ALGEMENE VOORWAARDEN MAKKER ONLINEHOORTOESTEL.NL B.V.

INHOUDSOPGAVE

  1. Bedrijfsinformatie
  2. Toepassingsbereik
  3. Begripsomschrijvingen
  4. Aanbiedingen en producten
  5. Totstandkoming van overeenkomsten
  6. Prijzen en kosten
  7. Annuleringsrecht
  8. Verzending en levering
  9. Voorwaarden tijdens bedenktermijn
  10. Procedure bij annulering
  11. Terugbetalingsbeleid
  12. Uitzonderingen op annuleringsrecht
  13. Garanties en conformiteit
  14. Betalingsvoorwaarden
  15. Abonnementen en duurovereenkomsten
  16. Klachtenafhandeling
  17. Geschillenregeling
  18. Aansprakelijkheid
  19. Wijzigingen in deze voorwaarden

1. BEDRIJFSINFORMATIE

OnlineHoortoestel.nl B.V. Vestigingsadres: Nikkelstraat 43, 1411 AH, Naarden Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur E-mail: online@makker.nl KvK-nummer: 70108765 BTW-identificatienummer: 8581.45.406.B.01

2. TOEPASSINGSBEREIK

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van OnlineHoortoestel.nl B.V. (hierna: "verkoper") en op alle op afstand gesloten overeenkomsten tussen verkoper en consument.

2.2 Voordat een overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal de verkoper aangeven hoe de voorwaarden zijn in te zien, en dat deze op verzoek kosteloos zullen worden toegezonden.

2.3 Indien de overeenkomst elektronisch wordt gesloten, kan de tekst van deze voorwaarden langs elektronische weg ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze eenvoudig kan worden opgeslagen. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal worden aangegeven waar de voorwaarden elektronisch kunnen worden geraadpleegd.

2.4 Als naast deze voorwaarden ook specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, gelden de voor de consument meest gunstige bepalingen bij eventuele tegenstrijdigheden.

3. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

a) Verkoper: OnlineHoortoestel.nl B.V., de aanbieder van producten en/of diensten aan consumenten.

b) Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de verkoper.

c) Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van communicatiemiddelen op afstand (zoals internet) voor de totstandkoming van de overeenkomst.

d) Bedenktermijn: de periode waarbinnen de consument gebruik kan maken van het annuleringsrecht.

e) Annuleringsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktermijn af te zien van de overeenkomst op afstand.

f) Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm worden geproduceerd en geleverd.

g) Duurovereenkomst: een overeenkomst die strekt tot regelmatige levering van producten of diensten gedurende een bepaalde periode.

h) Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of verkoper in staat stelt informatie op te slaan en te raadplegen gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie is bestemd.

4. AANBIEDINGEN EN PRODUCTEN

4.1 Alle aanbiedingen van verkoper zijn vrijblijvend en verkoper behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om prijzen te wijzigen, in het bijzonder wanneer dat op grond van wettelijke voorschriften noodzakelijk is.

4.2 Alle aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt. Verkoper vermeldt duidelijk bij het aanbod of er beperkingen of voorwaarden voor het aanbod gelden.

4.3 De website bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd zodat de consument een goede beoordeling kan maken. Afbeeldingen zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden de verkoper niet.

4.4 Elk aanbod bevat zodanige informatie dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.

5. TOTSTANDKOMING VAN OVEREENKOMSTEN

5.1 De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de consument het aanbod aanvaardt en voldoet aan de gestelde voorwaarden.

5.2 Indien de consument het aanbod elektronisch heeft aanvaard, bevestigt de verkoper onverwijld de ontvangst van deze aanvaarding. Zolang dit niet is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.

5.3 De verkoper neemt passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt voor een veilige webomgeving. Bij elektronische betaling zal de verkoper passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

5.4 De verkoper kan zich binnen wettelijke kaders op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst. Indien de verkoper op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, kan hij gemotiveerd een bestelling weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden verbinden.

5.5 De verkoper zal bij de levering aan de consument de volgende informatie schriftelijk of op een duurzame gegevensdrager meesturen:

  • De contactgegevens van de verkoper waar de consument met klachten terecht kan
  • De voorwaarden en wijze waarop de consument van het annuleringsrecht gebruik kan maken, of een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het annuleringsrecht
  • Informatie over garanties en service
  • De prijs, leveringskosten en betalingswijze
  • De opzeggingsvoorwaarden indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar
  • Het annuleringsformulier, indien van toepassing

6. PRIJZEN EN KOSTEN

6.1 De vermelde prijzen voor de aangeboden producten en diensten zijn in euro's, inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld of schriftelijk overeengekomen.

