hoortoestellen en gehoor

innovaties

Wat kan je allemaal met een TV accessoire van een hoortoestel?

Wat kan je allemaal met een TV accessoire van een hoortoestel?

TV oplossingen zonder hoortoestel

Televisie is voor veel mensen een goede graadmeter hoe het gesteld is met het gehoor. Dit is ook de meest voorkomende klacht bij een beginnend gehoorverlies dat de televisie steeds harder moet, vaak tot grote ergernis van de omgeving. Als het gehoorverlies nog niet voldoende is voor een hoortoestel maar er wel al klachten zijn dan kan iemand gebruik maken van een draadloze hoofdtelefoon of kin beugel. Deze hoofdtelefoons en kin beugels zijn draadloos en kunnen zo worden aangesloten aan de televisie dat er ook nog geluid uit de boxen komt. De omgeving kan dan het eigen volume regelen van de televisie. Dit is een ideale tussenoplossing om ervoor te zorgen dat je ontspannen naar de televisie kan luisteren!

TV oplossingen met hoortoestel

Voor slechthorende die al een hoortoestel dragen zou een draadloze hoofdtelefoon of kin beugel ook een oplossing zijn maar het grote nadeel daarvan is dat de hoortoestellen uit moeten. Je bent dan meer afgesloten van je omgeving, het kan zijn dat je daardoor de telefoon niet hoort over gaan of als je partner vraagt of je nog een kopje koffie wilt je niet reageert.

De ontwikkeling van de hoorapparaten gaat razendsnel en zeker de afgelopen jaren hebben de fabrikanten een enorme stap gemaakt in het verbeteren en optimaliseren van de technieken. Eén van de verbeteringen is dat de hoortoestellen direct met een TV accessoires verbinding kunnen maken. Dit is een klein kastje wat wordt aangesloten aan de televisie, de hoorapparaten hebben direct contact zonder dat je zelf nog een ketting of clip om hebt.

De microfoons van de hoortoestellen blijven actief, je bent dan niet volledig afgesloten van je omgeving. De hoortoestellen hebben ook een bijbehorende app, hiermee kunt u het geluid van de hoortoestellen regelen maar ook van de TV accessoires. Eén fabrikant springt hier echt mee uit en dat is Widex, zij hebben de TV Play op de markt gebracht die je kan gebruiken met de Widex Moment hoortoestellen. De Widex TV Play maakt gebruik van My Sound, hiermee kan je naast het algehele volume ook binnen een paar seconde de klankkleur van het geluid aanpassen. Dit is veel uitgebreider dan wat de andere fabrikanten hebben, dan kan je alleen maar het algehele volume regelen. 

TV hulpmiddelen

TV accessoires verbinden met meer apparaten

De hoorapparaten beschikken over directe streaming, hierdoor kan je de apparaten aansluiten op je telefoon of tablet. Niet elke computer of laptop is geschikt om direct verbinding te maken met je hoortoestellen. Als de hoortoestellen niet direct verbinding kunnen maken met de computer of laptop dan kan je de TV accessoires gebruiken om alsnog een koppeling te maken. You will then hear the sound directly through the hearing aids, just like on a mobile phone.

Phonak Tv Streamer Hearing aid Accessories