A A
Menu
De digitale audicien, met menselijke service.
Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30
Chat elke dag tot 22:00

Audicien

Wat is een audicien?

Een audicien is een hoorspecialist: een professional die jou begeleidt, adviseert en helpt. Dat doet de audicien in eerste instantie door een hoortest uit te voeren om erachter te komen of je überhaupt een hoortoestel nodig hebt. Daarna kan je van een audicien advies verwachten over het juiste hoortoestel voor jouw specifieke gehoorverlies. Dat advies geeft de audicien het liefst nadat hij ook jouw verdere wensen over een hoortoestel heeft vernomen. Om daarachter te komen, stelt een audicien daarom ook vragen over jouw levensstijl. Op basis daarvan kan er een keuze tussen de verschillende soorten hoortoestellen worden gemaakt.

Na het advies stelt de audicien jouw hoortoestel in op jouw gehoorverlies. Na de eerste instelling legt de audicien uit hoe het hoortoestel precies werkt en helpt met het downloaden van de app die bij het hoortoestel hoort. En uiteraard geeft de audicien ook uitleg over hoe je het hoortoestel onderhoudt.

De jaren daarna is de audicien altijd bereikbaar. Audiciens helpen vaak later nog met extra bijstellingen. Alhoewel dat met de hedendaagse techniek nog zelden nodig is. Jouw gehoor kan natuurlijk wel veranderen en in dat geval kan de audicien de instellingen van het hoortoestel aanpassen.