0,00
0

Wat is een droog box en waarom heb ik dat nodig voor mijn hoortoestel?

Een hoortoestel zit vaak achter je oorschelp en daar is het warm en vaak vochtig. Of het nu komt omdat je van jezelf veel transpireert of vaak sport of last hebt van opvliegers. Het maakt niet uit. Ook als je van een warme ruimte naar een koude ruimte gaat of andersom kan er condensvorming ontstaan in je hoortoestellen. En omdat deze toch de hele dag in contact komen met je huid kan het zijn dat er condens in het hoortoestel gaat zitten. En dan gaat het kapot. Geen enkel elektronisch apparaat kan tegen condens en gaat op den duur kapot.

Ontwerp zonder titel 7
Cedis e300 droogbox

Vaak hoor je het wel als in de kast van je gehoorapparaat knijpt. Het kraakt dan een beetje. Omdat je hoortoestellen in contact komen met de huid kan er natuurlijk ook wat huidvet op gaan zitten. Dit kun je natuurlijk gewoon met een antibacterieel doekje verwijderen.

Nu hoor ik je denken; ik kan toch niet voorkomen dat ik ga zweten? Nee, zeker niet! Vooral sporten is juist gezond voor je! Blijf het dan ook vooral doen met je gehoorapparaat in en koop een droog box.

Liefst ook nog één met een UV-lampje erin zodat deze ook nog de bacteriën dood die eventueel je een oorontsteking zouden kunnen bezorgen.

Droogboxen

Advies

Het advies van de fabrikanten is dan ook dat je ze elke nacht hierin zou moeten drogen om te voorkomen dat er vocht bij de elektronica kan komen en ze onnodig gerepareerd moeten worden wat altijd kosten met zich meebrengt.

Samenvattend:

  • een droog box verlengt de levensduur van je hoortoestellen
  • het desinfecteerd door middel van een UV-lampje
  • het voorkomt onnodige kosten van reparaties
  • nooit meer plotselinge uitval van je hoortoestellen

 

Conclusie: bespaar jezelf een hoop ellende en koop een droog box zodat je nog jaren zonder problemen kan genieten van je hoortoestellen! Lees ook de blog hieronder voor nog meer tips!

Help! Mijn hoortoestel is kapot, met deze checklist vind jij de oplossing!

Vragen?

Chat met een van onze audiciens of hoor specialisten. Wij zijn elke dag bereikbaar tot 22:00 uur!

Ga naar de chat

Image2 Team Chat hearingaid help DEF GOOD
eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down