Zoveel verschillende merken in hoortoestellen land, maar wat zijn nou de grote verschillen tussen de merken? Zijn er wel überhaupt verschillen? Wij vertellen de verschillen tussen de twee grote merken Phonak en Starkey.
De markten voor hoortoestellen
Zoals de meeste weten is er een private markt en een zorgverzekering markt betreft hoortoestellen. De grote verschillen tussen beide markten zijn, dat in de zorgverzekering markt, er een soort database is met hoortoestellen die ingedeeld zijn in categorie 1 tot en met 5. Aan de hand van een vragenlijst wordt er bepaald in welke categorie de klant valt.
Zowel Phonak als Starkey bieden hoortoestellen aan via de zorgverzekering, als in de private markt. Maar wat zijn de verschillen tussen de merken Phonak en Starkey?
Starkey Livio edge en Phonak Paradise
Als we dan gaan kijken naar de toppers van de hoortoestellen, van zowel Starkey als Phonak (oftewel de Starkey Livio edge lijn en de Phonak Paradise lijn), zien we dat beide merken te koppelen zijn met je mobiele telefoon. Daarnaast hebben beide merken een app waarmee je je hoortoestellen zelf nog wat kan inregelen.
De Starkey hoortoestellen zijn gemaakt voor Iphone, waar tegen de Phonak hoortoestellen te koppelen zijn met zowel iphone als android telefoons. De Starkey Livio EDGE AI heeft wel veel meer functies in zijn app ten opzichte van de Phonak app. Zo kan deze app 27 talen verstaan, live vertalen, hartslag meten en gezondheidsadvies geven. Het slimme hoortoestel heeft zelfs een ‘Thrive Stem bediening’ waarmee je kan vragen wat de weersverwachting is en wat de snelste route naar huis is. De Starkey hoortoestellen zijn dus ook echt gadgets die voor iedereen interessant zijn.
De Phonak Paradise heeft daarin tegen weer een super mooie en goede constante bluetooth verbinding met je telefoon. Twee keer tikken op je oor en je neemt je telefoongesprek op. Beide hoortoestellen hebben verschillende gradaties waarbij je van de top toestellen de Starkey Livio edge AI 2400 en de Phonak Paradise 90 echt mag verwachten dat je dat je in alle moeilijke luistersituaties nog steeds goed kan horen.