Na het lezen zul je in staat zijn om zorgeloos het juiste hoorapparaat te kiezen waar je jarenlang probleemloos plezier van zult ervaren. Het kan straks alleen nog maar leuk worden omdat je heel goed gaat begrijpen waar je op moet letten. Zodoende kun jij je focussen op wat voor jou belangrijk is wat het hoortoestel voor jou moet kunnen doen. Alleen op die manier kies jij straks het ideale hoorapparaat waarmee je vanallles kunt doen en wat het weer prettig zal maken om rustig achterover te leunen en gezellig met je vrienden kunt meekletsen! Je zult geen grapjes meer missen en je zal veel meer deel uit maken van alles wat er om je heen gebeurt.
Lees snel de top 4 valkuilen van het kopen van een niet hoortoestel! Wij zullen je op punten wijzen waar je never nooit aan zou denken omdat het een hele nieuwe wereld is voor jou!
Gevaar 1 : Je hoort nog slechter!
Ja het kan echt!! Je kan natuurlijk slechter gaan horen. Als je hoortoestel het dan vervolgens niet meer goed doet dan is dat heel vervelend want dan belandt het hoorapparaat in een van je kastjes.
Hieronder leggen we een aantal situaties voor je uit :
1: het hoortoestel kan niet meer goed ingesteld worden
Dit kan zomaar gebeuren wanneer je niet het juiste hoortoestel kiest. Als je gehoor slechter wordt en je hebt een heel eenvoudig hoortoestel dan is het voor de audicien lastig om het geluid voor jou beter te krijgen. Belangrijk is dat het juiste hoorappaat voor jou goed in te stellen is. Net als muziek, je equalizer goed instellen.. je wilt immers dat je de muziek niet te scherp hoort maar met een lekkere bas. Met hoortoestellen is het precies hetzelfde. De betere hoorapparaten hebben veel frequenties om in te stellen en deze zullen veel nauwkeuriger voor jou het geluid mooier of harder maken.
2: Je komt geluid te kort omdat je aan de maximale versterking zit
Je moet er altijd rekening mee houden dat je gehoorapparaat veel versterking kan geven. Stel, je weet dat jouw gehoor de afgelopen jaren elk jaar wat achteruit is gegaan. Dan is het slim om te kijken naar een hoortoestel waar veel power in zit. De audicien kan dan wanneer nodig altijd het volume omhoog brengen zonder dat het hoortoestel het geluid gaat vervormen. Zie het als een soort dakje waartegen de versterking aan kan lopen. Dan wordt het geluid niet mooier en lijkt het een radio die verkeerd afgesteld staat. Hier een linkje naar een van onze power hoortoestellen die flink wat geluid aankan.
3: Je hoortoestel kun je niet zelf bedienen
Als je zelf niets kunt veranderen aan de instelling is dat super onhandig. Wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk wat slechter hoort omdat je een oorontsteking hebt, dan wil je uiteraard zelf wanneer nodig het kunnen bedienen. Tegenwoordig kun je makkelijk een hoortoestel zelf bedienen vanaf je smartphone. Dit toestel hieronder kun je aansluiten via bluetooth op je smartphone. Dan kun je heel makkelijk het volume bijstellen. Of, je maakt je eigen geluidsprogramma en slaat dit op in het app-je waarmee jij zelf je hoortoestel kunt bedienen. Hoor je wat minder, en wil je even wat extra hoge tonen horen omdat je je vriendin niet kunt horen, dan kun je in een handomdraai het geluid kiezen wat je zelf hebt ingesteld in een apart luisterprogramma.
Gevaar 2: Alles in mijn leven is veranderd!
Wie weet verander je van baan, ga je in het buitenland wonen, ga je van een heel rustig bestaan naar een super sociaal leven waarin je veel meer contact hebt met mensen. Dan is dit nogal spannend! Als je dan ook nog eens een probleem gaat krijgen dat jouw hoortoestellen deze veranderingen niet kunnen handelen, dan is dat storend en daar zit je niet op te wachten!
