Free shipping on orders over €‎75 worldwide!
0,00
0

Alles over luidsprekers (speaker/receiver)

Een luidspreker, ook wel een speaker or receiver genoemd, zorgt ervoor dat het geluid van het hoortoestel naar je oor wordt geleid. Dit onmisbare onderdeel van een hoortoestel bestaat vaak uit een klein zilver-, rood- of blauwkleurig staafje waar de dome (rubberen dopje) opgezet wordt.

Het kan weleens voorkomen dat er vocht of oorsmeer in de luidspreker of het snoertje terecht komt waardoor je hoortoestel het ineens niet meer doet. Probeer daarom eerst onze schoonmaak- en onderhoud tips te volgen voordat je nieuwe onderdelen koopt of je hoortoestel opstuurt voor reparatie.

Ik heb een nieuwe luidspreker nodig

Als je hoortoestel het niet meer doet, dan is je luidspreker wellicht aan vervanging toe. Weet je niet precies welke je nodig hebt? Zoek dan op je offerte het merk op van je hoortoestel en volg vervolgens onderstaande instructies voor het uitkiezen van de juiste luidspreker.

Welke luidspreker heb ik?

Als je al een hoortoestel hebt met een luidspreker waar je tevreden over bent, dan kun je kijken welk type je hebt nadat je de dome (rubberen dopje) loshaalt van het uiteinde van de luidspreker. Na het verwijderen van de dome kun je in de meeste gevallen een letter en een nummer zien. Bijvoorbeeld M1 of P3 (veeg eventueel aanwezig vuil weg voor betere leesbaarheid). Dit geeft aan wat de sterkte van de luidspreker is en de lengte van het snoertje.

In onze webshop kun je een overzicht vinden van alle luidsprekers. Zoek jouw merk op van het hoortoestel en selecteer vervolgens de lengte en sterkte. Vergeet niet om een linker- en rechter luidspreker te bestellen.

Ik kan niet zien welke luidspreker ik heb

Het kan voorkomen dat je je huidige luidspreker kwijt bent, je de markering op de luidspreker niet kan aflezen of dat je niet tevreden bent over de lengte van het snoertje. In dat geval kies je eerst het merk uit in ons hoortoesteloverzicht op deze pagina. In dit overzicht leggen we per merk uit hoe je de luidspreker kunt kiezen passend bij jouw hoortoestel en oor.

Klik hier op je hoortoestelmerk voor meer informatie over de bijbehorende luidspreker(s)

Heb je een Bernafon hoortoestel? Kies dan voor een Oticon miniFit RITE luidspreker. Deze komen in drie verschillende sterktes en vijf verschillende lengtes. Het krachtniveau wordt aangegeven als 60, 85 of 100. Hoe hoger het getal, hoe sterker de kracht van het geluid. De cijfers 0 t/m 5 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1 of 0. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3, 4 of 5.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een Coselgi hoortoestel? Kies dan voor een Widex Easywear Wired RIC luidspreker (de oplaadbare modellen van Coselgi hebben een Widex Easywear Wired RIC V.2 luidspreker nodig). Het krachtniveau wordt aangegeven als S, M of P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De cijfers 0 t/m 4 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1 of 0. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3 of 4.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een Oticon, Philips of Sonic hoortoestel? Kies dan voor een Oticon luidspreker. Het krachtniveau wordt aangegeven als 60, 85 of 100. Hoe hoger het getal, hoe sterker de kracht van het geluid. De cijfers 0 t/m 5 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1 of 0. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3, 4 of 5.

Oticon designRITE hoortoestellen kunnen alleen gecombineerd worden met Oticon miniFit designRITE 80. Deze luidspreker is er alleen als krachtniveau 80. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 5.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een Phonak hoortoestel? Dan kun je kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is wel belangrijk dat je controleert welk type model je hebt. De nieuwste Phonak hoortoestellen (de 4.0-serie) hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series. De cijfers 0 t/m 3 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1 of 0. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3.

Phonak BELONG, VENTURE en QUEST kunnen gekoppeld worden met de Phonak of Unitron xS (weinig gehoorverlies) of xP (gemiddeld tot ernstig gehoorverlies). De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Phonak 4.0 PARADISE, MARVEL, LUMITY en alle andere nieuwste modellen kunnen gekoppeld worden met Phonak 4.0 of Unitron 4.0. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een ReSound hoortoestel? Dan kun je kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is wel belangrijk dat je controleert welk type model je hebt. De nieuwste ReSound hoortoestellen (M&RIE-serie) hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1 of 0. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3 of 4.

