Ik denk dat mijn hoortoestel defect is, wat nu?
Als uw hoortoestel defect is, kunnen wij deze voor u repareren. Wanneer u het hoortoestel bij ons heeft gekocht, kan het zijn dat er nog garantie op het product zit. Voordat u het hoortoestel ter reparatie naar ons opstuurt, raden wij u aan om eerst onderstaande checklist door te nemen om erachter te komen of het hoortoestel defect is. Regelmatig komt het voor dat er iets anders aan de hand is wat eenvoudig op te lossen is, zoals het vervangen van de filter of de luidspreker (speaker).
Algemene Problemen Checklist
Check eerst de onderstaande zaken. Hoort u dan nog steeds niet goed, bezoek onze pagina: Hoe werkt het reparatieproces?
- Het kan zijn dat er een prop (oorsmeer) in het oor zit, meestal geeft het hoortoestel dan feedback (een piepend geluid).
- Controleer de batterij met een batterijtester. Indien nodig, vervang het batterijtje.
- Heeft u een oplaadbaar hoortoestel, controleer de contactjes van de hoortoestellen en de oplader. Maak deze schoon met speciale reinigingsdoekjes.
- Controleer of de dome verstopt zit. Door het dome iedere avond schoon te maken met een vochtig doekje, voorkomt u verstopping. Indien nodig, vervang het dome.
- Vervang het filter. Zie hier hoe u het filter kunt vervangen.
- Controleer of het oorstukje niet verstopt zit. Indien nodig, maak het oorstukje schoon met het schoonmaaksetje. Let op dat u het slangetje en oorstukje goed droog blaast met een blaasbalgje. Eén druppel water kan al het slangetje volledig afsluiten.
- Indien u een oorstukje heeft; controleer tevens het slangetje op kleine scheurtjes of knikjes. Door het in- en uitdoen van het slangetje, kan het namelijk slijten. Vervang het slangetje wanneer het knikjes heeft.
- Maak het slangetje schoon. Maak het los van het hoortoestel en steek het meegeleverde zwarte draadje door het slangetje. Vervang het slangetje indien nodig.
- Bij in-het-oor hoortoestellen is het belangrijk om de microfoonopening altijd schoon en open te houden voor een goede geluidskwaliteit. U kunt hiervoor een zacht borsteltje gebruiken. Door licht over de opening(en) te strijken, verwijdert gemakkelijk het vuil van de microfoon.
De batterijen van mijn hoortoestel gaan veel sneller leeg dan ik gewend ben
De batterijen van Onlinehoortoestel gaan 5 tot 14 dagen mee, afhankelijk van het type en de instellingen van het hoortoestel. Om ‘s nachts geen stroom te verbruiken, raden we aan om de batterijlade elke nacht te openen. Het hoortoestel kan op die manier goed drogen. Het drogen van een hoortoestel gaat overigens nog beter in een droogbox. Zo voorkomt u dat het hoortoestel defect raakt door vocht.
Mijn hoortoestellen kraken
Soms kan er door reiniging of transpiratie vocht in het hoortoestel terechtkomen. Deze kan dan een krakend geluid gaan maken. Zorg er daarom voor dat de hoortoestellen goed kunnen drogen.
Een speciaal ontworpen Drybox droogt uw hoortoestellen van binnenuit en de ingebouwde UV-lamp doodt 99% van de bacteriën, waardoor de toestellen hygiënisch schoon worden wat ook de kans op ontstekingen verlaagd.
Kraakt het hoortoestel nog steeds? Stuur dan een e-mail en de specificaties van uw defect naar onze klantenservice: info@onlinehoortoestel.nl
Hebben onze tips niet geholpen en is het hoortoestel nog steeds defect, neem dan contact op met onzeklantenservice of lees meer over het reparatieproces via onderstaande button: