A A
23 Service punten
Menu

Hoe klinken de verschillende soorten hoortoestel merken?

Elk merk heeft zijn eigen klank / geluid, dit houdt in dat het hoortoestel, nog zonder instelling, al een bepaald geluid geeft. Geluid is ontzettend persoonlijk, wat de één fantastisch vindt klinken kan een ander juist weer verschrikkelijk vinden. Hieronder staat een overzicht van de verschillende klanken per merk:

Oticon

  • Heeft een licht en helder geluid, hierdoor komt spraak goed naar voren maar het kan er wel voor zorgen dat contactgeluiden (sleutels, kopjes etc.) wat intenser overkomen.

Phonak

  • Heeft een heldere klank, dat soms wat scherp kan overkomen maar geeft voor de rest een erg rustig geluid. Het geluid van Phonak is erg toegankelijk waardoor het zeker voor beginnende hoortoesteldragers een makkelijk geluid is om aan te wennen.

ReSound

  • Heeft een scherp maar helder geluid, dit zorgt ervoor dat de spraak goed naar boven komt maar is minder ingesteld op comfort. Dit kan ervoor zorgen dat contactgeluiden (sleutels, kopjes etc.) wat intenser overkomen. Voor beginnende hoortoesteldragers kan het daarom wat moeilijker zijn om aan dit geluid te wennen.

Signia

  • Heeft een helder en scherp geluid, hierdoor komt spraak goed naar voren maar kan er ook voor zorgen dat het geluid wat onrustig overkomt.

Starkey

  • Heeft een licht en scherp geluid, hierdoor komt spraak goed naar voren maar is Starkey toch comfortabel en komen contactgeluiden niet overdreven door. Het geluid van Starkey is erg toegankelijk waardoor het zeker voor beginnende hoortoesteldragers een makkelijk geluid is om aan te wennen.

Widex

  • Heeft een warm en vol geluid, het is een erg comfortabel geluid maar zorgt er wel voor dat spraak goed naar voren komt. Vooral voor muziekliefhebbers (klassiek) sluit Widex daar goed bij aan omdat het niet te scherp / schel wordt en de muziek daardoor mooi blijft klinken.

Unitron

  • Heeft een helder geluid met een blikkerig randje, de hoge tonen komen goed naar voren waardoor de spraak duidelijk overkomt. Het kan zijn dat bij klassieke muziek deze klank ervoor zorgt dat het wat blikkerig / metalig over kan komen.