innovaties

Updates op je telefoon en de app van je hoortoestel: hoe ga je hier mee om?

Updates op je telefoon en de app van je hoortoestel: hoe ga je hier mee om?

Tegenwoordig werken de nieuwste generatie hoortoestellen steeds beter samen met je telefoon. Dit geeft een boel mooie nieuwe extra functies die je beter kunnen laten horen maar ook meer gemak geven. Denk hierbij aan de mogelijkheid zelf invloed te hebben op welke geluiden je wel en niet wilt horen, hem zelf harder en zachter zetten maar ook aan functies als stappentellers of draadloos bellen en muziek luisteren via je gehoorapparaat.

Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend hoe dit allemaal werkt en werkend blijft. Vandaar dat ik wat ga vertellen over hoe je kan zorgen dat dit niet alleen werkt zodra je het product voor het eerst gaat dragen maar ook in de toekomst kan blijven gebruiken.

Hieronder ga ik meer vertellen over 2 onderwerpen:

  • Updates van je app en je hoortoestel
  • Meldingen en updates die doorkomen als geluid op je hoortoestel(len)

Eerste en beste tip die ik je kan geven, start je telefoon en hoortoestellen even opnieuw op als de verbinding het even niet meer doet!

Eens in de zoveel tijd komt je mobiele telefoon met een update uit, dit gebeurt vaak om extra functies toe te voegen of om de beveiliging weer verder te verbeteren.

Zodra dit gebeurt kan het helaas dan wel eens zijn dat de app die je geïnstalleerd hebt staan voor je hoortoestel niet meer goed functioneert met je hoortoestel. In dat geval komt de fabrikant van je gehoorapparaat ook weer met een update om dit weer compatibel te maken.

Ook kan het zijn dat de fabrikant van het hoortoestel zelf met extra functies of verbeteringen komt waardoor je de app moet updaten. Dit kun je via de appstore van je telefoon heel eenvoudig updaten. Het enige wat je moet doen is een internet verbinding hebben (WiFi of via je mobiele netwerk) en de appstore openen (bij iPhone is dit de Appstore en bij Samsung en andere Android apparaten is dit de Google Playstore). Dan ga je naar het kopje apps en druk je op: “werk bij”. Zelfs bij de beste hoortoestellen moet dit wel eens een keer gebeuren.

visual 2 correct

 

Als je dit gedaan hebt zul je zien dat in 9 van de 10 gevallen je app gewoon weer werkt. Is dit niet het geval? Start zowel je telefoon als je hoortoestel even een keer opnieuw op en kijk of het dan allemaal wel weer werkt.

In sommige gevallen moet helaas ook je hoortoestel geüpdate worden. Dit kan bij bepaalde merken gewoon via je hoortoestel app op je telefoon maar bij andere moet dit echt gebeuren bij de audicien. Dit is vaak een fluitje van een cent maar het moet wel even gebeuren.

Bij Widex kan dit via de app door je zelf gedaan worden (als je wilt zelfs automatisch).

Bij Phonak, Unitron, Signia, Widex en Oticon moet dit helaas in de winkel bij de audicien gebeuren.

De reden dat dit bij de audicien moet gebeuren komt volgens de fabrikanten omdat de verbinding zeer stabiel moet zijn om de update uit te kunnen voeren.

Ook zonder deze update blijft het hoortoestel gelukkig goed functioneren, wel kan het zijn dat je niet het uiterste eruit haalt wat eruit te halen valt. Door de update wel uit te voeren zorg je dat je blijft lopen met het beste gehoorapparaat. Onze audiciens staan altijd klaar om deze updates voor je uit te voeren. Het is binnen een paar minuten geregeld en geeft een groot plezier. Om hiervoor een afspraak te maken verwijzen wij jullie naar de contact pagina

Videochat Afspraak Maken met Audicien

Welke type hoortoestel batterijen zijn er?

Ook krijgen wij wel eens de vraag of de updates van piepjes en signalen uitgezet kan worden van je mobiele telefoon. Eerste tip is zet je toetsenbordklik even uit. Zo voorkom je dat je bij elke toets aanslag een geluidje hoort en je er misschien naar verloop van tijd kriegel van gaat worden.

Verder kun je bij Android telefoons altijd je geluid zachter en harder zetten zodat je de signalen minder doorkrijgt. Je zou ook kunnen kijken of je apps sowieso niet wat minder meldingen moet laten geven (denk aan onzinnige nieuws updates uitzetten of andere meldingen niet meer door laten komen). Als je echt even geen update meer wilt krijgen kun je er altijd voor kiezen om de bluetooth even uit te schakelen. Zo stopt het streamen van het geluid even tijdelijk en wordt je even niet gestoord door alle piepjes en geluidjes van je telefoon. Als je juist altijd snel wilt kunnen reageren op berichtjes etc. is dit dus niet aan te raden.

AMBER KNO 2

Een andere mogelijkheid kan zijn de telefoon even op vliegtuigstand te zetten. Dit is een stand waarin alle verbindingen van de telefoon even op stil gezet worden. Hierdoor kun je even niet gebeld, sms’t, mailt, FaceTimed of whatsappt worden. Dit moet je niet vergeten weer uit te zetten zodra je wel weer bereikt wilt worden.