innovaties

Hoortoestel Livio in Dokters van Morgen

Hoortoestel Livio in Dokters van Morgen

Belangstelling voor het eerste interactieve hoortoestel neemt vlucht tot ongekende hoogte.

Kan KIND HOREN, de distributeur in Apeldoorn die de fabrikant van dit type gehoortoestel voor Nederland en België vertegenwoordigt nu ook al de toekomst voorspellen? Nee, zo futuristisch zijn ze nog niet, maar ze hebben wel het vermoeden dat de belangstelling voor de interactieve hoortoestellen die gebruik maken van Artificial Intelligence vanaf midden volgende week aanzienlijk zal gaan toenemen.

Wat is het geval? Op dinsdag 29 oktober besteedt het AVROTROS programma ‘Dokters van Morgen’ uitgebreid aandacht aan het eerste type gehoortoestel van deze nieuwe generatie. En het is ook voor het eerst dat een dergelijk innovatief product op de landelijke televisie komt.

Dokters van Morgen

Dokters van Morgen is het zorgprogramma van AVROTROS over medische innovaties en ontwikkelingen. In dit seizoen bespreekt Antoinette Hertsenberg op 6 dinsdagen rond de klok van 21:25 tal van spraakmakende innovaties in de zorg. Elke uitzending van Dokters van Morgen kent een ander thema. In de uitzending van 29 oktober 2019 speelt het interactieve hoortoestel een belangrijke rol. Het feit dat dit product ook als stappenteller of als vertaler kan worden ingezet, wordt door de redactie als dermate innovatief beschouwd, dat het een felbegeerde plek krijgt in het goed bekeken programma. Sterker nog: dit is de allereerste keer dat een hoortoestel zo prominent op nationale televisie wordt besproken.

Ervaringen en Bevindingen

Natuurlijk zal het hoortoestel kort worden geïntroduceerd en qua functionaliteit worden besproken. De kijker moet namelijk wel begrijpen wat het slimme apparaat allemaal in huis heeft. Maar laten we wel wezen: die informatie kunt u ook overbrengen. Wat is er dan zo bijzonder aan deze uitzending? Dat ligt ‘m in het feit dat twee ‘bekende Nederlanders’ hun ervaringen met dit type hoortoestel gaan bespreken. Antoinette Hertsenberg praat in de uitzending onder andere met Kim Feenstra en Michael Graste.

Kim Feenstra

De 34-jarige slechthorende Nederlandse actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra kampt al bijna haar hele leven met een gehoorbeperking. In haar vroege jeugd was Kim betrokken bij een zwaar auto ongeluk waar zij gehoorschade aan heeft overgehouden. Kim Feenstra draagt dus al vanaf die tijd hoortoestellen en weet als geen ander aan welke eisen een modern apparaat moet voldoen om er een drukke lifestyle op na te kunnen houden. Hertsenberg vraagt voor het programma integer maar indringend naar de ervaringen van Kim met een interactieve variant

Michael Graste

De Amsterdamse fashion fotograaf Michael Graste beschouwt fotografie als kunstvorm die verder gaat dan alleen die momentopname. Voor zijn kunst maakt hij daarom gebruik van al zijn zintuigen. Dus ook zijn gehoor. Alleen, Michael is al vanaf zijn jeugd slechthorend. Best lastig dus als je voor reportages gebruik moet maken van beeld en geluid. In de uitzending van dinsdag aanstaande vertelt hij openhartig over zijn bevindingen.

Kijk je ook mee?

De uitzending van Dokters van Morgen is op dinsdag 29 oktober om 21:25 bij AVROTROS. Voor hen die dat onverhoopt niet gaan halen, is er goed nieuws. Het programma is na uitzending digitaal terug te zien via diverse online kanalen zoals die van TVBlik en Uitzending Gemist.