beginnende gebruiker

4 signalen dat je een hoortoestel nodig hebt

4 signalen dat je een hoortoestel nodig hebt

Hoortoestel nodig wanneer 1

Signaal #1:

Een klagende omgeving dat je ze niet hoort en/of verstaat. Iedereen herkent deze situatie wel: je roept je partner en deze reageert niet, op de verkeerde manier of zegt waaat? Echt het kantelpunt dat je als slechthorende zou moeten denken: Wil ik het niet horen? Ben ik niet goed gefocust? Of Hoor ik het echt niet? Hiermee komen we gelijk tot de conclusie dat niet alleen de slechthorende, maar zeker ook de omgeving last heeft van een gehoorprobleem. Bij het aanschaffen van een hoortoestel zien we dan ook vaak terug dat bijvoorbeeld de partner en famillie erg dankbaar is dat ook hun leven hierdoor is veranderd.

Hoortoestel nodig wanneer 4 signalen when do you need hearing aid2

Signaal #2

Je kent het wel, je bent net een avondje uit geweest met veel plezier, maar achteraf ook veelste harde muziek. Op dat moment denk je misschien: wat een dof en dicht oor heb ik ineens.. En.. Dat gaat straks toch weer over.. Totdat je je oren teveel aan dit soort ‘feestjes’ blootstelt en dat doffe en afgesloten gevoel niet meer weggaat. Dan is er grote kans dat je een gehoorbeschadiging hebt.. Metingen bij jouw plaatselijke Makker winkel kunnen je een goed beeld geven of dit inderdaad het geval is. Wanneer er sprake is van een gehoorverlies door lawaai, ook bij lawaai veroorzaakt tijdens werk, kan een gehoorapparaat van Onlinehoortoestel.nl de oplossing zijn.

Hoortoestel nodig wanneer 4 signalen when do you need hearing aid3

Signaal #3

Telefoneren, een handig middel om te communiceren, maar tegelijk ook erg onderhevig aan allerlei storingsfactoren. Een haperende verbinding, slecht bereik en sterk afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte telefoon. Maar ook onduidelijk praten, telefoneren in een rumoerige omgeving en gewoonweg niet geconcentreerd luisteren, kunnen het gesprek erg nadelig beïnvloeden. Wanneer alle (omgeving)factoren gunstig zijn en je hebt nog steeds problemen met verstaan, dan is het verstandig om je gehoor eens te laten meten. Het zou immers een teken kunnen zijn dat er een verlies is opgetreden in je gehoor. In dat geval zou een gehoorapparaat uitkomst kunnen bieden. Wist je dat veel hoortoestellen tegenwoordig uitgerust zijn met een bluetooth verbinding? Hiermee kun je handsfree bellen via je hoortoestellen!

Hoortoestel nodig wanneer 4 signalen when do you need hearing aid4

Met als laatste op #4

Gaat de tv elke keer weer wat harder? Klaagt je partner dat het geluid veelte hard staat en denk je zelf van niet? Ook dan is er een kans dat je na het meten bij de audicien tot de conclusie kan komen dat er wel wat mist in het gehoor. De moeilijkste situaties zijn veelal het kijken naar Nederlands gesproken programma’s zoals het nieuws en andere programma’s waar niet ondertiteld wordt door de zender. Wanneer mensen gebruik gaan maken van een hoortoestel gaat dit vaak een stuk beter. Een aanvullende optie bij een gehoorapparaat is een tv connector. Deze kan bij de meeste hoortoestellen gekoppeld worden via bluetooth met de tv, waardoor het tv geluid direct naar de oren wordt gestreamd! Hoe handig is dat?!