Hieronder leggen we een aantal situaties voor je uit :
1: Een andere baan
Verander je van baan en kom je in een drukke situatie te werken en jouw hoortoestel kan zich niet automatisch aanpassen, dan hoor je teveel bijgeluiden in plaats van de gesprekken die je juist wel wilt horen.Drukke kantoortuin?? Nou, dan wil je echt niet een hoortoestel dragen die alleen maar alles harder voor jou laat klinken. Dan wil je het beste hoortoestel wat heel goed de microfoontjes kan laten richten naar de spreker / collega’s die jij wilt horen, Al dat lawaai eromheen is namelijk minder belangrijk.
Deze hoortoestellen zijn voorbeelden waarbij het hoorapparaat zichzelf aanpast aan de omgeving:
- Phonak-Audeo-m90-r
- Starkey-Evolv-ai-2400-ric-r-oplaadbaar
- Widex-evoke-440-ric-312-direct-streaming-z-oplaadbaar
Ga je bij je nieuwe werkgever veel gebruik maken van je mobiele telefoon? Een toestel zonder bluetooth mogelijkheden kun je niet koppelen aan je mobiel. Dan is handsfree bellen niet mogelijk. Met een mooi hoortoestel waarmee je dat wel kan, heb je je handen vrij om door te gaan met je werk en score je meteen punten bij je nieuwe werkgeven!De 3 linkjes die hierboven staan vermeld zijn tevens de beste hoortoestellen die via bluetooth contact maken met jouw telefoon !!
2: Verhuizen naar het buitenland
Als je in het buitenland gaat wonen en je hoortoestellen moeten aangepast worden dan is dat natuurlijk best wel onhandig. Gelukkig zijn er hoortoestellen die op afstand in te stellen zijn. Jouw eigen vertrouwde audicien in nederland kan dan inloggen achter zijn pc, en met een simpele handeling kunnen we op deze manier contact maken met jouw hoorapparaten. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en werk omdat je anders zelf op pad moet en een audicien zien te vinden die jouw toestellen kan bijstellen. Hieronder een verwijzing naar “op afstand in te stellen hoortoestellen”
3: Het moet persee onzichtbaar zijn
Wanneer je echt in de situatie bent dat het om welke reden dan ook van groot belang is dat niemand kan zien dat je een hoorapparaat draagt, dan is de allerbeste oplossing de Lyric. Deze zit namelijk helemaal diep in je oor niemand die het zal zien. Zie hieronder de link met alle informatie over dit top toestel!
Gevaar 3: je hebt snel last van oorontstekingen en / of je bent gevoelig voor bepaalde materialen
Hieronder leggen we een aantal situaties voor je uit:
1: Gevoelig voor oorontstekingen ?
Als je snel last hebt van oorontstekingen dan is het belangrijk dat je in je gehoorgang wat ruimte houdt voor voldoende ontluchting. Als je het helemaal gaat afsluiten dan kan er sneller een ontstekingsreactie komen. Let dus goed op dat jouw hoortoestel in het oor voldoende kan ademen en niet helemaal dicht zit. De juiste ontluchting is belangrijk. Het mag ook niet te open zijn in jouw oren want dan verlies je geluid en gaat het hoortoestel piepen, dat wil je niet!
2: Krijg je snel irritaties achter je oor?
Stel je draagt een bril en je krijgt soms wat jeuk door de brilpoot achter je oor, dan is het natuurlijk slim om te zoeken naar het kleinste hoortoestel achter je oor. Hierdoor maak je de kans klein dat je bijvoorbeeld irritatie achter je oor krijgt. Of, je kiest voor een klein hoortoestel wat in je gehoorgang verdwijnt. Hierdoor vermijd je elke contact met de huid buiten je oor! Zie hier een klein in het oor hoortoestel.
