A A
23 Service punten
Menu

Draadloze koptelefoon voor tv

Met een slecht gehoor is vaak het luisteren naar de televisie een probleem. Vooral als je gezelschap hebt, wil je niet constant het geluid harder zetten. Een draadloze koptelefoon voor tv is daarom ideaal. Hiermee stoor je de mensen om je heen niet en kun je het geluid naar eigen wens harder en zachter zetten. Doordat de koptelefoon draadloos is, heb je ook geen last van snoeren die in de weg zitten.

Draadloze koptelefoon tv met zendstation

Een draadloze koptelefoon tv werkt door middel van een zendstation. Je hebt geen bijzondere functionaliteiten op je televisie nodig. Het enige dat de televisie nodig heeft is een audio-uitgang. Het station sluit je namelijk aan op de audio-uitgang van je televisie. De koptelefoon maakt vervolgens verbinding met het aangesloten zendstation. Via de radiofrequentie wordt het geluidssignaal naar de draadloze koptelefoon gestuurd. Doordat het geluid door de lucht naar de koptelefoon wordt verzonden, kun je een lichte ruis horen als je het volume op maximaal zet. Dit betekent dus niet dat de koptelefoon kapot is. Het zendstation gebruik je niet alleen voor het verzenden van het geluid van de televisie naar de koptelefoon, hiermee laad je ook de hoofdtelefoon op. Gebruik je de koptelefoon niet? Dan leg je ‘m op het zendstation en de hoofdtelefoon wordt opgeladen voor het volgende gebruik!

Soorten koptelefoons voor tv

Als je op zoek bent naar een goede koptelefoon voor tv zul je verschillende soorten tegenkomen. Bij Onlinehoortoestel.nl verkopen we Sennheiser en AfterShokz koptelefoons. De vier meest voorkomende varianten zijn oordopjes (in-ear koptelefoons), over-ear koptelefoons, on-ear koptelefoons en beengeleiding koptelefoons.

Bij een over-ear koptelefoon liggen de oorkussens volledig over het oor. De geluidsbeleving is hierbij intenser, omdat het geluid minder goed kan ‘ontsnappen’. Deze koptelefoons zorgen er ook voor dat je geen last hebt van het geluid van buitenaf. Voor slechthorenden is dit fijn, omdat je dan geen last hebt van achtergrondgeluid of ruis. Door de zachte oorkussens worden deze tv koptelefoons vaak verkozen boven on-ear koptelefoons.

On-ear koptelefoons zijn minder afgesloten, omdat ze niet de oorkussens hebben die het geluid van buitenaf afsluiten. Ze liggen meer tegen de oren aan, in plaats van eromheen. Dit zorgt er tevens voor dat mensen om je heen het geluid van de koptelefoon wellicht kunnen horen als het volume hoog staat.

Daarnaast verkopen we nog beengeleiding koptelefoons van AfterShokz. Het geluid wordt overgebracht door middel van beengeleiding via de jukbeenderen naar het binnenoor. Het grootste voordeel van beengeleiding is dat omgevingsgeluiden hoorbaar blijven.

Tips voor als je een draadloze koptelefoon voor tv wilt kopen

Als je een draadloze koptelefoon tv wilt kopen, is het handig om goed op te letten of de koptelefoon aangesloten kan worden op jouw televisie. Daarnaast is het fijn als de accu lang meegaat, dus kijk ook even naar de accuduur van de koptelefoon. Het gewicht van de koptelefoon is ook een belangrijke factor. Een lichte koptelefoon zit vaak comfortabeler, vooral als je voor lange tijd televisie kijkt. Daarnaast is het raadzaam om even te vergelijken of je liever een on-ear of over-ear koptelefoon wilt.

Service van Onlinehoortoestel.nl

Wil je een draadloze koptelefoon met zendstation kopen? Bekijk dan eens ons ruime assortiment! Kom je er niet helemaal uit en heb je een vraag over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen, mailen of gebruik te maken van onze chatfunctie.