Alles over luidsprekers (speaker/receiver)

Een luidspreker, ook wel een speaker or receiver genoemd, zorgt ervoor dat het geluid van het hoortoestel naar het oor wordt geleid. Dit onmisbare onderdeel van een hoortoestel bestaat vaak uit een klein zilver-, rood- of blauwkleurig staafje waar de dome (rubberen dopje) opgezet wordt.

Het kan weleens voorkomen dat er vocht of oorsmeer in de luidspreker of het snoertje terecht komt waardoor het hoortoestel het ineens niet meer doet, of het minder goed doet. Probeer daarom eerst onze schoonmaak- en onderhoud tips te volgen voordat u nieuwe onderdelen koopt of het hoortoestel opstuurt voor reparatie.

Ik heb een nieuwe luidspreker nodig

Als het hoortoestel het niet meer doet, dan is je luidspreker wellicht aan vervanging toe. Weet u niet precies welke u nodig hebt? Zoek dan op de offerte het merk op van het hoortoestel en volg vervolgens onderstaande instructies voor het uitkiezen van de juiste luidspreker.

Welke luidspreker heb ik?

Wanneer u al een hoortoestel hebt met een luidspreker waar u tevreden over bent, dan kunt u kijken welk type u heeft. Dit doet u door de dome (rubberen dopje) los te halen van het uiteinde van de luidspreker. Na het verwijderen van de dome ziet u een letter en een nummer zien. Bijvoorbeeld M1 of P3 (veeg eventueel aanwezig vuil weg voor betere leesbaarheid). Dit geeft aan wat de sterkte van de luidspreker is en de lengte van het snoertje.

In onze webshop vindt u een overzicht vinden van alle luidsprekers. Zoek het merk op van het hoortoestel en selecteer vervolgens de lengte en sterkte. Vergeet niet om een linker- en rechter luidspreker te bestellen.

Ik kan niet zien welke luidspreker ik heb

Het kan voorkomen dat u uw huidige luidspreker kwijt bent, de markering op de luidspreker niet leesbaar is of dat u niet tevreden bent over de lengte van het snoertje. In dat geval kiest u eerst het merk uit in ons hoortoesteloverzicht op deze pagina. In dit overzicht leggen wij per merk uit hoe u de luidspreker kunt kiezen passend bij het hoortoestel en oor.

Read more

Klik hier op uw hoortoestelmerk voor meer informatie over de bijbehorende luidspreker(s)

Betreft het een Bernafon hoortoestel? Kies dan voor een Oticon miniFit RITE luidspreker. Deze komen in drie verschillende sterktes en vijf verschillende lengtes. Het krachtniveau wordt aangegeven als 60, 85 of 100. Hoe hoger het getal, hoe sterker de kracht van het geluid. De cijfers 0 t/m 5 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren neem dan een lengte 1 of 0. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3, 4 of 5.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een Coselgi hoortoestel? Kies dan voor een Widex Easywear Wired RIC luidspreker (de oplaadbare modellen van Coselgi hebben een Widex Easywear Wired RIC V.2 luidspreker nodig). Het krachtniveau wordt aangegeven als S, M of P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De cijfers 0 t/m 4 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren dan gemiddeld neem dan een lengte 1 of 0. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3 of 4.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een Oticon, Philips of Sonic hoortoestel? Kies dan voor een Oticon luidspreker. Het krachtniveau wordt aangegeven als 60, 85 of 100. Hoe hoger het getal, hoe sterker de kracht van het geluid. De cijfers 0 t/m 5 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren neem dan een lengte 1 of 0. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3, 4 of 5.

Oticon designRITE hoortoestellen kunnen alleen gecombineerd worden met Oticon miniFit designRITE 80. Deze luidspreker is er alleen als krachtniveau 80. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 5.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een Phonak hoortoestel? Dan kunt u kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is belangrijk dat u controleert welk type model u heeft. De nieuwste Phonak hoortoestellen (de 4.0-serie) hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series. De cijfers 0 t/m 3 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren neem dan een lengte 1 of 0. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3.

