Free shipping on orders over €‎75 worldwide!
0,00
0

Waar kan je een hoortoestel tegen verzekeren?

Als je dagelijks een hoortoestel draagt, dan is dit toestel natuurlijk erg belangrijk voor jou. Echter kan er veel gebeuren met jou – of met je hoortoestel. Wie weet val je ongelukkig waardoor je schade hebt, wie weet wordt je toestel gestolen of misschien gaat het toestel gewoon kapot. Daarom kan het handig zijn om een verzekering af te sluiten. Zo kun je zo snel mogelijk je hoortoestel vervangen.

Hoewel hoortoestellen een fabrieksgarantie hebben, zijn ze niet standaard verzekerd tegen verlies of diefstal. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen waar je, speciaal voor je hoortoestel, een verzekering kunt afsluiten. Hieronder geven wij meer informatie over de fabrieksgarantie, waartegen jij je gehoorapparaten kunt verzekeren en de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Hoortoestelverzekering voor een defect hoortoestel: standaard 2 jaar

Op een hoortoestel zit standaard twee jaar fabrieksgarantie, bij Onlinehoortoestel.nl kan je de garantietermijn van 2 jaar naar 5 jaar verlengen voor € 99,- per hoortoestel en voor € 199,- per hoortoestel buiten de EU. Mocht het hoortoestel defect zijn, dan wordt er eerst onderzocht of dit is veroorzaakt door normaal gebruik of door onoordeelkundig handelen. Als er wordt geconstateerd dat het hoortoestel defect is door onoordeelkundig handelen, dan valt dit niet onder de garantie en zitten er kosten aan verbonden.

Wat moet ik doen als mijn hoortoestel defect is?

Is je hoortoestel defect? Neem dan deze checklist door. Daar tref je ook de instructies om de hoortoestellen eventueel ter reparatie toe te sturen.

Belangrijk: Ga niet zonder overleg met de audicien proberen het hoortoestel zelfstandig te repareren. Als je dit wel doet en het gaat verkeerd dan valt de reparatie niet onder de garantie. Ook je hoortoestelverzekering dekt dit niet. 

Mocht je een hoortoestelverzekering hebben afgesloten, en zitten er kosten aan de reparatie verbonden, dan kan je deze kosten declareren bij de verzekeringsmaatschappij.

Hoortoestelverzekering voor een verloren toestel

Als je een hoortoestel bent verloren en je bent hiervoor verzekerd, dan kan je de kosten voor een vervangend toestel declareren bij de verzekeringsmaatschappij. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wordt geen gebruik gemaakt van een afschrijvingsregeling. Dit betekent dat zij vergoeden op basis van vervanging. Dus ook al is het hoortoestel vier jaar oud, dan vergoeden zij het bedrag waar het verloren hoortoestel voor is verzekerd.

Tips

  • Zorg ervoor dat je het hoortoestel op een vaste plek legt als je het uitdoet. Je krijgt altijd bij de eerste aanpassing een bewaardoosje mee, leg deze op een vaste plek en leg hier je hoortoestellen in wanneer je ze uitdoet.
  • Als je merkt dat het hoortoestel niet goed blijft zitten, neem dan gelijk contact op met je audicien. De audicien kan kijken naar een oplossing zodat het hoortoestel goed en stevig blijft zitten zodat je deze niet kan verliezen tijdens het dragen.
  • Mocht je het hoortoestel kwijt zijn, bijvoorbeeld omdat je hoortoestel werd gestolen, meld dit dan gelijk bij de gemeente/politie. Als het hoortoestel wordt gevonden kunnen zij contact met je opnemen.

Hoortoestelverzekeringen die Onlinehoortoestel aanraadt:

Wil je graag een aanvullende verzekering afsluiten om je hoortoestel 100% te verzekeren tegen verlies, onherstelbare schade, diefstal en meer? Hieronder een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen welke een hoortoestelverzekering aanbieden:

Is een verzekering voor een hoortoestel aftrekbaar?

Als je een hoortoestel koopt die niet wordt vergoedt door jouw zorgverzekeraar, dan betaal je dit (gedeeltelijk) zelf. Deze kosten kun je meestal aftrekken bij de belastingaangifte. De extra verzekering voor een hoortoestel is niet aftrekbaar.

eng logo
Copyright © 2022 Online-hearingaids.com
chevron-down