hoortoestellen en gehoor

Hoe lang gaat een oplaadbaar hoortoestel mee (en de accu?)

Hoe lang gaat een oplaadbaar hoortoestel mee (en de accu?)

Hoe lang gaat de batterij mee?

Hoe lang gaat de batterij mee?


De batterij gaat na één oplaadsessie 24 uur mee, tenzij je gebruik maakt van streaming (bluetooth). Als je gebruik maakt van streaming, gaat de batterij ongeveer 15 uur mee. In ieder geval een hele dag. Als je het hoortoestel niet gebruikt, raden wij je aan om het in de oplader te plaatsen, zodat je er zeker van bent dat je de volgende dag volop kunt genieten van alle functies die in het hoortoestel zitten.

Let op: de huidige opladers van 2019 zijn slimme opladers. Dit betekent dat een oplader stopt met opladen wanneer het hoortoestel volledig is opgeladen. Hierdoor kan er geen schade aan de accu ontstaan.

Garantie op de accu

Doordat een oplaadbaar hoortoestel een vrijwel volledig gesloten behuizing heeft, is deze minder gevoelig voor reparatie. De meeste hoortoestellen die ter reparatie worden aangeboden, zijn kapot gegaan door vocht en vuil dat in de technologie is blijven zitten. De hoortoestellen gaan tussen de 3 en 5 jaar mee, afhankelijk van de omstandigheden waarin het hoortoestel wordt gebruikt. Hoe meer het hoortoestel wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld stof, transpiratie en vocht, hoe groter de kans dat het hoortoestel eerder vervangen moet worden. Het is daarom van groot belang dat je de juiste producten gebruikt om het hoortoestel schoon te maken en dat je een oplader gebruikt die over een droogfunctie beschikt. En uiteraard raden wij je aan om ervoor te zorgen dat je 5 jaar garantie hebt op de hoortoestellen. Bij ons kost de extra garantie 99 euro per hoortoestel.

Problemen met Oudere Oplaadbare Hoortoestellen

De eerste oplaadbare hoortoestellen die jaren geleden op de markt kwamen, bevatten een batterij die je zelf kon vervangen. Er waren veel problemen met dit laadsysteem omdat de accu niet goed beschermd was tegen vocht en vuil. Hierdoor ging de accu voortijdig kapot en moest je vaak binnen een half jaar de accu vervangen.

Verbeterde Betrouwbaarheid

Bij de hedendaagse oplaadbare hoortoestellen is de batterij ingebouwd in een gesloten behuizing. Deze verbetering maakt de accu veel minder gevoelig voor vocht en vuil. Vroegtijdige vervanging van een batterij is zelden nodig en valt onder de garantie.

Top 4 oplaadbare hoortoestellen

Onze audiciens hebben 3 oplaadbare hoortoestellen geselecteerd die de moeite waard zijn om te bekijken:

  1. Widex Moment 440 Mric Rn
  2. Phonak Audu00e9o P90-Rn
  3. Resound ONE M&RIE 961n

Waarom worden deze 3 het beste beoordeeld? Dit komt doordat deze hoortoestellen zowel oplaadbaar zijn als de nieuwste software combineren. Wil je deze kopen? Klik dan hieronder op jouw favoriete oplaadbare hoortoestel.

  • Wat zijn de beste oplaadbare hoortoestellen 2021 top 4 beste hoortoestellen volgens audicien blog review recensie