hoortoestellen en gehoor

7 fabels over hoortoestellen 2/2

7 fabels over hoortoestellen 2/2

1. Eén hoortoestel helpt net zoveel als twee hoortoestellen
Als u aan beide kanten gehoorverlies heeft,

is één hoortoestel niet voldoende. Met twee hoortoestellen zorg je ervoor dat het gericht horen goed blijft en je maximaal spraakverstaan ​​bereikt in moeilijkere luistersituaties.

OOR AHO

Rayovac 312 46892

2. Achter-het-oor hoortoestellen versterken alleen de geluiden van achteren

Naarmate hoortoestellen steeds geavanceerder worden, versterkt een achter-het-oor-hoortoestel niet alleen de geluiden van achteren. Doordat een achter-het-oor hoortoestel gebruik maakt van meerdere microfoons komen de geluiden van voren beter door dan de geluiden van achteren.

3. Mijn hoortoestel wordt minder naarmate de batterij er langer in zit.

De hoortoestelbatterijen gebruiken een constante stroom, als het hoortoestel een signaal geeft dat de batterij bijna leeg is, is de kans groot dat de versterking afneemt.

Blog 7 vragen Audicien Kop 2

Blog 7 vragen Audicien Kop 2

4. Ik heb alleen problemen in een bedrijf, dus een eenvoudig hoortoestel is voldoende

Groepen vallen onder de lastige luistersituaties, waardoor het belangrijk is om een ​​geavanceerder hoortoestel te hebben. Kies je voor een minder geavanceerd hoortoestel, dan kan het zijn dat je toch moeite hebt met het volgen van gesprekken in groepen.

5. Ik wil geen geavanceerd hoortoestel omdat ik de meeste functies toch niet gebruik.

Geavanceerde hoortoestellen zorgen ervoor dat u zelf geen aanpassingen aan het hoortoestel hoeft te doen. Hoe geavanceerder het hoortoestel, hoe minder u hoeft te regelen.

AHO 1

OOR AHO

6. Ik draag een bril, dus dat is lastig met een gehoorapparaat

Achter het oor hoortoestellen worden steeds kleiner/smaller, dus het is geen probleem als u een bril draagt. De slaap en het hoortoestel kunnen naast elkaar worden gedragen. Een andere optie is een in-ear hoortoestel, zodat er niets achter het oor zit.

Blog 7 must have gadgets 1

7. Ik moet mijn hoortoestel vijf jaar gebruiken

U heeft eens in de vijf jaar recht op vergoeding van de zorgverzekeraar, maar dat betekent niet dat u dat vijf jaar lang hoeft te doen. Fabrikanten komen steeds sneller met verbeterde technieken, waardoor u steeds minder last ervaart van uw gehoorverlies. Het kan dus de moeite waard zijn om uw hoortoestellen eerder te vervangen.