Free shipping on orders over €‎75 worldwide!
0,00
0

Ik denk dat mijn hoortoestel defect is, wat nu?

Als je hoortoestel defect is, kunnen wij deze voor je repareren. Als je het hoortoestel bij ons hebt gekocht, kan het zijn dat er nog garantie op het product zit. Voordat je contact met ons opneemt raden we je aan om eerst zelf even uit te zoeken wat er met het toestel aan de hand kan zijn. Regelmatig komt het voor dat er iets anders aan de hand is wat eenvoudig op te lossen is, zoals: het vervangen van de filter of de luidspreker (speaker). Daarom raden wij aan om eerst onderstaande checklist door te nemen om erachter te komen of je hoortoestel defect is.

Om het extra makkelijk te maken hebben we filmpjes gemaakt voor alle voorkomende situaties, zodat je precies kunt zien wat je moet doen. Onderdelen vervangen en jouw hoortoestel schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig. Ontdek hoe onze audiologen alles uitleggen in eenvoudige 1-2-3 stappen.

Hoe vervang je zelf losse onderdelen van het hoortoestel?

Bekijk de instructievideo's!

Algemene Problemen Checklist

Check eerst de onderstaande zaken. Hoor je dan nog steeds niet goed, neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek onze pagina: Hoe werkt het reparatieproces?

  1. Het kan zijn dat er een prop (oorsmeer) in het oor zit, meestal geeft het hoortoestel dan feedback. (een piepend geluid).
  2. Controleer de batterij met een batterijtester. Indien nodig, vervang het batterijtje.
  3. Heb je een oplaadbaar hoortoestel, controleer de contactjes van de hoortoestellen en de oplader. Maak eventueel schoon met speciale reinigingsdoekjes. Wanneer je oplaadbare batterijen hebt die je zelf kunt vervangen, controleer eens met een normale batterij of het hoortoestel het nu wel doet. Zo ja, bestel nieuwe oplaadbare batterijen.
  4. Controleer of het dopje verstopt zit. Door het dopje iedere avond schoon te maken met een vochtig doekje, voorkomt u verstopping. Indien nodig, vervang het dopje/dome.
  5. Vervang eventueel ook het filter.
  6. Controleer of het oorstukje niet verstopt zit. Indien nodig, maak het oorstukje schoon met het schoonmaaksetje. Let op dat je het slangetje en oorstukje goed droog blaast met een blaasbalgje. Want één druppel water kan het slangetje volledig afsluiten.
  7. Controleer het slangetje op kleine scheurtjes of knikjes. Door het in- en uitdoen van het slangetje, kan het namelijk slijten. Vervang het slangetje als je knikjes hebt ontdekt.
  8. Maak het slangetje schoon. Maak het los van het hoortoestel en steek het meegeleverde zwarte draadje door het slangetje. Vervang het slangetje indien nodig.
  9. Bij in-het-oor hoortoestellen is het belangrijk om de microfoonopening altijd schoon en open te houden voor een goede geluidskwaliteit. Je kunt hiervoor een zacht borsteltje gebruiken. Door licht over de opening(en) te strijken, verwijder je gemakkelijk het vuil van de microfoon.

De (oplaadbare) batterijen van mijn hoortoestel gaan veel sneller leeg dan ik gewend ben

De batterijen van Onlinehoortoestel gaan 5 tot 14 dagen mee, afhankelijk van het type en de instellingen van het hoortoestel. Om ‘s nachts geen stroom te verbruiken, raden we aan om de batterijlade elke nacht te openen. Het hoortoestel kan op die manier goed drogen. Het drogen van een hoortoestel gaat overigens nog beter in een droogbox. Zo voorkom je dat het hoortoestel defect raakt door vocht.

Bij een oplaadbaar hoortoestel gaan de oplaadbare batterijen ruim een jaar mee. Heb je hoortoestellen waarbij je de batterij niet zelf kunt vervangen en heb je gecontroleerd of het hoortoestel goed en volledig is opgeladen, maar werkt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.

Koop hier je batterijen!

Mijn hoortoestellen kraken

Soms kan er door reiniging of transpiratie vocht in het hoortoestel terechtkomen. Deze kan dan een krakend geluid gaan maken. Zorg er daarom voor dat de hoortoestellen goed kunnen drogen.

Een speciaal ontworpen Drybox droogt je hoortoestellen van binnenuit en de ingebouwde UV-lamp doodt 99% van de bacteriën, waardoor de toestellen hygiënisch schoon worden wat ook de kans op ontstekingen verlaagd.

Kraakt het hoortoestel nog steeds na gebruik van een droogbox? Neem dan contact op voor reparatie.

Koop een Droogbox

Hebben onze tips niet geholpen en is je hoortoestel nog steeds defect, neem dan contact op met onze klantenservice of lees meer over het reparatieproces via onderstaande button:

Hoe werkt het reparatieproces?

 

cedis hervul reinigingsdoekjes tegen bacterie dodend virus anti

Dagelijks onderhoud

Koop reinigingsdoekjes

Cedis Reinigings en droogset voor een hoortoestel in het oor 87002

Periodiek onderhoud

Koop hier je schoonmaakset

eng logo
Copyright © 2022 Online-hearingaids.com
chevron-down