Wat kan je verwachten als je je hoortoestel vervangt voor een nieuwe?

Wat kan je verwachten als je je hoortoestel vervangt voor een nieuwe?

Het overstappen en nieuw Gehoorapparaat


Hoor beter door uw hoortoestel te vervangen voor een nieuwer gehoorapparaat. In deze blog verkennen we de verwachtingen die u mag hebben. Leer hoe een nieuw toestel uw leven kan veranderen en uw vertrouwen kan vergroten in sociale interacties en activiteiten.

 

Het vervangen van uw gehoorapparaat

De beslissing om over te stappen op een nieuw hoortoestel kan een levensveranderende stap zijn voor mensen die worstelen met gehoorverlies. Moderne technologieën hebben het mogelijk gemaakt om hoortoestellen te verbeteren en nóg beter af te stemmen op de individuele behoeften van de gebruiker. Geavanceerde hoortoestellen beschikken vaak over de optie om zich automatisch aan te passen. Dit betekent dat het hoortoestel zich aanpast aan verschillende geluidsomgevingen, waardoor je gemakkelijk goed kunt horen zonder dat handmatige aanpassingen nodig zijn. Bevalt dit niet kan je dit altijd nog handmatig regelen.

 

Verbeterde geluidskwaliteit

Één van de meest opvallende verschillen bij het vervangen van uw gehoorapparaat is de nóg beterde geluidskwaliteit. Nieuwere modellen zijn vaak uitgerust met nóg geavanceerdere geluidsverwerkingstechnologieën die het mogelijk maken om geluiden nóg helderder en natuurlijker te horen. Dit kan variëren van het verbeteren van spraakverstaanbaarheid in rumoerige omgevingen tot het optimaliseren van muziekervaringen. Het is belangrijk om te weten dat het veel helpt als je open staat en bereid bent om deze technologieën te leren. Durf het een kans te geven!

 

Meer comfort en gemak

Een ander voordeel van het vervangen van uw hoortoestel is het verbeterde comfort en gemak. Nieuwere modellen zijn vaak nóg compacter en ergonomischer, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen gedurende langere perioden. Bovendien kunnen ze worden uitgerust met functies zoals draadloze connectiviteit, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen schakelen tussen verschillende geluidsbronnen, zoals telefoongesprekken, televisie en muziek. Wanneer u  uw hoorapparaat vervangt kan deze tot wel 7 jaar meegaan. Nieuwere hoortoestellen zijn vaak ook oplaadbaar en praktischer in gebruik.

 

Een interview met een audicien

Om beter te kunnen begrijpen wat mensen kunnen verwachten bij het vernieuwen van hun gehoorapparaat, hebben we gesproken met Marijn. Marijn is al meer dan 13 jaar een audicien en is zelf ook slechthorend.

 

Vraag: Wat kunnen mensen verwachten als zij hun hoortoestel vervangen voor een nieuwere?

Marijn: Het kan comfortabeler zitten achter het oor. De geluiden kunnen meer nauwkeurig, helder en meer in detail klinken. Nieuwere toestellen zijn vaak ook makkelijker te gebruiken. Dit betekent dat er apps en/of programma’s zijn die makkelijk te gebruiken zijn om je hoortoestel naar jou wensen aan te passen.

 

Vraag: Wat waren voor jou de belangrijkste voordelen van het vervangen van je hoortoestel voor een nieuwere?

Marijn: Ik wil niet bezig zijn met het instellen van mijn hoortoestellen en wil dat het hoortoestel het werk voor mij doet.

Geavanceerde hoortoestellen passen zich automatisch aan verschillende geluidsomgevingen aan, waardoor je gemakkelijk kunt horen zonder handmatige aanpassingen. Je kan nogsteeds iets regelen maar dat hoeft niet.

Dit geeft een stuk rust en kan ik genieten van de gesprekken in rumoer zonder dat ik bezig ben met een app om mijn hoortoestellen in te stellen

 

Vraag: Zijn er nog andere aspecten waarvan je hebt geprofiteerd toen je je hoortoestel verving?

Marijn: Door mijn slechthorendheid ben ik ook gevoeliger voor geluid, hierdoor heb ik snel last dat contactgeluiden te hard binnenkomen.

Onder contactgeluiden valt bijv. bestek dat klettert op een bord, kopje dat op het aanrecht wordt gezet etc.

De geavanceerde hoortoestellen hebben een betere geluidskwaliteit hierdoor worden zulke geluiden minder hard/scherp weergegeven.

Dit zorgt voor veel comfort, zonder dat dit invloed heeft op de versterking van mijn hoortoestellen.