Phonak BELONG, VENTURE en QUEST kunnen gekoppeld worden met de Phonak of Unitron xS (weinig gehoorverlies) of xP (gemiddeld tot ernstig gehoorverlies). De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Phonak 4.0 PARADISE, MARVEL, LUMITY en alle andere nieuwste modellen kunnen gekoppeld worden met Phonak 4.0 of Unitron 4.0. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een ReSound hoortoestel? Dan kunt u kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is belangrijk dat u controleert welk type model u heeft. De nieuwste ReSound hoortoestellen (M&RIE-serie) hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren neem dan een lengte 1 of 0. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3 of 4.

ReSound OMNIA of ONE kunnen gekoppeld worden met een SureFit 3 of SureFit 3 M&RIE. De SureFit 3 is er in de gehoorsterktes LP (weinig gehoorverlies), MP (matig gehoorverlies), HP (veel gehoorverlies) en UP (ernstig gehoorverlies). De SureFit 3 M&RIE is er alleen in de geluidssterkte MP. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

ReSound LiNX Quattro, Key en LiNX 3D kunnen gekoppeld worden met een SureFit 2. Deze hebben de gehoorsterktes LP (weinig gehoorverlies), MP (matig gehoorverlies), HP (veel gehoorverlies) en UP (ernstig gehoorverlies). De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een Signia hoortoestel? Dan kunt u kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is belangrijk dat u controleert welk type model u heeft. De cijfers 0 t/m 4 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren neem dan een lengte 0 of 1. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3 of 4.

Signia PURE AX kan gekoppeld worden met een Signia Mini Receiver 3.0 of een Connexx Mini Receiver 3.0. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

Signia PURE X, STYLETTO X en de PURE Nx modellen kunnen gekoppeld worden met een Connexx Mini Receiver 2.0 luidspreker. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een Starkey hoortoestel? Kies dan voor de Starkey Snapfit luidspreker. Deze komen in drie verschillende sterktes en lengtes. Het krachtniveau wordt aangegeven als 40 Gain, 50 Gain of 60 Gain. Hoe hoger het getal, hoe sterker de kracht van het geluid. De cijfers 0 t/m 5 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren neem dan een lengte 1. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3, 4 of 5.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een Unitron hoortoestel? Dan kunt u kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is belangrijk dat u controleert welk type model u heeft. De nieuwste Unitron hoortoestellen hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series. De cijfers 0 t/m 3 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft u kleinere oren neem dan een lengte 1 of 0. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3.

Unitron Discover, Discover Next en Blu kunnen gekoppeld worden met de Unitron 4.0 luidspreker. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Unitron Tempus, North en Era2 kunnen gekoppeld worden met de Unitron xS (weinig tot matig gehoorverlies) of xP (veel tot ernstig gehoorverlies) luidspreker. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Betreft het een Widex hoortoestel? Dan kunt u kiezen uit verschillende luidsprekers van Widex. Het is wel belangrijk dat u controleert welk type model u heeft. De nieuwste Widex hoortoestellen (V.2-serie) hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series (RIC en BTE modellen). Heeft u een oplaadbaar hoortoestel van Widex? Dan heb je een V.2 luidspreker nodig. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heeft kleinere oren neem dan een lengte 1 of 0. Heeft u grotere oren neem dan lengte 3 of 4.

Widex MOMENT en EVOKE kunnen gekoppeld worden met een Widex Easywear Wired RIC. Deze is er in de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor veel/ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

Widex MOMENT mRIC en BTE hebben geen speaker nodig.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Image 37125351440677
Image 37127139459365

Bekijk de video voor het bepalen van de juiste lengte

Wanneer u niet zeker weet welke lengte luidspreker u nodig heeft, bekijk dan deze korte video. Onze audiciens laten zien hoe u de lengte het beste kunt bepalen. 

Bekijk nog meer video's over het vervangen van de luidspreker
Image 37125351440677
Image 37127157481765

Handig hulpmiddel

Om goed te kunnen bepalen welke lengte u nodig heeft voor de luidspreker, kunt u dit handige hulpmiddel gebruiken. Open het PDF bestand, print het uit op ware grootte op A4 papier en volg de instructies. 

Download het hulpmiddel