0,00
0

Hoe klinken de verschillende soorten hoortoestelmerken?

Elk merk heeft zijn eigen geluid/geluid, wat betekent dat het hoortoestel, ook zonder instelling, al een bepaald geluid afgeeft. Geluid is heel persoonlijk, wat de een fantastisch vindt klinkt, vindt de ander verschrikkelijk. Hieronder een overzicht van de verschillende geluiden per merk:

Signia
Heeft een helder en scherp geluid, dus spraak komt goed over maar kan er ook voor zorgen dat het geluid wat onrustig overkomt.

ReSound
Heeft een scherp maar helder geluid, dit zorgt ervoor dat de spraak goed overkomt maar is minder ingesteld op comfort. Hierdoor kunnen contactgeluiden (sleutels, kopjes, etc.) intenser zijn. Het kan daarom voor beginnende hoortoesteldragers wat moeilijker zijn om aan dit geluid te wennen.

Phonak
Heeft een heldere klank, die soms wat scherp kan overkomen, maar verder een heel rustig geluid geeft. Het geluid van Phonak is zeer toegankelijk, waardoor het vooral voor beginnende hoortoesteldragers een makkelijke klank is om aan te wennen.

Oticon
Heeft een lichte en heldere klank, dus spraak komt goed over, maar kan er wel voor zorgen dat contactgeluiden (toetsen, kopjes etc.) wat intenser overkomen.

Starkey
Heeft een licht en scherp geluid, dus spraak komt goed over maar Starkey is nog steeds comfortabel en contactgeluiden zijn niet overdreven. Het geluid van Starkey is zeer toegankelijk, waardoor het vooral voor beginnende hoortoesteldragers een makkelijke klank is om aan te wennen.

Widex
Heeft een warme en volle klank, het is een zeer comfortabel geluid maar zorgt ervoor dat spraak goed naar voren komt. Vooral voor muziekliefhebbers past (klassiek) Widex hier goed bij omdat het niet te scherp/schel wordt en de muziek daardoor mooi blijft klinken.

Unitron
Heeft een heldere klank met een blikkerig randje, de hoge tonen komen goed naar voren waardoor de spraak duidelijk overkomt. Het kan zijn dat bij klassieke muziek dit geluid ervoor zorgt dat het een beetje blikkerig/metallic overkomt.

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down