innovaties

Hoortoestel? De 7 must have accessoires en gadgets!

Hoortoestel? De 7 must have accessoires en gadgets!

Vind jij het ook altijd zo vervelend dat je te laat komt bij een afspraak omdat je de wekker niet hoort? Of dat je de pakketbezorger niet hebt horen aanbellen? Dit kan frustrerend zijn.

Gelukkig biedt deze blog de oplossing! Als je een hoortoestel hebt, maar je niet weet wat de 7 must have accessoires en gadgets zijn, kan het dat je jouw hoortoestel niet optimaal gebruikt.

Ontdek daarom in deze blog de 7 must have gadgets die jouw leven veel makkelijker gaan maken. Laat je verrassen door de beste en handigste accessoires en gadgets zodat je je hoortoestel optimaal gebruikt en nooit meer de wekker of de deurbel hoeft te missen!

Er zijn verschillende dingen die je kan gebruiken als je een hoortoestel hebt:

Gadget #1: Hoor wie aanbelt

Er is ook een handige deurbel voor slechthorende zodat je nooit meer iemand mist die voor de deur staat. Het kan erg vervelend zijn als je de deurbel niet hoort en bijvoorbeeld de pakketbezorger mist. Daarom verkopen wij een deurbel waardoor dat niet meer hoeft te gebeuren. Een deurbel met meer geluid maar ook eventueel met lichtflitsen of trilfunctie. De lichtflitsen kan je plaatsen ergens in het huis waardoor je de flitsen goed kan zien. Zo hoef je nooit meer een pakketje te missen! Wil je nog iets leuks weten? Deze signalering kan ook gekoppeld worden aan je brandalarm of zelfs de babyfoon.

Als je liever wordt gewaarschuwd door een tril signaal kan je ook kiezen voor een klein kastje. Dit kastje kan je vast klippen aan je riem zodat je overal in huis wordt gewaarschuwd als de deurbel gaat.

Gadget #2: Wakker van de wekker!

Wekkers moeten ook zeker op de must have lijst! Als je slechthorend bent kan het zijn dat je niet wakker wordt van je wekker. Wij hebben daar een oplossing voor. Wij hebben namelijk wekkers voor slechthorende (of gewoon diepe slapers). Wanneer je namelijk ’s avonds voor het slapen je gehoorapparaat uit doet, is het lastig om in de ochtend je wekker goed te horen. Laat je verrassen door deze speciale wekkers. Zo word je wakker zonder geluid, maar met een trilfunctie of met lichtsignalen. Ook zijn er verschillende wekkers die je gemakkelijk mee kan nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat: reiswekkers. Deze reiswekkers hebben batterijen in zich en kunnen dus onder je kussen geklipt worden. Deze wekkers zorgen ervoor dat je met een fijn gevoel kan gaan slapen en dat je ook op tijd weer wordt gewekt.

Gadget #3: Volg elk gesprek

Wat ook op het lijstje hoort zijn de gehoorversterkers! Dit apparaat kan je koppelen met je toestel zodat je gerichter kan horen. Men noemt dit solo apparatuur en kan eruit zien als een pen of microfoon. Deze externe microfoon heeft een directe audio input. Dit betekend dat je de audio input ook kan aansluiten op je computer, beamer, tv en uiteraard dus ook je toestel: alles wat dus een audio output heeft kan dus gekoppeld worden. Dus als je gerichter wil horen tijdens meetings door een vergader microfoon, thuis of tijdens een potje bridgen is deze gadget ideaal!

Gadget #4: Slapen zonder piep

Als je last hebt van tinnitus (oorsuizen of fantoomgeluid), is er ook iets waardoor je beter en fijner kan gaan slapen, want inslapen is niet makkelijk met een piep in je oor. De tinnitus kussens zorgen ervoor dat het inslapen makkelijker wordt en je een betere nachtrust hebt. In dit hoofdkussen zijn kleine speakers verwerkt die je kan aansluiten op een MP3-speler of eigen mobiele telefoon. Hiermee kan je luisteren naar gepatenteerde muziek en geluidsopnames, die speciaal zijn ontwikkeld voor tinnitus-patiënten. Je kan luisteren naar natuurgeluiden, stereo relax muziek en naar witte, roze en blauwe ruizen. Doormiddel van deze geluiden maskeert de tinnitus en krijgen de hersenen rust. Je kan nu uitgerust wakker worden, hierdoor kan je overdag ook beter omgaan met tinnitus.