6.2 Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in BTW-tarieven of andere wettelijke regelingen.

6.3 De verkoper kan producten of diensten aanbieden waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt waarop verkoper geen invloed heeft. In dat geval wordt de gebondenheid aan marktschommelingen en het feit dat eventuele prijzen richtprijzen zijn, bij het aanbod vermeld.

6.4 Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.

6.5 Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien:

  • deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
  • de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.

7. ANNULERINGSRECHT

7.1 Bij aankoop van producten heeft de consument het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te annuleren. De verkoper mag vragen naar de reden van annulering, maar de consument is niet verplicht deze op te geven.

7.2 De in 7.1 genoemde bedenktermijn gaat in op de dag nadat de consument, of een door hem aangewezen derde (niet zijnde de vervoerder), het product heeft ontvangen, of:

  • als de consument meerdere producten in één bestelling heeft besteld: de dag waarop het laatste product is ontvangen
  • als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen: de dag waarop de laatste zending is ontvangen
  • bij regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop het eerste product is ontvangen

7.3 Bij levering van diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager wordt geleverd, heeft de consument het recht om binnen 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te annuleren, tenzij:

  • de consument uitdrukkelijk heeft ingestemd met de start van de dienstverlening binnen de bedenktermijn
  • de consument heeft verklaard afstand te doen van het annuleringsrecht
  • de levering van digitale inhoud via een niet-materiële drager plaatsvindt met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument en waarbij de consument heeft erkend het annuleringsrecht te verliezen

7.4 De in 7.3 genoemde bedenktermijn gaat in op de dag nadat de overeenkomst is gesloten.

7.5 Indien de verkoper de consument de wettelijk verplichte informatie over het annuleringsrecht of het modelformulier voor annulering niet heeft verstrekt, loopt de bedenktermijn af 12 maanden na het einde van de oorspronkelijke bedenktermijn.

7.6 Indien de in 7.5 bedoelde informatie alsnog wordt verstrekt binnen 12 maanden na de ingangsdatum van de oorspronkelijke bedenktermijn, verstrijkt de bedenktermijn 14 dagen na de dag waarop de consument die informatie heeft ontvangen.

8. VERZENDING EN LEVERING

8.1 De verkoper zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en uitvoeren van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.

8.2 Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan de verkoper kenbaar heeft gemaakt.

8.3 Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 is vermeld, zal de verkoper geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij anders overeengekomen. Indien de bezorging is vertraagd, of indien een bestelling niet of slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen na plaatsing van de bestelling bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.

8.4 Na ontbinding conform 8.3 zal de verkoper het reeds betaalde bedrag onverwijld terugbetalen.

8.5 Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de verkoper tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

9. VOORWAARDEN TIJDENS BEDENKTERMIJN

9.1 Tijdens de bedenktermijn dient de consument zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Het product mag slechts worden uitgepakt en gebruikt in de mate die nodig is om de aard, kenmerken en werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals dat in een fysieke winkel zou mogen.

9.2 De consument is aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in artikel 9.1.

9.3 De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de verkoper niet alle wettelijk verplichte informatie over het annuleringsrecht heeft verstrekt.

10. PROCEDURE BIJ ANNULERING

10.1 Om gebruik te maken van het annuleringsrecht dient de consument via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per e-mail of via het modelformulier) de verkoper te informeren over de beslissing de overeenkomst te annuleren.

10.2 De consument dient het product zo snel mogelijk, doch binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in 10.1 bedoelde melding, terug te zenden of te overhandigen aan de verkoper, tenzij de verkoper heeft aangeboden het product zelf af te halen.

10.3 De consument dient het product terug te sturen met alle geleverde toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking, en conform redelijke en duidelijke instructies van de verkoper.

10.4 Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het annuleringsrecht ligt bij de consument.

10.5 De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product, tenzij de verkoper heeft aangegeven deze kosten zelf te dragen.

10.6 Indien de consument gebruik maakt van het annuleringsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

11. TERUGBETALINGSBELEID

11.1 Bij een geldige annulering vergoedt de verkoper alle van de consument ontvangen betalingen, inclusief leveringskosten (met uitzondering van extra kosten die voortvloeien uit de keuze van de consument voor een andere wijze van levering dan de goedkoopste standaardlevering), onverwijld doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de annuleringsmelding.

11.2 De verkoper mag wachten met terugbetaling tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, afhankelijk van wat eerder plaatsvindt.

