Menu

Wat is een droog box en waarom heb ik dat nodig voor mijn hoortoestel?

Help! Mijn hoortoestel doet het niet meer! Komt altijd op een ongelukkig moment natuurlijk. Wanneer je net die belangrijke bespreking hebt, het zondag is en je audiciens winkel gesloten en natuurlijk wanneer je net lekker op vakantie bent…

Echt balen, want vaak ben je zo aan je hoortoestel gewend dat je ook niet meer zonder kunt. Kleine probleempjes kun je makkelijk zelf verhelpen maar sommige problemen zijn wat lastiger én vaak te voorkomen!

Een hoortoestel zit vaak achter je oorschelp en daar is het warm en vaak vochtig. Of het nu komt omdat je van jezelf veel transpireert of vaak sport of last hebt van opvliegers. Het maakt niet uit. Ook als je van een warme ruimte naar een koude ruimte gaat of andersom kan er condensvorming ontstaan in je hoortoestellen. En omdat deze toch de hele dag in contact komen met je huid kan het zijn dat er condens in het hoortoestel gaat zitten. En dan gaat het kapot. Geen enkel elektronisch apparaat kan tegen condens en gaat op den duur kapot.

Het advies van de fabrikanten is dan ook dat je ze elke nacht hierin zou moeten drogen om te voorkomen dat er vocht bij de elektronica kan komen en ze onnodig gerepareerd moeten worden wat altijd kosten met zich meebrengt.

Samenvattend:

  • een droog box verlengt de levensduur van je hoortoestellen
  • het desinfecteerd door middel van een UV-lampje
  • het voorkomt onnodige kosten van reparaties
  • nooit meer plotselinge uitval van je hoortoestellen

 

Conclusie: bespaar jezelf een hoop ellende en koop een droog box zodat je nog jaren zonder problemen kan genieten van je hoortoestellen! Lees ook de blog hieronder voor nog meer tips!

Vragen?

Chat met een van onze audiciens of hoor specialisten. Wij zijn elke dag bereikbaar tot 22:00 uur!