vergelijkingen

Onmogelijke keuze? Phonak Marvel vs. Phonak Paradise: de 10 mooiste verschillen!

Onmogelijke keuze? Phonak Marvel vs. Phonak Paradise: de 10 mooiste verschillen!

Het Zwitserse Phonak is een van de toonaangevende hoortoestelfabrikanten ter wereld. Ze zijn voortdurend bezig met het verbeteren en aanpassen van de technieken in hun hoortoestellen. Zo introduceerden ze in november 2018 de Marvel. Het toestel met de nieuwste technologieën en de mogelijkheid om direct te koppelen met smartphone, tablet, TV. Dit alles is te bedienen met een app waarin je ook je eigen voorkeuren en programma’s kunt maken. Hierdoor wordt telefoneren, muziek luisteren en een film kijken een totaal nieuwe ervaring en heb je veel meer controle over wat je wilt dat je hoortoestel doet. En als klap op de vuurpijl zijn sommige modellen ook verkrijgbaar in een oplaadbare versie, waardoor je geen gedoe meer hebt met batterijen.

In augustus 2020 werd een opvolger gelanceerd, de Phonak Paradise. Naast alle functionaliteiten die de Marvel al heeft, komt hij met nog meer opties en verbeteringen. De Phonak Marvel blijft zeker verkrijgbaar en zal een andere prijs hebben. Maar de Paradise is een waardige opvolger.

Maar hoe bepaal je welke het beste bij je past?

Laat de volgende 7 fijne verschillen jouw wensen en keuze beïnvloeden.

1. De methode van geluidsverwerking

Phonak heeft veel slimme mensen die een rekenformule (algoritme) hebben ontwikkeld en hebben berekend hoe de computer in het hoortoestel met jouw gehoorverlies moet omgaan. Deze rekenformule in het Marvel is anders dan in het Paradijs.

De Paradise reageert sneller op de variatie in luidheid van geluiden dan de Marvel en zorgt voor meer comfort bij lawaai en harde geluiden. Ook nagalm wordt in grotere mate geëlimineerd. De Marvel zorgt voor iets meer versterking bij lichte en middelmatige gehoorverliezen.luidheden 1

wandelen 1

2. Automatische bediening

De automatische werking in de Paradise is verbeterd. De belangrijkste verschillen zijn: De ruisonderdrukking bij de Paradise is verbeterd ten opzichte van de Marvel, wat resulteert in een nog beter spraakverstaan ​​via het hoortoestel. De toespraak wordt nog meer op de voorgrond gebracht. Een bewegingssensor in de Paradise zorgt ervoor dat het hoortoestel herkent wanneer je bijvoorbeeld loopt en zo de spraak van een medewandelaar van links oppikt.

3. De behuizing

Op het eerste gezicht zijn er weinig verschillen tussen de Marvel en de Paradise, maar als je beter kijkt, zie je verschillen: de knoppen aan de achterkant van de hoortoestellen zijn smaller, de knoppen hebben meer contouren en de onderkant van de Paradise is iets ronder.nn

4. Bluetooth-verbinding

Waar je met de Marvel maar één telefoon kon verbinden, kun je met de Paradise nu twee smartphones of actieve u201cbluetooth classicu201d verbinden.

5. Een bijgewerkte app

De myPhonak-app op je telefoon heeft met de Paradise nog meer functies gekregen; naast het functioneren als afstandsbediening is er een nieuw hoordagboek toegevoegd. Hij houdt bij hoeveel je het hoortoestel gebruikt. De audicien kan taken versturen om de afstelling van het apparaat te verbeteren. De gebruiker kan bepaalde situaties beoordelen en doorsturen naar de audicien. U kunt de mate van spraakfocus wijzigen en het geluid wordt verminderd.

6. Tik op controle

In de hogere technologieniveaus (de oplaadbare Paradise 70 en 90) is tikbediening beschikbaar. Door bijvoorbeeld op het hoortoestel te tikken, kunt u de telefoon beantwoorden/ophangen of de stemassistent (Siri of Google Assistant) activeren. (Siri of Google Assistent). Ook is het mogelijk om het geluid te pauzeren tijdens het luisteren naar muziek of het kijken van een film door zachtjes op het apparaat te tikken.

7. Spraakversterker

Deze functie is alleen beschikbaar op de Phonak Paradise-instrumenten. Het zorgt ervoor dat zachte spraak (fluisteren) wordt versterkt.

Dus?

Eigenlijk is het nieuwere Paradise op veel gebieden verbeterd ten opzichte van de Marvel. De prijs zal dus iets hoger zijn. Marvel Zowel de Marvel als de Paradise zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zowel de als Paradise zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van mild tot ernstig. En elk op een ander technologieniveau. Je kunt het vergelijken met wat er onder de motorkap van een auto zit?

Voor zowel Marvel als Paradise: fantastische prestaties en volledige connectiviteit. Zowel met batterijen als in oplaadbare vorm.n Benieuwd welk hoortoestel het beste bij jou past? Praat tegen ons!