0,00
0

Widex Moment vs. Oticon More

De zoektocht naar het meest natuurlijke geluid

Met de nieuwe generatie hoortoestellen horen we steeds vaker de term “meest natuurlijke geluid”. Maar welk toestel is hier nou echt het beste in en hoe natuurlijk klinkt dat dan? Wij zetten vandaag twee vergelijkbare merken met hun beste hoortoestellen tegenover elkaar om te zien wat de verschillen zijn.

De merken

We gaan kijken naar de Moment toestellen van Widex en de More toestellen van Oticon. Het zijn allebei bedrijven die hun roots vinden in Denemarken en echt gevestigde namen zijn in de hoorbranche. De Moment en One zijn beide de allernieuwste hoorapparaten van de twee merken en allebei claimen ze het meest natuurlijke geluid te hebben.

Widex Moment

Widex heeft met de Moment een hypermodern toestel op de markt gebracht. De nieuwe chip in het hoortoestel heeft meer verbindingen, betere verwerkingskracht en een hogere flexibiliteit dan haar voorgangers. Het geeft de meest intelligente en juiste versterking in de verschillende luistersituaties gebaseerd op de behoefte van de gebruiker.

Door de nieuwe ZeroDelay™ techniek is er geen vertraging meer te merken van het moment dat het geluid op wordt gevangen door de speaker tot het geluid wordt afgeleverd bij het trommelvlies. Hierdoor weten ze het geluid op een zo natuurlijk mogelijke manier aan te brengen. Met de Widex Moment app kun je alles aan je hoortoestel aanpassen naar jouw behoeftes. Dankzij de machine learning heeft de gebruiker de mogelijkheid om het geluid zelf te perfectioneren als hij/zij zich in een uitdagende omgeving bevindt, hierdoor hoef je als gebruiker minder vaak bij de audicien terug te komen.

De Moment toestellen zijn verkrijgbaar in een oplaadbare versie waardoor je geen gedoe meer hebt met batterijtjes. Na 4 uur opladen gaan de toestellen 16-20 uur mee. De Widex toestellen zijn beschikbaar in 4 technologieklasses (110, 220, 330 en 440) en zowel beschikbaar als IHO-toestellen als AHO-toestellen.

2104 Widex Moment Charge n Clean Packshots CAM4 ON With shadow 1
Oticon SmartCharger  Oticon More miniRITE R Cable

Oticon More

Met de More toestellen heeft Oticon een toestel gemaakt dat gebruikt maakt van een compleet nieuwe chipset. Deze nieuwe chip gaat verder waar Oticon was gebleven met het natuurlijke geluid dat mogelijk wordt gemaakt door de BrainHearing-benadering van het bedrijf. Ook dit toestel weet het voor elkaar te krijgen om het geluid razendsnel te verwerken voor een zo natuurlijk mogelijke luisterervaring.

Het gehoorapparaat maakt gebruik van een Deep Neural Network (DNN) dat is getraind op meer dan 12 miljoen levensechte geluiden. Met hulp hiervan kunnen ze een geluid nabootsen dat heel dicht bij het geluid komt dat je van vroeger gewend bent. Elk geluid dat door het hoortoestel gaat, wordt vergeleken met de resultaten die in de leerfase zijn ontdekt. Dit helpt Oticon More om een volledige en nauwkeurig uitgebalanceerde geluidsscène te leveren die het voor de hersenen gemakkelijker maakt om optimaal te presteren.

De More toestellen zijn alleen verkrijgbaar in een oplaadbare variant. De gehoorapparaten zijn beschikbaar in drie technologieklasses en alleen beschikbaar als een AHO-toestel.

Alles op een rijtje

Widex

Oplaadbare uitvoering ✔ Batterij uitvoering ✔ Razendsnelle geluidstransfer ✔ Natuurlijke geluidservaring ✔ Meerdere technologieklasses ✔ AHO-uitvoering ✔ IHO-uitvoering ✔ Machine learning ✔

Oticon

Oplaadbare uitvoering ✔ Razendsnelle geluidstransfer ✔ Natuurlijke geluidservaring ✔ Meerdere technologieklasses ✔ AHO-uitvoering

Zoals je kan zien zijn de toestellen nagenoeg identiek. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Klik hier voor een overzicht van de Oticon Moreen klik hier voor een overzicht van de Widex Moment toestellen.

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down