Free shipping on orders over €‎75 worldwide!
0,00
0

Ik denk dat mijn hoortoestel defect is, wat nu?

Als je gehoorapparaat defect is, kunnen wij deze voor je repareren. Als je het hoortoestel bij ons hebt gekocht, kan het zijn dat er nog garantie op het product zit. Voordat je contact met ons opneemt raden we je aan om eerst zelf even uit te zoeken wat er met het toestel aan de hand kan zijn. Regelmatig komt het voor dat het hoorapparaat namelijk niet defect is of er iets aan de hand is dat eenvoudig op te lossen is, zoals: vervangen van de filter of het plaatsen van een speaker. Daarom raden wij aan om onderstaande checklist te lezen om erachter te komen of je hoortoestel defect is. Om het extra makkelijk te maken hebben we filmpjes gemaakt voor alle voorkomende situaties, zodat je precies kunt zien wat je moet doen. Onderdelen vervangen en jouw hoortoestel schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig. Ontdek hoe onze audiologen alles uitleggen in eenvoudige 1-2-3 stappen.

 


Onderdelen vervangen?

Bekijk de instructievideo's!

Filters gecontroleerd?

vervang de filter
Bestel vandaag nog nieuwe filters

Luidspreker vervangen?

Check de speaker
Bestel vandaag nog nieuwe speakers

Algemene Problemen Checklist

Check eerst de onderstaande zaken. Hoor je dan nog steeds niet goed, neem dan contact op!

1. Het kan zijn dat er een prop (oorsmeer) in het oor zit, meestal geeft het hoortoestel dan feedback. (een piepend geluid).

2. Controleer de batterij met een batterijtester. Indien nodig, vervang het batterijtje.

3. oplaadbaar hoortoestel, controleer de contactjes van de hoortoestellen en de oplader. Maak eventueel schoon met speciale alcohol doekjes. Indien u oplaadbare accu’s heeft die u zelf kunt vervangen, controleer eens met een normale batterij of het hoortoestel het nu wel doet. Zo ja, bestel nieuwe oplaadbare accu’s.

4. Controleer of het dopje verstopt zit. Door het dopje iedere avond schoon te maken met een vochtig doekje, voorkomt u verstopping. Indien nodig, vervang het dopje/dome.

5. Vervang eventueel ook het filter.

6. Controleer of het oorstukje niet verstopt zit. Indien nodig, maak het oorstukje schoon met het schoonmaaksetje. Let op dat je het slangetje en oorstukje goed droog blaast met een blaasbalgje, één druppel water kan het slangetje volledig afsluiten.

7. Controleer het slangetje op kleine scheurtjes of knikjes. Door het in- en uitdoen van het slangetje, kan het namelijk slijten. Vervang het slangetje als je knikjes hebt ontdekt.

8. Maak het slangetje schoon. Maak het los van het hoortoestel en steek het meegeleverde zwarte draadje door het slangetje. Vervang het slangetje indien nodig.

9. Bij hoortoestellen in het oor is het belangrijk om de microfoon-opening altijd schoon en open te houden voor een goede geluidskwaliteit. Je kunt hiervoor een zacht borsteltje gebruiken. Door licht over de opening(en) te strijken, verwijder je makkelijk het vuil eenvoudig van het microfoontje.

De batterijen of oplaadbare batterij van mijn hoortoestel zijn veel sneller leeg dan ik gewend ben

De batterijen van Onlinehoortoestel gaan ongeveer 5 tot 14 dagen mee, afhankelijk van het type en de instellingen van het hoortoestel. Om ‘s nachts geen stroom te gebruiken, raden we aan om de batterijlade elke nacht te openen. Uw hoortoestel kan dan direct goed drogen. Overigens doet een hoortoestel het nog beter in een droogbox. Zo voorkom je zo veel mogelijk dat je hoortoestel defect raakt door vocht. Als je oplaadbare batterijen gebruikt die je zelf kunt vervangen, en deze zijn ouder dan een jaar, dan moeten de batterijen vervangen worden. Heeft u hoortoestellen waarbij u de batterij niet zelf kunt vervangen en heeft u gecontroleerd of het hoortoestel goed en volledig is opgeladen maar werkt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.

Koop hier je batterijen!

 

Heb jij vandaag jouw hoortoestel schoongemaakt?

Desinfecteer je gehoorapparaat elke dag!

 

Koop reinigingsdoekjes

Wilt u een schoon hoortoestel?

Koop uw reinigingsset.

 


Koop hier je schoonmaakset

Mijn hoortoestellen kraken

Soms kan er door reiniging of transpiratie vocht in uw hoortoestel komen. Uw hoortoestel kan dan een krakend geluid maken. Zorg er daarom voor dat de hoortoestellen goed kunnen drogen.

 

Deze Drybox droogt je hoortoestellen van binnenuit en de UV-lamp doodt 99% van de bacteriën, waardoor de toestellen schoon blijven.

 

Dit verlaagt ook het risico op ontstekingen. Kraakt uw hoortoestel nog steeds na gebruik van een droogbox? Dan moet u het toestel inderdaad laten repareren.

 

Koop een Droogbox

eng logo
Copyright © 2022 Online-hearingaids.com
chevron-down