A A
23 Service punten
Menu

Audicien

Wat is een audicien?

Een audicien is een hoorspecialist: een professional die jou begeleidt, adviseert en helpt. Dat doet de audicien in eerste instantie door een hoortest uit te voeren om erachter te komen of je überhaupt een hoortoestel nodig hebt. Daarna kan je van een audicien advies verwachten over het juiste hoortoestel voor jouw specifieke gehoorverlies. Dat advies geeft de audicien het liefst nadat hij ook jouw verdere wensen over een hoortoestel heeft vernomen. Om daarachter te komen, stelt een audicien daarom ook vragen over jouw levensstijl. Op basis daarvan kan er een keuze tussen de verschillende soorten hoortoestellen worden gemaakt.

Na het advies stelt de audicien jouw hoortoestel in op jouw gehoorverlies. Na de eerste instelling legt de audicien uit hoe het hoortoestel precies werkt en helpt met het downloaden van de app die bij het hoortoestel hoort. En uiteraard geeft de audicien ook uitleg over hoe je het hoortoestel onderhoudt.

De jaren daarna is de audicien altijd bereikbaar. Audiciens helpen vaak later nog met extra bijstellingen. Alhoewel dat met de hedendaagse techniek nog zelden nodig is. Jouw gehoor kan natuurlijk wel veranderen en in dat geval kan de audicien de instellingen van het hoortoestel aanpassen. Je kan dus altijd bij je audicien terecht!

Hoe gaan onze online audiciens te werk? 

Een hoortoestel kopen is bij Online Hoortoestel veel makkelijker dan bij de audicien om de hoek. Je kunt langskomen in één van onze winkels, maar dat is absoluut niet nodig. Je maakt eerst een keuze voor een hoortoestel. Als je geen keuze kunt maken, kunnen we je ook middels een (video)afspraak adviseren. Dan stuur je de resultaten van je hoortest gewoon op of je doet een (gratis) gehoortest in één van onze hoorcentra. We kunnen de hoortest met jouw hoortoestellen ook op afstand doen, als je gewoon thuis bent. Onze online audiciens stellen je gehoorapparaat vervolgens gelijk correct voor je in.

Heb je toch problemen met je gehoorapparaat, dan kun je natuurlijk later nogmaals langskomen. Normaliter zit in de prijs van een gehoorapparaat het meermaals afstellen inbegrepen bij de audicien. Aangezien wij het hoortoestel gelijk afstellen, hoef je de prijs voor die overige bezoeken niet te betalen. Voor gemak en een lage prijs kies je dus voor de online audiciens van Online Hoortoestel. Dit scheelt flink in de kosten! Vraag je je af: “Wat kost een hoortoestel?” De hoortoestel prijzen vind je op de productpagina’s van onze hoortoestellen. Daarin zijn wij altijd transparant!

Meer weten over onze online audiciens? Lees dan verder!