hoortoestellen en gehoor

Natuurlijk en onnatuurlijk: hoor zelf het verschil

Natuurlijk en onnatuurlijk: hoor zelf het verschil

Als er geluid via de microfoontjes het hoortoestel binnen komt, dan wordt het door de microcomputer voor jou precies op maat versterkt. En vervolgens het oor ingestuurd. Deze bewerking in het gehoorapparaat kost enkele milliseconden. Je kunt je voorstellen dat het geluid wat langs de luidspreker rechtstreeks in het oor komt, eerder bij het trommelvlies is dan het hoorapparaat geluid. Er is dus een verschil tussen het geluid wat via het hoorapparaat komt en wat er rechtstreeks in het oor komt. Hierdoor ontstaat er een soort vertraging ofwel “faseverschil”. Dit verschijnsel maakt nou net dat het geluid onnatuurlijk klinkt.

Hoor hier het verschil

Gelukkig hebben de ontwikkelaars van de diverse fabrikanten zich over dit probleem gebogen.

Inmiddels is er een hoortoestel, de MOMENT van Widex, die een nieuwe chip heeft die zo ontzettend snel is dat er nauwelijks meer een vertraging is tussen het hoortoestelgeluid en het rechtstreekse geluid. Hierdoor is men nu in staat om het nu echt natuurlijk te laten klinken. De ervaring is echt ongelofelijk.

Hier kan je het verschil horen tussen een normaal hoortoestel en het enige hoortoestel dat écht natuurlijk klinkt. Ontdek zelf het verschil!

Widex Moment bad and good sound Hoe klinkt een hoortoestel whatdoyouhear withhearingaid