A A
23 Service punten
Menu
Bereken belastingvoordeel
2018
Uw gegevens

Je bent van plan een hoortoestel aan te schaffen. Als je geen vergoeding van de zorgverzekeraar krijgt dan is het mogelijk dat je recht hebt op belastingteruggaaf. Vul hieronder enkele gegevens in, dan rekenen wij voor je uit wat je mogelijk terug kunt krijgen van de belastingdienst.

Heb je de AOW-gerechtigde leeftijd?
Heb je een fiscale partner in 2020?
Heeft je partner de AOW-gerechtigde leeftijd?
Verzamel jaarinkomen
Verzamel jaarinkomen partner
Aanschafprijs hoortoestel(len)
Extra aftrekbare zorgkosten
Bereken
Er gaat iets niet goed in de berekeningen. Controleer of alles goed is ingevuld.
Helaas! Je hebt volgens onze berekening geen recht op teruggave. Maar je weet het nooit, dus we adviseren je om toch even contact op te nemen met de belastingdienst.
Teruggave op basis van jouw inkomen
Netto aanschafwaarde hoortoestellen
Gefeliciteerd! Je hebt volgens onze berekening recht op teruggave. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Neem contact op met je belasting-adviseur zodat je de teruggave kan aanvragen.
Teruggave op basis van jouw inkomen
Netto aanschafwaarde hoortoestellen

Het belastingvoordeel geldt op basis van de zorgkosten voor hulpmiddelen. Let op: alleen over het bedrag dat je volledig particulier aan hoortoestellen hebt uitgegeven. Voor de berekening van de bedragen zijn de belastingregels voor 2018 toegepast. Als je een fiscale partner invoert, wordt teruggave berekend met de aftrekpost toegewezen aan de partner met het hoogste belastingtarief. Deze berekening houdt geen rekening met andere aftrekposten en/of vermogen aan spaartegoeden of ander kapitaal. In de berekening is geen rekening gehouden met eventuele heffingskortingen. Let op: het belastingvoordeel kan nooit meer kan zijn dan de ingehouden loonheffingen.

Dit bekeek je eerder