Waarop letten bij het uitzoeken van nieuwe domes

Image 37125351440677

Doen de dopjes van het hoortoestel soms pijn in het oor?

Deze kleine siliconen- of rubberen dopjes, ook bekend als domes, die in het oor worden geplaatst om geluid te versterken en het hoortoestel op zijn plek te houden, kunnen ongemak veroorzaken als ze niet goed passen of als er oorsmeerophoping is.

Image 37138315510053

Verschillende vormen voor domes

Open dome: open domes laten natuurlijke geluiden beter door, wat resulteert in een meer natuurlijk en helder geluid. De lage tonen lekken makkelijker weg, verzachten de eigen stem, verminderen kauwgeluiden, maar kunnen wel leiden tot een scherpere klank. Deze worden vaak aanbevolen voor mensen met een licht tot matig gehoorverlies in de hoge tonen.

Gesloten dome: gesloten domes zorgen voor minder omgevingsruis of geluid. Occluded- , Vented domes, -en Tulip domes behoren tot de categorie van semi-gesloten domes. Deze domes zorgen ervoor dat de laag-frequentiegeluiden minder snel weglekken, wat resulteert in een warmer geluid. Door de afsluiting ervaren mensen een versterking van de eigen stem en meer hoorbare kauwgeluiden. Deze varianten worden vaak aanbevolen voor mensen met matig tot ernstig gehoorverlies, zowel in de lage als in de hoge tonen.

Power dome: power domes sluiten de gehoorgang volledig af waardoor er geen ventilatie plaatsvindt. Door deze volledige afsluiting, lekt er geen versterkt geluid uit het oor. Hierdoor krijg je meer versterking, meer lage tonen, hardere eigen stem en kauwgeluiden. Deze domes worden vaak geadviseerd bij zwaar tot ernstig gehoorverlies in alle frequenties. Wanneer mensen ventilatie van de gehoorgang nodig hebben, wordt dit afgeraden. 

Shop hier voor nieuwe domes
Image 37138325143845

Het kiezen van de juiste maat

Als de dome te groot is, dan kunt u pijn ervaren in het oor, stemmen klinken te diep en de dome kan vast komen te zitten. Wanneer u de dome met gemak uit het oor kunt halen, of u heeft het gevoel alsof het eruit valt, dan is de dome te klein. De ideale dome blijft in het oor zitten zonder dat het pijn gaat doen.

Shop hier voor nieuwe domes

Weet u niet meer welke dome u momenteel gebruikt?

Heeft u een dome die perfect past maar kun u niet meer achterhalen welke het is? Hier kunt u productinformatie downloaden waarin alle domes op ware grootte zijn afgebeeld.

Klik hier om de productinformatie te downloaden

Image 37125351440677