs als het hoortoestel vier jaar oud is, vergoeden zij het bedrag waarvoor het verloren hoortoestel verzekerd is.

Tips:
-  Zorg ervoor dat u leg de hoortoestellen op een vaste plaats als u ze uittrekt. U krijgt altijd een opbergdoosje wanneer u voor het eerst wordt aangemeten, dus bewaar deze op een veilige plaats en berg uw hoortoestellen erin op als u ze uithaalt.
- Als u merkt dat uw hoortoestel er niet in blijft zitten plaats, neem dan direct contact op met uw audicien. De audicien kan een oplossing zoeken om het hoortoestel op zijn plaats en veilig te houden, zodat u het niet kwijtraakt tijdens het dragen.
-  Bent u uw hoortoestel kwijt, bijvoorbeeld door diefstal, meld dit dan direct bij de gemeente/politie. Als het hoortoestel wordt gevonden, kunnen zij contact met u opnemen.

Hoortoestelverzekeringen aanbevolen door Online Hearing Aid:

Wilt u een aanvullende verzekering afsluiten om uw hoortoestel 100 te verzekeren % tegen verlies, onherstelbare schade, diefstal en meer? Uit onze ervaring heeft versicherdich.de zichzelf bewezen.

Is een verzekering voor een hoortoestel aftrekbaar?

Als u een hoortoestel koopt dat niet wordt gedekt door uw zorgverzekering, moet u dit (deels) zelf betalen. Meestal kunt u deze kosten aftrekken van uw belastingaangifte, wat prettig is. De aanvullende verzekering voor een hoortoestel is niet aftrekbaar.

We hopen u hiermee meer informatie te hebben gegeven zodat u de juiste hoortoestelverzekering kunt afsluiten!

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down