hoortoestellen instellen

Hoe kies ik een hoortoestel?

Hoe kies ik een hoortoestel?

De wereld van hoortoestellen kan behoorlijk onoverzichtelijk zijn. Er zijn namelijk meer dan 26 verschillende merken, meerdere types en modellen. Maar hoe weet je nou welk hoortoestel het beste bij jou past? Niets is zo vervelend als je niet de goede keuze maakt en je daardoor niet het uiterste uit jouw gehoorapparaat kan halen. Met deze blog willen wij jou tips & tricks geven zodat je de juiste keuze kan maken en je niet meer wordt belemmert door gehoorverlies!

 

Group 20

Uitgebreide hoortest

Het belangrijkste is dat je een betrouwbare hoortest in bezit hebt, die niet ouder is dan één jaar. Er zijn verschillende soorten modellen: In het oor en achter het oor hoortoestellen. Als je een bestelling doet bij Online Hoortoestel, kijken onze audiciens altijd na of het bestelde product ook echt geschikt is voor jouw gehoorverlies. Want niet elk model hoortoestel is geschikt voor elk type gehoorverlies. De hoortest is ook de basis van de instelling van het gehoorapparaat. Als de hoortest niet volledig is, kan het hoortoestel niet optimaal worden ingesteld. Hierdoor kan het zijn dat de versterking niet goed staat en er niet het maximale spraak verstaan wordt behaalt.

Doe de hoortest

Hoe bepaal je hoe geavanceerd het hoortoestel moet zijn?

Er wordt vaak gedacht dat hoe slechter het gehoorverlies is, hoe geavanceerder het hoorapparaat moet zijn. Dit is echter niet het geval want er moet gekeken worden in welke situaties je moeite hebt met verstaan. Op basis hiervan maak je dan de keuze hoe geavanceerd het hoortoestel moet zijn. Ben je vooral in rustige situaties (1 op 1, vergadering in een klein gezelschap, etc.), dan volstaat een licht geavanceerd gehoorapparaat. Ben je ook in drukkere situaties (restaurants, grote gezelschappen etc.), dan moet een hoortoestel juist geavanceerder zijn. Hoe geavanceerder het hoortoestel is, hoe beter je kan verstaan in de moeilijkere luistersituaties. Je moet voor jezelf gaan kijken in welke situaties je problemen ervaart van je gehoorverlies en daarop een keuze maken hoe geavanceerd het hoortoestel moet zijn.

Widex Tv stream accessory hearing aid

Schermafbeelding

Directe verbinding met de smartphone

Tegenwoordig zijn de nieuwe hoortoestellen geschikt om direct verbinding te maken met de smartphone. Hierdoor kan je direct muziek afspelen of telefoneren via de gehoorapparaten. Ook is er een app beschikbaar waardoor je het geluid kan bijstellen. Niet alle hoortoestellen zijn geschikt voor elke smartphone, kijk dus van te voren of het hoortoestel geschikt is voor jouw smartphone.