innovaties

sociale levensstijl

De nieuwe generatie hoortoestellen?

De nieuwe generatie hoortoestellen?

Tegenwoordig zie je veel jonge mensen met draadloze koptelefoons. Dat is de producenten van hoortoestellen niet ontgaan, want er zijn veel hoortoestellen verschenen die er niet uitzien als hoortoestellen maar als koptelefoons. In deze blog stellen we er een aantal voor en laten we de voor- en nadelen zien.

Laten we beginnen met de Signia Active Pro

Als je hem voor het eerst ziet, zou je kunnen denken dat hij rechtstreeks uit een Samsung-fabriek komt. Van de oplaadlade tot het hoortoestel zelf, ze lijken bijna precies op de hoofdtelefoons die we overal zien. Maar niets is minder waar. Het is een volledig goedgekeurd hoortoestel, dat zich kan meten met de beste hoortoestellen op de markt. De hele technologie, die in hoortoestellen zit, wordt ook gebruikt in de Signia Active Pro. Met rubberen hoesjes in verschillende maten past dit hoortoestel in bijna elk oor. De toestellen kunnen via Bluetooth verbonden worden met uw telefoon. Dat betekent, dat u ook muziek en andere audiosignalen kunt horen, zoals bij elke draadloze hoofdtelefoon.

Signia active pro snow white

starkey evolv ITC R

Starkey Evolv ITC

De bekende aanbieder van hoortoestellen Starkey heeft zich laten beïnvloeden door draadloze hoofdtelefoons. De ITC-variant van de Evolv-line is een oplaadbaar In-Het-Oor hoortoestel, dat zich kan meten met andere hoogwaardige hoortoestellen. Deze variant wordt geleverd met een praktisch oplaadzakje, dat iets groter is. Een ander verschil is, dat de Evolv ITC volledig op maat wordt gemaakt. Zo wordt een gecontroleerde afsluiting van de gehoorgang gegarandeerd, zodat u precies de versterking krijgt die u nodig heeft. Deze hoortoestellen hebben een Bluetooth-aansluiting voor het streamen van bijvoorbeeld muziek en andere audiosignalen.

Custom Made ReSound

De Resound Custom Made is dus, zoals de naam al doet vermoeden, een volledig op maat gemaakt hoortoestel. Afgezien van de rechargeability en de Bluetooth-verbinding heeft dit toestel dezelfde technologieën als de Resound One. Op dit toestel zit een grote knop, die heel gemakkelijk te vinden is, die aan verschillende functies kan worden toegewezen. Helaas heeft de Resound Custom Made geen oplaadzakje, om mee te nemen, maar de toestellen hebben een batterijduur van meer dan 24 uur. Als het hoortoestel elke nacht wordt opgeladen, zouden er geen problemen moeten zijn.

Resound Custom Made In Ear ITC Rechargeable handsfree Black

Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Naast hun trendy uiterlijk is dit type hoortoestellen zeer eenvoudig in gebruik. U hoeft zich niet te bekommeren om brilpootjes en moedervlekken, die in de weg kunnen zitten, en het inzetten gaat vaak gemakkelijker dan bij andere hoortoestellen. Veel mensen zijn gewend om de hele dag iets in hun oor te hebben. Bovendien beseffen anderen niet dat ze een hoortoestel dragen, omdat ze er net zo uitzien als een draadloze hoofdtelefoon. U kunt genieten van alle voordelen van een draadloze hoofdtelefoon, zoals telefoneren uit de vrije hand en het streamen van muziek. U krijgt waarschijnlijk wel wat vragen of opmerkingen, als u de toestellen aanhoudt tijdens gesprekken. Het kan een beetje asociaal overkomen. Als iemand ernaar vraagt, kun je natuurlijk altijd zeggen dat je slechthorend bent.

Alle in-het-oor hoortoestellen

Ontwikkelingen in de hoortoestellenindustrie

Hoortoestellen zijn tegenwoordig beter verkrijgbaar en met de recente ontwikkelingen zetten we een grote stap in de goede richting om de toegankelijkheid en betaalbaarheid te verbeteren. Samen met de mogelijkheid om hoortoestellen op afstand aan te passen, betekent dit dat mensen meer keuze hebben welk hoortoestel ze voor hun hoorsituatie kunnen gebruiken. Er komen steeds meer hoortoestellen "zonder voorschrift" op de markt. Dit zijn hoortoestellen die via een app worden aangepast en waarvoor geen bezoek aan een lokale audioloog nodig is. Aangezien deze toestellen pas recent op de markt zijn gebracht, is het moeilijk te zeggen of de technologie ver genoeg gevorderd is. Maar wij denken, dat dit weer een grote stap in de goede richting is om een goed gehoor voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken!

Maak een gratis afspraak voor een oorafdruk