0,00
0

Waar kan je een hoortoestel tegen verzekeren?

Als je dagelijks een hoortoestel draagt, dan is dit toestel natuurlijk erg belangrijk. Echter kan er veel gebeuren met uw hoortoestel. Wie weet valt u ongelukkig waardoor u schade heeft, wie weet wordt uw toestel gestolen of verliest u het hoortoestel. Daarom kan het handig zijn om een verzekering af te sluiten. Zo kunt u zo snel mogelijk uw hoortoestel vervangen.

Hoewel hoortoestellen een fabrieksgarantie hebben, zijn ze niet standaard verzekerd tegen verlies of diefstal. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen waar je, speciaal voor je hoortoestel, een verzekering kunt afsluiten. Hieronder geven wij meer informatie over de fabrieksgarantie, waartegen u uw gehoorapparaten kunt verzekeren en de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Hoortoestelverzekering voor een defect hoortoestel: standaard 2 jaar

Op een hoortoestel zit standaard twee jaar fabrieksgarantie, bij Onlinehoortoestel.nl kunt u de garantietermijn van 2 jaar naar 5 jaar verlengen voor € 99,- per hoortoestel en voor € 199,- per hoortoestel buiten de EU. Mocht het hoortoestel defect zijn, dan wordt er eerst onderzocht of dit is veroorzaakt door normaal gebruik of door onoordeelkundig handelen. Als er wordt geconstateerd dat het hoortoestel defect is door onoordeelkundig handelen, dan valt dit niet onder de garantie en zijn er kosten aan verbonden.

Wat moet ik doen als mijn hoortoestel defect is?

Is uw hoortoestel defect? Neem dan deze checklist door. Daar tref je ook de instructies om de hoortoestellen eventueel ter reparatie toe te sturen.

Belangrijk: Ga niet zonder overleg met de audicien proberen het hoortoestel zelfstandig te repareren. Als je dit wel doet en het gaat verkeerd dan valt de reparatie niet onder de garantie. Ook uw hoortoestelverzekering dekt dit niet. 

Mocht je een hoortoestelverzekering hebben afgesloten, en zitten er kosten aan de reparatie verbonden, dan kan je deze kosten declareren bij de verzekeringsmaatschappij.

Hoortoestelverzekering voor een verloren toestel

Als u een hoortoestel bent verloren en u bent hiervoor verzekerd, dan kunt u de kosten voor een vervangend toestel declareren bij de verzekeringsmaatschappij. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wordt geen gebruik gemaakt van een afschrijvingsregeling. Dit betekent dat zij vergoeden op basis van vervanging. Dus ook al is het hoortoestel vier jaar oud, dan vergoeden zij het bedrag waar het verloren hoortoestel voor is verzekerd.

Tips

  • Zorg ervoor dat u het hoortoestel op een vaste plek legt als u het uitdoet. 
  • Als u merkt dat het hoortoestel niet goed blijft zitten, neem dan gelijk contact op met uw audicien. De audicien kan kijken naar een oplossing zodat het hoortoestel goed en stevig blijft zitten zodat u deze niet kunt verliezen tijdens het dragen.
  • Mocht u het hoortoestel kwijt zijn, bijvoorbeeld omdat uw hoortoestel werd gestolen, meld dit dan gelijk bij de gemeente/politie. Als het hoortoestel wordt gevonden kunnen zij contact met u opnemen.

Hoortoestelverzekeringen die Onlinehoortoestel aanraadt:

Wilt u graag een aanvullende verzekering afsluiten om je hoortoestel 100% te verzekeren tegen verlies, onherstelbare schade, diefstal en meer? Hieronder een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen die een hoortoestelverzekering aanbieden:

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down