hoortoestellen en gehoor

Ik heb een gehoorverlies wat nu?

Ik heb een gehoorverlies wat nu?

Je omgeving klaagt al maanden, misschien al jaren dat jij je oren eens moet laten testen.. herkenbaar? Je bent niet de enige. Volgens de psychologie van de slechthorenden duurt het gemiddeld 7 jaar voordat iemand met een gehoorverlies dit erkent en een hoortest laat doen. De audicien zal beginnen met een uitgebreide hoortest en zal jouw gehoorverlies in kaart brengen. Maar wat als je daadwerkelijk een gehoorverlies hebt?

choosing hearing aid Help 1

  

De audicien in kwestie gaat eerst bepalen wat voor gehoorverlies je hebt. Zo zijn er bepaalde gehoorverliezen waarvan de audicien genoodzaakt is om je door te verwijzen naar een specialist, maar ook in veel gevallen kan de audicien jou gelijk helpen zonder dat je door een specialist gezien hoeft te worden. Hij/zij zal jou uitleg geven over je gehoorverlies en dan begint de audicien over hoortoestellen.

Doe onze online hoortest

Welk hoortoestel past bij mij?

Er zijn verschillende hoortoestellen. De audicien zal eerst in kaart gaan brengen hoe jouw leven er uit ziet en waar je vaak tegen aanloopt, de audicien zal verschillende modellen van hoortoestellen met jou bespreken. Zo zijn er veel verschillende merken hoortoestellen met elk hun eigen visie. Na aanleiding van jullie gesprek zal de audicien jou een passend advies geven welk hoortoestel hij/zij verwacht dat het beste bij jou past. Maar ook luisteren naar jouw wensen, vind je het belangrijk dat het hoortoestel ook gelijk te verbinden is met je telefoon, zodat je ermee kan streamen en bellen of hoeft dat van jou niet perse? Je kan er voor kiezen om een hoortoestel te nemen waarvan je zelf de batterij dient te vervangen of je kiest voor een hoortoestel die oplaadbaar is zodat je nooit meer zonder batterij zit. Wil je het liefst zo klein mogelijk? Of maakt het jou niet uit dat mensen zien dat je een hoortoestel draagt?

Ontdek onze gehoorapperaten
hearing aids mold
Header connectivity hearing aid 1

Je hebt hele basic hoortoestellen qua techniek en hele geavanceerde hoortoestellen qua techniek, hiermee bedoelen we niet dat hoe geavanceerder het hoortoestel is, hoe moeilijker te bedienen, maar eigenlijk juist makkelijker. De meest geavanceerde hoortoestellen passen zich vrijwel in alle moeilijke luister situatie probleemloos aan. Je bent bijvoorbeeld in een restaurant met een enorm slechte akoestiek en met veel rumoer van andere mensen, waardoor je degene met wie je bent eigenlijk niet kan verstaan. Het hoortoestel zorgt ervoor dat de rumoer wordt onderdrukt en zich meer richt op degene die jij wilt verstaan zodat je weer meedoet, in wat voor situatie dan ook.

Ook de kleur van het hoortoestel bepalen we tijdens zo’n afspraak. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een hoortoestel in de kleur van je haar te bestellen zodat het hoortoestel niet zal opvallen, maar je kan ook voor een knalkleur gaan zodat mensen juist zien dat je een hoortoestel draagt. Bij de meeste audiciens mag je een hoortoestel een aantal weken op proef hebben. Dat houd in dat je het hoortoestel kosteloos mag uittesten, dus wat houd jou nog tegen om weer beter te gaan horen?

Ontdek proefhoren