ReSound OMNIA of ONE kunnen gekoppeld worden met een SureFit 3 of SureFit 3 M&RIE. De SureFit 3 is er in de gehoorsterktes LP (weinig gehoorverlies), MP (matig gehoorverlies), HP (veel gehoorverlies) en UP (ernstig gehoorverlies). De SureFit 3 M&RIE is er alleen in de geluidssterkte MP. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

ReSound LiNX Quattro, Key en LiNX 3D kunnen gekoppeld worden met een SureFit 2. Deze hebben de gehoorsterktes LP (weinig gehoorverlies), MP (matig gehoorverlies), HP (veel gehoorverlies) en UP (ernstig gehoorverlies). De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een Signia hoortoestel? Dan kun je kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is belangrijk dat je controleert welk type model je hebt. De cijfers 0 t/m 4 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 0 of 1. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3 of 4.

Signia PURE AX kan gekoppeld worden met een Signia Mini Receiver 3.0 of een Connexx Mini Receiver 3.0. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

Signia PURE X, STYLETTO X en de PURE Nx modellen kunnen gekoppeld worden met een Connexx Mini Receiver 2.0 luidspreker. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een Starkey hoortoestel? Kies dan voor de Starkey Snapfit luidspreker. Deze komen in drie verschillende sterktes en lengtes. Het krachtniveau wordt aangegeven als 40 Gain, 50 Gain of 60 Gain. Hoe hoger het getal, hoe sterker de kracht van het geluid. De cijfers 0 t/m 5 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3, 4 of 5.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een Unitron hoortoestel? Dan kun je kiezen uit verschillende luidsprekers. Het is belangrijk dat je controleert welk type model je hebt. De nieuwste Unitron hoortoestellen hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series. De cijfers 0 t/m 3 staan voor de lengte van het snoertje. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1 of 0. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3.

Unitron Discover, Discover Next en Blu kunnen gekoppeld worden met de Unitron 4.0 luidspreker. Deze hebben de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Unitron Tempus, North en Era2 kunnen gekoppeld worden met de Unitron xS (weinig tot matig gehoorverlies) of xP (veel tot ernstig gehoorverlies) luidspreker. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 3.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Heb je een Widex hoortoestel? Dan kun je kiezen uit verschillende luidsprekers van Widex. Het is wel belangrijk dat je controleert welk type model je hebt. De nieuwste Widex hoortoestellen (V.2-serie) hebben namelijk andere luidsprekers nodig dan de oudere series (RIC en BTE modellen). Heb je een oplaadbaar hoortoestel van Widex? Dan heb je een V.2 luidspreker nodig. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4. Lengte 2 is over het algemeen een doorsnee lengte die bij de meeste mensen passen. Heb je kleinere oren dan de gemiddelde mens, neem dan een lengte 1 of 0. Heb je grotere oren dan de gemiddelde mens, neem dan lengte 3 of 4.

Widex MOMENT en EVOKE kunnen gekoppeld worden met een Widex Easywear Wired RIC. Deze is er in de geluidssterktes S, M en P. De S is voor weinig gehoorverlies, de M voor gemiddeld gehoorverlies en de P voor veel/ernstig gehoorverlies. De lengtes van de snoertjes worden aangegeven met cijfers 0 t/m 4.

Widex MOMENT mRIC en BTE hebben geen speaker nodig.

Klik hier om direct naar de overzichtspagina te gaan met de beschikbare luidsprekers.

Bekijk de video voor het bepalen van de juiste lengte

Als je niet zeker weet welke lengte je nodig hebt voor de luidspreker, bekijk dan even deze korte video. Onze audiciens laten je zien hoe je de lengte het beste kunt bepalen. 

Bekijk nog meer video's over het vervangen van je luidspreker

Meettool visual NL

Handig hulpmiddel

Om goed te kunnen bepalen welke lengte je nodig hebt voor de luidspreker, kun je dit handige hulpmiddel gebruiken. Open het PDF bestand, print het uit op ware grootte op A4 papier en volg de instructies. 

Download het hulpmiddel

eng logo
Copyright © 2022 Online-hearingaids.com
chevron-downplus-circle