11.3 De verkoper gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

12. UITZONDERINGEN OP ANNULERINGSRECHT

Het annuleringsrecht is uitgesloten voor de volgende producten en diensten:

a) Producten die volgens specificaties van de consument zijn vervaardigd, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn

b) Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben

c) Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken

d) Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten

e) Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur, waarvan de verzegeling na levering is verbroken

f) Diensten waarvan de uitvoering met instemming van de consument is begonnen vóór afloop van de bedenktermijn

g) Digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd, als de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument en deze heeft verklaard dat hij daarmee zijn annuleringsrecht verliest

h) Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van abonnementen hierop

i) Diensten voor vrijetijdsbesteding met een specifieke datum of periode van uitvoering

j) Accommodaties, goederenvervoer, autoverhuurdiensten of maaltijden voor specifieke data

13. GARANTIES EN CONFORMITEIT

13.1 De verkoper staat ervoor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.

13.2 Een door de verkoper, fabrikant of importeur verstrekte aanvullende garantie beperkt nooit de wettelijke rechten en vorderingen die de consument kan doen gelden op grond van de overeenkomst.

13.3 Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 maanden na levering schriftelijk aan de verkoper te worden gemeld. Terugzending dient te geschieden in de originele verpakking en in nieuwstaat verkerend.

13.4 De garantietermijn van de verkoper komt overeen met de fabrieksgarantietermijn. De verkoper is echter nooit verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.

14. BETALINGSVOORWAARDEN

14.1 Voor zover niet anders bepaald in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn, of bij het ontbreken van een bedenktermijn binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst.

14.2 De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de verkoper te melden.

14.3 In geval van niet-betaling binnen de overeengekomen betalingstermijn is de verkoper gerechtigd wettelijke rente in rekening te brengen vanaf de dag waarop de betaling uiterlijk had moeten plaatsvinden tot aan de dag van de algehele voldoening. Ook is de verkoper gerechtigd de door hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen volgens de wettelijk geldende staffel.

15. ABONNEMENTEN EN DUUROVEREENKOMSTEN

15.1 De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van de overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van maximaal één maand.

15.2 De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van maximaal één maand.

15.3 De consument kan de in de voorgaande leden genoemde overeenkomsten:

  • te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode
  • ten minste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan
  • altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de verkoper voor zichzelf heeft bedongen

15.4 Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur. Bij stilzwijgende voortzetting mag deze alleen voor onbepaalde duur worden verlengd met een opzegtermijn van maximaal één maand.

15.5 Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van producten (proefabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.

15.6 Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste één maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.

16. KLACHTENAFHANDELING

16.1 De verkoper beschikt over een klachtenprocedure en behandelt klachten volgens deze procedure.

16.2 Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk worden ingediend bij de verkoper.

16.3 Bij de verkoper ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de verkoper binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

17. GESCHILLENREGELING

17.1 Op overeenkomsten tussen de verkoper en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

17.2 Geschillen tussen de consument en de verkoper over de totstandkoming of uitvoering van overeenkomsten kunnen zowel door de consument als door de verkoper worden voorgelegd aan de bevoegde rechter.

18. AANSPRAKELIJKHEID

18.1 De verkoper is aansprakelijk voor schade die het gevolg is van een tekortkoming die aan hem kan worden toegerekend.

18.2 De aansprakelijkheid van verkoper is beperkt tot het bedrag van de aankoopprijs van het betreffende product of de dienst.

18.3 Aansprakelijkheid voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie, is uitgesloten.

18.4 De beperkingen van aansprakelijkheid in dit artikel zijn niet van toepassing indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van verkoper.

19. WIJZIGINGEN IN DEZE VOORWAARDEN

19.1 De verkoper behoudt zich het recht voor deze voorwaarden te wijzigen of aan te vullen.

19.2 Wijzigingen zullen schriftelijk of per e-mail aan de consument worden gecommuniceerd en treden in werking 30 dagen na de bekendmaking van de wijziging, tenzij een andere datum wordt vermeld.

19.3 Indien de consument een wijziging niet wenst te accepteren, kan hij de overeenkomst opzeggen tegen de datum waarop de wijziging ingaat, tenzij de verkoper heeft aangegeven dat de oude algemene voorwaarden blijven gelden voor lopende overeenkomsten.


BIJLAGE: ANNULERINGSFORMULIER

(Dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt annuleren)

Aan: OnlineHoortoestel.nl B.V. Nikkelstraat 43 1411 AH Naarden E-mail: online@makker.nl

Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende:

  • de verkoop van het volgende product: [productbeschrijving]
  • de levering van de volgende digitale inhoud: [beschrijving]
  • de verrichting van de volgende dienst: [beschrijving]

hierbij annuleer/annuleren*.

Besteld op*/ontvangen op*: [datum]

Naam/Namen consument(en): Adres consument(en): Handtekening consument(en): (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

Datum:

*Doorhalen wat niet van toepassing is.