hoortoestellen instellen

Welke stappen moet ik nemen als ik een hoortoestel nodig heb?

Welke stappen moet ik nemen als ik een hoortoestel nodig heb?

Stel dat je net een audicien hebt geraadpleegd, die je heeft verteld dat het verstandig voor je zou zijn om een hoortoestel te dragen. Of je dat nu verwacht had of niet, je hebt natuurlijk wat tijd nodig om het te laten bezinken. Natuurlijk kun je besluiten om niets te doen, maar dat zou betekenen dat je jezelf veel prachtige geluiden en interessante gesprekken ontzegt. Ongetwijfeld zouden de mensen met wie je dagelijks praat ook blij zijn als je je gehoorproblemen aanpakt. En onthoud: use it or lose it - het is essentieel om je hersenen te blijven stimuleren. En de enige manier om dat te doen is door ze geluiden aan te bieden d.m.v. een hoortoestel.

Te nemen stappen

Zoek uit welk soort hoortoestel je nodig hebt en het beste bij je voorkeuren past. Als je voorkeur hebt voor een in-het-oor hoortoestel, is de Lyric misschien een goede optie. Maar misschien geeft u de voorkeur aan een hoortoestel op maat voor in uw gehoorgang. Of misschien is een 'gadget' hoortoestel waarmee u uw favoriete muziek of podcast kunt afspelen meer uw stijl. Er zijn tegenwoordig veel verschillende hoortoestellen die steeds meer functionaliteit bieden. U kunt hier de voor- en nadelen van de verschillende soorten hoortoestellen bekijken.

Blog End Year why everyone Buys 2

Uw audicien kan u hier alles over vertellen. Het belangrijkste is dat niet alle soorten hoortoestellen geschikt zijn voor iedereen. Het is essentieel om uw type gehoorverlies te bepalen, want er zijn verschillende soorten.

Sommige mensen horen lage tonen duidelijk en hebben moeite met het horen van hogere frequenties. Voor andere mensen geldt het tegenovergestelde. En sommige mensen hebben een "vlak" audiogram, wat betekent dat ze lage en hoge frequenties even slecht horen.

We onderscheiden mild, matig, ernstig en zeer ernstig gehoorverlies. Dit is ook relevant voor de keuze van uw hoortoestel. Sommige mensen hebben misschien genoeg ruimte voor een in-het-oor hoortoestel in hun gehoorgang, terwijl bij anderen zelfs een klein hoortoestel in hun buitenoor terecht kan komen.

Uw trommelvlies kan intact zijn, maar als uw oor ooit is geopereerd, kan dit een opening hebben achtergelaten, waardoor een hoortoestel met een verwisselbare eartip ongeschikt is, omdat de eartip vast kan komen te zitten. En als u vaak last heeft van oorinfecties of veel oorsmeer produceert, kan een in-het-oor ontvanger verstopt raken of eerder defect raken. In dat geval is een achter-het-oor hoortoestel - waarbij de ontvanger in de behuizing van het hoortoestel zit en er een dun slangetje het oor in loopt -  een betere keuze.

Zoals je ziet, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Maar u hoeft ze niet allemaal te weten - vraag het gerust aan uw audicien, hij of zij weet het!

Zorg er gewoon voor dat u bepaalt wat voor u belangrijk is in een hoortoestel, zodat u snel en eenvoudig de juiste keuze kunt maken en zo snel mogelijk kunt beginnen te wennen aan uw "nieuwe oren".

Ontdek onze hoortoestellen

Voelt u zich een beetje overweldigd? Dat begrijpen we, dat is te verwachten. Daarom hebben we hieronder een aantal punten op een rijtje gezet waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste hoortoestel voor u:

  • De positie van het hoortoestel - in uw gehoorgang, in uw oor of achter uw oor?
  • Batterijen of oplaadbare batterijen?
  • Hoe lang moet de batterij meegaan? (4 dagen, 7 dagen, 2 weken etc.)
  • Wil je je smartphone koppelen via Bluetooth?
  • De nieuwste technologie of een model dat al een paar jaar op de markt is?
  • Kleur die bij je huidskleur of haarkleur past?
  • Uitbreidbaar met een richtmicrofoon of tafelmicrofoon?
  • Een knop om een programma te activeren of het volume aan te passen, of een app?
  • Op afstand instelbaar door uw audicien?
  • Wat is je budget?

We hopen dat bovenstaande tips je keuze makkelijker maken. En onthoud: door een hoortoestel te dragen doe je jezelf een plezier door de gehoorgedeeltes van je hersenen in goede conditie te houden!

Buy Hearing Aids Discount sale cheaper 1

Op zoek naar advies?

Op zoek naar advies? Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze audiciens! We zijn elke dag tot 22.00 uur bereikbaar via de chat.

Naar de chat