0,00
0

7 fabels over hoortoestellen

Heb jij wel is iets over hoortoestellen gehoord wat uiteindelijk helemaal niet klopt? Lees in deze blog wat nou echt de fabels zijn! Fabels kunnen je keuze voor een hoortoestel veranderen of kunnen ervoor zorgen dat je uiteindelijk geen hoortoestel aanschaft! Maar hoe vervelend is het nou als je met gehoorschade rondloopt? Lees daarom hier onder de fabels over hoortoestellen, zodat je kan precies weet wat niet waar is en kan zoeken naar een perfect hoortoestel!

1. Mijn oren worden lui van hoortoestellen.

Als je een gehoorverlies hebt en je draagt geen hoortoestellen wordt de gehoorzenuw te weinig geprikkeld. Door het dragen van hoortoestellen krijgt de gehoorzenuw genoeg prikkels en zorg je er juist voor dat de oren niet lui worden! Sterker nog, er zijn steeds meer onderzoeken die dementie en cognitieve degeneratie koppelen aan het te lang doorlopen met een gehoorverlies.

2. Hoortoestellen kunnen mijn gehoor herstellen.

Hoortoestellen kunnen je gehoor niet volledig herstellen. Maar de mate waarin hoortoestellen een meerwaarde kunnen zijn voor jouw specifieke situatie, is afhankelijk van de je gehoorverlies, dagelijkse situaties en type hoortoestel.

3. Hoe duurder je hoortoestel, hoe beter je verstaat.

Een duurder hoortoestel zorgt er niet voor dat je meer verstaat maar zorgt wel voor meer rust in het geluid. Dit betekent dat, wanneer je in een lawaaiige of rumoerige omgeving bent, je minder snel overprikkelt en afgeleid raakt door storende omgevingsgeluiden waardoor je de gesprekken beter kan volgen.

4. Ik heb een beginnend gehoorverlies dus heb ik geen duur hoortoestel nodig.

Het is niet zo dat iemand met een zwaar gehoorverlies een geavanceerder hoortoestel nodig heeft. Je moet kijken in welke situaties je gehoorverlies problemen ervaart en ervoor zorgen dat het hoortoestel goed aansluit op dergelijke situaties. Denk hierbij aan situaties zoals verjaardagen, vergaderingen, muziek luisteren, geluid van wind tijdens het fietsen en het slaan van pannen en schotels. Door een goede keuze te maken zorg je dat je geen tot weinig hinder in deze situaties ervaart. De grote van het gehoorverlies is dus veel minder relevant, bepalende factoren zijn de dagelijkse bezigheden

5. De zorgverzekeraar vergoedt alle hoortoestellen.

Veel klanten informeren bij de zorgverzekeraar over de vergoeding van hoortoestellen. Zij krijgen dan vaak te horen dat zorgverzekeraars een vergoeding geven op alle hoortoestellen, helaas is dit niet zo. Zorgverzekeraars geven een vergoeding wanneer je een hoortoestel kiest die binnen de categorieën (1 t/m 5) valt. De nieuwste hoortoestellen vallen hier buiten en daardoor krijg je in de meeste gevallen geen vergoeding. Er zijn enkele zorgverzekeraars die wél een vergoeding geven op een buiten categorie.

6. Een hoortoestel is groot en erg zichtbaar.

Het cosmetisch aspect is voor veel hoortoesteldragers erg belangrijk. Gelukkig worden de hoortoestellen steeds kleiner en zijn er zelfs hoortoestellen die 100% onzichtbaar zijn.

7. Alléén wanneer je oud bent heb je een hoortoestel nodig.

Je leeftijd bepaald niet of je een hoortoestel nodig hebt, je gehoorverlies wel.

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down