Gadget #5: Versta eenvoudig de tv

De draadloze koptelefoon voor de tv is ook erg handig. Als je een slecht gehoor hebt is het verstaan van de televisie vaak een probleem. Ook als je in gezelschap bent van andere mensen wil je niet steeds de televisie harder zetten. Maar daar hebben wij een oplossing voor. Een draadloze koptelefoon. Echter, bestaan er uiteraard ook hoortoestellen die doormiddel van bluetooth of FM gekoppeld kunnen worden met de tv. Maar, heb je al een hoortoestel die helaas niet beschikt over deze functie, geen probleem want met de draadloze koptelefoon hoef je mensen om je heen niet te storen, je kan de tv zo hard of zacht zetten als jij wilt! Je hebt er niet veel voor nodig, alleen een audio uitgang bij de televisie. De koptelefoon maakt dan verbinding met het aangesloten zendstation. Ook kan je met het zendstation de koptelefoon opladen. Er zijn verschillende koptelefoons zo kan je precies kiezen wat jij fijn vindt! Er zijn in-ear koptelefoons, over-ear koptelefoons, on-ear koptelefoons en beengeleiding koptelefoons. Dus koop een koptelefoon naar jouw keus en zorg dat je weer zonder problemen naar je favoriete tv-programma’s kan kijken!

Gadget #6: Afstandsbediening om bij te stellen

Als eerste is er een gehoorapparaat afstandsbediening, dit is een apparaatje/kastje dat bij je toestel kan worden aangeschaft. Er zijn tegenwoordig steeds meer hoortoestellen waarbij deze gadget werkt: ideaal! Hierdoor kun je jouw gehoorapparaat bijstellen zonder op de kleine knopjes van het hoortoestel zelf te drukken. Dit maakt het meer visueel en makkelijker, want soms zijn de knopjes zo klein dat je het toestel bijna af moet doen om bij te stellen. Zo kun je met de afstandsbediening je omgevingsgeluiden beter onderdrukken of bijvoorbeeld gesprekken beter verstaan. Door deze afstandsbediening kan je dus makkelijk je hoortoestel bedienen, zonder dat je naar de audicien in de winkel moet. Pas in elke situatie je hoortoestel aan hoe jij dat fijn vindt! Zo kan je weer genieten van alle geluiden om je heen.

Gadget #7: De Telefoon die u altijd hoort

Er zijn ook telefoons voor slechthorende. Dit kan een vaste telefoon zijn, een DECT telefoon zijn (draadloze telefoon) of zelfs een speciale mobiele telefoon. De telefoongesprekken die je voert kunnen lastiger gaan als je minder hoort. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je degene met wie je belt slecht hoort waardoor je de hele tijd moet vragen of diegene het kan herhalen. Als je weer fijn wilt horen kan je kijken naar een gehoorapparaat met bluetooth. Dit soort gehoorapparaten hebben een afstandsbediening waardoor je gehoorapparaat draadloos via bluetooth met je telefoon in contact staat. Je telefoon heeft wel bluetooth nodig.

Bestel nu je favo accessoire/gadget!

Dus wil jij ook weer zonder problemen favoriete serie op tv kijken? De deurbel horen wanneer PostNL voor je deur staat? Of, weer fijn in slaap vallen zonder last te hebben van tinnitus en dan ook nog is op tijd wakker worden door jouw super handige nieuwe wekker? Koop dan nu eenvoudig online je favoriete gadgets en accessoires zodat je jouw hoortoestel optimaal gebruikt en weer volop kan genieten van je omgeving! Ontdek alle accessoires hier.