hoortoestellen instellen

Op afstand en bij u thuis helpen!

Op afstand en bij u thuis helpen!

U kunt of wilt de deur niet uit? Wij kunnen u gewoon op afstand helpen!

Met het Coronavirus op de loer en het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven, is het voor iemand met een slecht gehoor erg lastig om een toestel te kiezen en aan te laten passen door de audicien.

Gelukkig hebben wij de oplossing met de nieuwste geavanceerde op afstand instelbare hoortoestellen!

Juist nu is een goed gehoor belangrijk om isolement te voorkomen en de nieuwsberichten goed te kunnen verstaan. Soms is het mogelijk om uw huidige toestel op afstand aan te passen. Laten we u hierover informeren. In dit artikel laat ik u zien hoe u bijna niet meer naar de audicien hoeft dankzij de op afstand instelbare hooroplossingen.

Ontdek het in dit artikel:

 • Wat is een op afstand instelbaar hoortoestel?
 • Hoe werkt het?
 • Welke toestellen kunnen dit?
 • Voor en nadelen

Ik leg uit hoe dit allemaal werkt en probeer de belangrijkste vragen uit te leggen - Na het lezen kunt u het juiste toestel kiezen en jarenlang genieten van een goed gehoor!

Lees verder en laat u verrassen door de mogelijkheden. U zult versteld staan en er geen spijt van krijgen!

Afstand Afstelbaar Square vakantie ski hoortoestel

Wat is op afstand verstelbaar?

Tot voor kort moest je naar de winkel van de audicien om een hoortoestel aan te passen of in te stellen. Daar werd je hoortoestel optimaal afgesteld en moest je vervolgens naar de winkel voor een paar controles. Bij een aantal merken hoortoestellen is dat nu verleden tijd.

Bij een aantal merken is het nu mogelijk om de hoortoestelaanpassingen volledig thuis te doen. Je maakt dan contact met de audicien via een app op je tablet of smartphone. Bij het merk Widex is het bijvoorbeeld mogelijk om de gehele aanpassing op afstand te doen. In de app is er zelfs een videoverbinding met de audicien op zijn locatie, die dan op dat moment direct het hoortoestel kan aanpassen. Vragen kunnen direct beantwoord worden en ook kunnen zaken via de beeldverbinding gedemonstreerd worden. Ja, zelfs een echte hoortest met de hoortoestellen in is mogelijk!

Ontdek aanpassingen op afstand !

Vanuit uw stoel thuis, maar hoe werkt het?

Elke fabrikant van hoortoestellen heeft zijn eigen mogelijkheden. De een heeft een complete aanpassing ontwikkeld en bij de ander hoeft u alleen naar de winkel te komen voor een eerste aanpassing. De vervolgaanpassingen vinden dan bij u thuis plaats.Waar u bij deze aanpassingen op afstand rekening mee moet houden is dat u voor elke manier, van de aanpassing op afstand, een tablet of smartphone en de bijbehorende app nodig heeft. Deze apps zijn bij elke fabrikant gratis te verkrijgen. Heeft u geen smartphone of tablet, dan is er wellicht een familielid die dit wel heeft en u tijdens het proces wil helpen en begeleiden.

Bij een volledige aanpassing aan huis haalt iemand de hoortoestellen en de benodigdheden (bijvoorbeeld een verbindingsapparaat in de vorm van een neklus) voor slechthorenden op bij de locatie of we sturen ze naar u op. Wij zorgen hierbij voor de instructies en kunnen dan op een afgesproken tijdstip vanuit ons kantoor bij u op locatie aansluiten.

Bij sommige andere merken is het noodzakelijk om de allereerste intake of aanpassing op onze locatie te doen. De vervolgafspraken kunnen dan plaatsvinden via de applicatie op uw smartphone of tablet. Met onze instructies is dit alles eenvoudig thuis te doen.

Maak nu een afspraak!

Afstand Afstelbaar Long vakantie hoortoestel

Afstand Afstelbaar Long hoortoestel Oor aanpassen 1

Het spreekt me aan, waar moet ik nu op letten?

Het spreekt me aan, waar moet ik nu op letten? Bijna elk merk heeft de mogelijkheid om op afstand een aanpassing of bijstelling te doen. De ene is wat uitgebreider dan de andere. Hier een klein overzicht;

Widex - Volledige aanpassing mogelijk met een neklus en een app, zelfs een hoortest mogelijk

Signia - Volledige aanpassing mogelijk via een app (ook op pc) hoortest beperkt.

Starkey - Een eerste bezoek aan de audicien is nodig, daarna aanpassing op afstand via een app.

Oticon - Een eerste bezoek aan de audicien is vereist. In een app kunt u een fijnafstelling aanvragen.

Resound - Volledige aanpassing mogelijk met een app, zelfs een hoortest mogelijk

Phonak - Volledige aanpassing mogelijk met een app, zelfs een hoortest mogelijk

Unitron - Nog niet beschikbaar maar komt later dit jaar beschikbaar.

 • Voordelen van aanpassing op afstand:
 • Geen of eenmalig bezoek aan de audicien
 • Geen direct contact in deze Corona-crisis
 • Thuisgebonden slechthorenden kunnen helpen
 • Geen reistijd
 • Snelle aanpassing of aanpassing kan plaatsvinden
 • De nieuwste technologie gegarandeerd

Nadelen van aanpassing op afstand:

 • In de meeste gevallen is een smartphone, tablet nodig
 • Sommige merken vereisen een eerste aanpassing door de audicien
 • Fysieke of visuele beperking kan enig ongemak veroorzaken

Service op afstand, de oplossing in deze tijd!

Met alle bovenstaande informatie kunt u met een gerust hart op zoek gaan naar het juiste op afstand instelbare hoortoestel dat bij u past. Zo hoeft u geen gevaar te lopen en de deur uit. Nee, veel aanpassingen zijn mogelijk, voor het gemak, thuis en ook nog eens van topkwaliteit. Kies nu het hoortoestel dat het beste bij u past. Toch kunt u nog vragen hebben. In combinatie met zoveel verschillende toestellen die er zijn, kan deze keuze stressvol zijn.

Bekijk hier de youtube video voor nog meer informatie over op afstand instelbare hoortoestellen!

Afstand Afstelbaar Square Globe Ear