3: Materiaal allergie
Elk hoortoestel wat je achter je oren draagt heeft een verbinding naar je gehoorgang. In je gehoorgang zit dan een op maat gemaakt oorstukje, of een open dopje. Dat laatste is natuurlijk het verstandigst om te dragen. Daarmee houd je de gehoorgang heel open. Als je het helemaal afsluit in je oor dan klinkt alles weer snel te dof. Veel mensen klagen dan over hun eigen stem. Die klinkt dan alsof je in een holle ruimte zit.
1: Wanneer je veel moet vergaderen
Dan is het fijn om een klein microfoontje te hebben die je op tafel kunt leggen en zelf kunt bepalen welke richting jij in jouw hoortoestellen versterkt wilt binnen krijgen. Jouw hoortoestel moet compatibel zijn met zo’n apparaatje.
2: Jouw hobby is netflixen en muziek luisteren!
Zorg ervoor dat je naast je hoortoestellen een apparaatje kunt kopen welke je kan aanlsuiten aan de televisie. Zodoende krijg je het geluid van jouw favoriete serie rechtstreeks in je hoortoestellen. Het zou zonde zijn als de hoortoestellen dit niet kunnen doen. Je kan ze ook aansluiten aan je Ipad zodat je spotify kunt afspelen in je hoortoestellen.
3: Telkens weer die batterijen vervangen.
Hoortoestellen werken op hele kleine batterijtjes. Deze batterijen zijn binnen een week leeg. Als je dan ergens bent en je moet ineens je batterij vervangen is dat natuurlijk heel vervelend. Daarom zijn er tegenwoordig oplaadbare hoortoestellen. Deze zet je ’s avonds in een oplader, en hup, in de ochtend klaar om in te doen! Je kan er dan weer een volle dag mee uit de voeten. Hier zie je een voorbeeld van een hoortoestel oplader.
Weg met al die gevaren!!
Zorg dus bij het uitkiezen van een hoortoestel dat je goed geinformeerd bent en let op de volgende zaken:
- Is er genoeg ruimte in het hoortoestel voor achteruitgang
- Kan er veel versterking in
- Zitten er bluetooth mogelijkheden op mijn hoortoestel
- Past het hoortoestel zich goed aan aan de omgeving waarin ik mij verkeer
- Is het hoorappaat niet te groot / of te klein achter mijn oor
- Kan er een app op mijn smartphone voor de bediening van mijn hoortoestellen
- Is onzichtbaarheid voor mij belangrijk
- Verkeer ik in veel drukke situaties waar ik zoveel mogelijk moet kunnen horen
- Kan mijn hoortoestel op afstand afgesteld worden
- Heeft het hoortoestel een mooie klank zodat muziek prettig klinkt
- Heb ik geen last van mijn eigen stem door teveel aflsuiting
- Gaat het hoortoestel niet te snel piepen omdat het te los / open in mijn oor zit
- Kan ik het hoortoestel opladen in plaats van losse batterijtjes
- Is mijn aan te sluiten op mijn telefoon / tv zodat ik muziek kan streamen
Met alle bovenstaande informatie kun jij nu met een gerust gevoel het beste hoortoestel zoeken wat het meeste bij jou past. Zo voorkom je straks dat je met een piepend toestel rondloopt. Of, je wilt lekker muziek streamen in je hoortoestellen maar jouw apparaatjes hebben geen bluetooth functies. Dat zou zonde zijn!
In de zoektocht die straks voor jou volgt, kom je allerlei verschillende hoortoestellen tegen. Om je op weg te helpen geven wij jouw hier ons advies op maat!
Zodoende loop jij geen gevaar het verkeerde hoortoestel te kopen waar je later spijt van krijgt.
Hoortoestel kopen?
Je kunt ook hoortoestellen vergelijken met elkaar via deze link. Je kunt zelf aangeven welke functies voor jou belangrijk zijn en uitkomen bij het beste hoortoestel!Nu heb je veel kennis in huis en ben je uitstekend op de hoogte op welke manier jij het beste toestel koopt wat het meest bij jou past!
Veel luisterplezier voor straks en geniet van jouw fijne nieuwe hoortoestellen.