hoortoestellen en gehoor

Week van het Oorsuizen: Al honderden tinnitus patiënten baat bij Lyric

Week van het Oorsuizen: Al honderden tinnitus patiënten baat bij Lyric

Week van het Oorsuizen: Al honderden tinnitus patiënten baat bij Lyric

Van 4 t/m 10 februari is het ‘Week van het Oorsuizen’. Tijdens deze week vragen Stichting Hoormij en Lyriccentrum extra aandacht voor tinnitus, ofwel oorsuizen. Oorsuizen is een belangrijk topic: zelfs 20% van de jongeren heeft al last van oorsuizen. Er worden komende week diverse vormen van behandelingen, tips over omgaan met tinnitus en ervaringsverhalen gedeeld. Lyriccentrum heeft de afgelopen jaren honderden tinnitus patiënten geholpen met het enige 100% onzichtbare hoortoestel dat dag én nacht gedragen wordt. Door dit naar buiten te brengen hoopt Lyriccentrum de Lyric als mogelijke oplossing voor tinnitus breder bekend te maken.

PhonakLyric 1

Tinnitus verminderen met hoortoestellen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die op een hinderlijke wijze tinnitus ervaren baat hebben bij een hoortoestel. De groep mensen die binnen dit onderzoek het Lyric hoortoestel droegen vertoonde zelfs een nog snellere en hogere afnamemagnitude van de Tinnitus Functional Index ten opzichte van de groep die een normaal hoortoestel gebruikten. De Lyric groep vertoonde ook een hogere ‘succesindicator’ van klinisch significante afnamen van TFI-scores. Derhalve kan Lyric worden aanbevolen door clinici voor mensen die in aanmerking komen voor Lyric en hinderlijke tinnitus hebben, voor een snellere en grotere afname van hun tinnitus.

Wat is Lyric en waarom werkt het?

Lyric is het eerste en enige 100% onzichtbare hoortoestel dat dag en nacht wordt gedragen en tot 3 maanden permanent in de gehoorgang blijft zitten. Hoewel er geen tinnitus behandeling of oorsuizen behandeling is, kan deze aandoening wel worden verminderd of zelfs tijdelijk worden weggenomen met een Lyric hoortoestel. Onze ervaring is dat van alle hoortoestellen die wij aanbieden het Lyric hoortoestel het beste werkt tegen tinnitus, oorsuizen of een piep in het oor. Onze audiciens denken dat dit komt doordat het Lyric hoortoestel heel diep in het oor zit, zo’n 3 mm bij het trommelvlies vandaan. Dit is veel dieper dan enig ander hoortoestel en heeft een positief effect op het verminderen of verhelpen van de piep of ruis. Bovendien wennen de hersens sneller aan de nieuwe situatie dan met een traditioneel hoortoestel omdat de Lyric permanent gedragen wordt.

Mensen die last hebben van tinnitus of oorsuizen hebben vaak ook een gehoorverlies. Het gehoorverlies zorgt er zelfs voor dat men de piep nog harder hoort, omdat het omgevingsgeluid slechter hoorbaar is. Een Lyric hoortoestel kan dat gehoorverlies ook opheffen, waardoor men beter het omgevingsgeluid kunt horen én de piep minder hard of zelfs helemaal niet meer hoort.

PhonakLyric 2

Over Lyriccentrum

Lyriccentrum is onderdeel van Online Hoortoestel.nl. De audiciens die in 2014 als eerste Lyrics plaatsten in Nederland en deze in Nederland hebben geïntroduceerd werken nu bij deze organisatie. Lyriccentrum heeft dus als enige een vaste groep Lyric specialisten in dienst die al sinds het eerste uur Lyrics plaatsen. Tijdens deze jarenlange ervaring hebben deze Lyric specialisten honderden tinnitus patiënten geholpen met een onzichtbare en effectieve oplossing voor hun tinnitus.