Free shipping on orders over €‎75 worldwide!
0,00
0

Vier signalen dat jouw hoortoestel toe is aan vervanging

Ken je dat gevoel dat je vermoedt dat jouw hoortoestellen eigenlijk niet meer voldoen? Wanneer bepaal je nou dat je op zoek moet gaan naar nieuwe hoortoestellen? Dit zijn de 4 signalen dat jouw hoortoestel aan vervanging toe is.

1. Je gehoor is achteruit gegaan.

Bij de meeste slechthorende zal het gehoorverlies in de loop der tijd steeds wat achteruitgaan. Hierdoor kan het zijn dat het type hoortoestel dat je draagt niet meer goed aansluit op jouw gehoorverlies. Als je een bestelling doet voor nieuwe hoortoestellen kijkt één van onze audiciens van tevoren of er voldoende marge is mocht het gehoorverlies binnen 5 jaar achteruitgaan. Soms komt het voor dat het gehoor significant achteruit is gegaan en dat het hoortoestel wat je nu draagt niet meer geschikt is in verhouding van het gehoorverlies. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld van een klein dopje in het oor toch naar maatwerk moet wil je het maximale uit het hoortoestel halen. Het is daarom ook erg belangrijk om jaarlijks een hoortest te doen, hierdoor kunnen de audiciens het gehoorverlies goed in de gaten houden.

2. Draagcomfort is niet meer goed.

Misschien toen je begon met hoortoestellen dragen je geen last had van jeuk of gevoelige gehoorgangen. Het komt regelmatig voor dat naar mate je de hoortoestellen langer draagt je een allergische reactie hebt ontwikkeld voor het materiaal van de domes of maatschaaltjes. Daarom is het erg belangrijk dat het draagcomfort goed is, we willen namelijk dat je vergeet dat je de hoortoestellen draagt. Mocht het draagcomfort niet meer prettig zijn kan het de moeite waard zijn om is te kijken naar een ander type hoortoestel.

3. Het hoortoestel is defect.

Een hoortoestel heeft niet het eeuwige leven, het is een gebruikersvoorwerp dat vaak intensief wordt gebruikt. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat je de hoortoestellen goed onderhoudt. De mogelijkheid is er dat na 3 jaar het hoortoestel minder gaat werken. Éen van de signalen dat het hoortoestel er binnenkort mee zal ophouden is als het batterijverbruik meer wordt. Waar je bijvoorbeeld eerst zeven dagen deed met een batterij doet het hoortoestel er nu nog maar vijf dagen mee. Mogelijk merk je dat het geluid minder helder doorkomt waardoor het meer moeite kost om de gesprekken te volgen. Het kan zijn dat je voor deze klacht al terug bent gegaan naar de audicien maar ondanks dat ze zijn bijgesteld blijft het lastig. De oorzaak zal zijn dat de microfoons niet meer goed functioneren, naar mate het hoortoestel ouder wordt slijten de microfoons.

4. De wensen waar een hoortoestel aan moet voldoen is veranderd.

Als je een hoortoestel draagt dat niet goed aansluit bij de verschillende situaties kan je veel hinder ervaren van je gehoorverlies. Het kan zijn dat in de afgelopen tijd dat je een hoortoestel draagt de luistersituaties zijn veranderd. Je bent bijvoorbeeld veranderd van baan, waardoor je misschien in een kantoortuin werkt of dat je meer in grote groepen moet vergaderen. Maar misschien ben je wel gestart met een nieuwe hobby / sport en dat je bijvoorbeeld merkt dat je op de tennisbaan de andere speler niet goed kan verstaan.

Het is daarom erg belangrijk dat je met het uitzoeken van nieuwe hoortoestellen van tevoren een lijstje maakt in welke (luister)situaties het hoortoestel goed moet kunnen functioneren.

eng logo
Copyright © 2022 Online-hearingaids.com
chevron-down